Tipparade: Rema krijgt een herkansing

- Hitlijsten

 Rema Gabry Ponte Lum!x Daddy DJ Paolo Nutini Joji The Black Eyed Peas Shakira David Guetta Waylon Jan Smit Drake 21 Savage Beyoncé LF System Jaap Reesema Lea Rue Topic A7S Imagine Dragons
Tipparade: Rema krijgt een herkansing

Voor de derde week op rij stijgt de Alarmschijf naar de eerste plaats in de Tipparade. We Could Be Together van Gabry Ponte x Lum!x feat. Daddy DJ maakt zich op voor een binnenkomst in de Top 40.

Veel verschuivingen in de Tipparade van deze week. Through The Echoes van Paolo Nutini is de enige track in de lijst die niet vooruit gaat. De rest pakt één of meerdere plekken winst. We Could Be Together van Gabry Ponte x Lum!x feat. Daddy DJ was vorige week nog de snelste stijger en stoot nu dankzij de Alarmschijf door naar de eerste plaats. Verder zien we snelle stijgingen van Glimpse Of Us van Joji (van 29 naar 14) en Don't You Worry van Black Eyed Peas, Shakira + David Guetta (van 30 naar 13). De grootste winnaars van deze week zijn echter Willem & Jan. Zij pakken met Tussen Jou En Mij maar liefst 18 plekken winst en stijgen van 28 naar 10. Verder komt op nummer 9 een re-entry binnen die drie weken geleden nog uit de lijst viel. Daarover lees je hieronder meer.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we één re-entry en zes nieuwe binnenkomers aan je voor.

9 (RE) CALM DOWN - Rema

Onlangs stond Calm Down van Rema al vijf weken in de Tipparade. Het nummer bereikte de 14e plaats, maar viel begin deze maand uit de lijst zonder door te stromen naar de Top 40. Deze week krijgt de Nigeriaanse zanger echter een herkansing. Calm Down is deze week de top 10 binnengekomen in Frankrijk en wordt ook in Nederland meer en meer gestreamd. Komende zondag treedt Rema op tijdens het Oh My! Festival in De Kuip in Rotterdam. Wellicht geeft dit optreden Rema het laatste zetje om volgende week zijn Top 40-debuut te maken met zijn aanstekelijke afrobeat.

21 (--) JIMMY COOKS - Drake feat. 21 Savage

Drake heeft de afgelopen jaren flink wat Amerikaanse hitparaderecords op zijn naam geschreven. Zo is hij bijvoorbeeld de artiest met veruit de meeste hits in de Billboard Hot 100. Nu staat zijn teller nog op 263 (!), maar de kans is groot dat hij volgende week al 276 of 277 op zijn naam heeft. Vorige week verscheen namelijk zijn nieuwe album Honestly, Nevermind en van Drakes vorige drie albums belandden bijna alle tracks in de Amerikaanse hitlijst. Dat zal bij zijn nieuwe album niet anders zijn. Eén van de tracks op het nieuwe album is Jimmy Cooks. Die titel is een verwijzing naar het personage Jimmy Brooks, een rol die hij zo'n 20 jaar geleden als tiener speelde in de Canadese televisieserie Degrassi: The Next Generation. 21 Savage, die we kennen van de Post Malone-hit Rockstar, levert een gastbijdrage op Jimmy Cooks.

25 (--) BREAK MY SOUL - Beyoncé

Na zes jaar komt er eindelijk weer een nieuw album van Beyoncé aan. Op 29 juli verschijnt Renaissance, de opvolger van Lemonade uit 2016. Renaissance betekent wedergeboorte en Beyoncés wedergeboorte begint met de single Break My Soul. De 40-jarige zangeres keert met deze track terug naar de housemuziek uit haar eigen jeugd. Het nummer maakt handig gebruik van een sample uit de hit Show Me Love van Robin S uit 1993. De hook is niet exact overgenomen, maar de sound van de Korg M1-synthesizer is wel heel prominent aanwezig. Daardoor klinkt Break My Soul retro, maar toch fris.

27 (--) AFRAID TO FEEL - LF System

LF System staat deze week voor het eerst in de Tipparade. Dit Schotse dj-duo bestaat uit Conor Larkman en Sean Finnigan. De eerste letters van hun achternamen vind je terug in hun groepsnaam. Hun track Afraid To Feel is erg populair op TikTok en werd drie weken geleden hun eerste hit in eigen land. Daar zijn ze inmiddels opgeklommen tot de vierde plaats. Daarnaast was Afraid To Feel dit weekend de hoogste binnenkomer in de Worldwide Club 20. De track is een bewerking van een vergeten soulnummer uit 1979: Can't Stop (Turning You On) van de groep Silk. De dancetrack van LF System valt op door zijn typische tempowisselingen.

28 (--) CODE ROOD - Jaap Reesema & Lea Rue

Jaap Reesema maakte eind 2020 een succesvolle comeback met Nu Wij Niet Meer Praten. Dit nummer was een duet met de Vlaamse zangeres Pommelien Thijs. Sindsdien zijn verschillende artiesten in voetsporen van Jaap en Pommelien getreden en hebben verschillende Vlaams-Nederlandse duetten de hitlijsten in België en Nederland gehaald. Nu doet Jaap zelf weer een duit in het zakje met een nieuw Vlaams-Nederlands duet. Voor de track Code Rood zocht hij de samenwerking met Lea Rua, die in 2015 in eigen land al twee dikke hits heeft gescoord. Kan Jaap met haar het succes van zijn nummer 1-hit evenaren?

29 (--) KERNKRAFT 400 (A BETTER DAY) - Topic x A7S

De Duitse producer Topic heeft inmiddels met verschillende vocalisten samengewerkt, maar haalde alleen de Top 40 in samenwerking met de Zweedse zanger A7S. Hun laatste hit was Your Love (9 PM) een bewerking van een hit uit 1998. Topic en A7S hebben opnieuw de krachten gebundeld en wederom een oude hit bewerkt. Kernkraft 400 was in de lente van 2000 een top 10-hit voor het Duitse dj-duo Zombie Nation. De melodie is trouwens nog ouder. Die komt oorspronkelijk van de klassieke videogame Lazy Jones uit 1984. Fans van PSV zullen het trouwens ook direct herkennen, want Kernkraft 400 wordt al zo'n tien jaar gebruikt als hun goaltune.

30 (--) SHARKS - Imagine Dragons

Afgelopen zondag mocht Imagine Dragons de 51e editie van Pinkpop afsluiten. De groep rond zanger Dan Reynolds zong onder meer hun nummer Bones. Die track bereikte een maand geleden de 14e plaats in de Top 40. Nu is het tijd voor de opvolger Sharks. Het is niet voor het eerst dat de groep zijn inspiratie vindt in het dierenrijk, want in 2019 scoorde Imagine Dragons al een hitje met Birds. Net als Bones is Sharks afkomstig van het album Mercury – Act 2. Dit album is nog niet uit, maar we hoeven niet lang meer te wachten. Vanaf 1 juli ligt het in de winkel.