Nieuws
Hitlijsten

Tipparade: OneRepublic 1 van de 2 snelste stijgers

Tipparade: OneRepublic 1 van de 2 snelste stijgers
OneRepublic  Ilse DeLange  Jonna Fraser  Dystinct  Srno  Endless Summer  Violet Days  Snelle  Kraantje Pappie  Zoë Tauran  Bilal Wahib  $hirak  Cristian D  Lil Kleine  Boef  Nick Schilder  R3hab  Inna  Sash!  Roxy Dekker  Ed Sheeran  Donnie  Martin Garrix  Sentinel  Bonn  Cian Ducrot 

Ilse DeLange blijft deze week plakken op de koppositie van de Tipparade met Confetti Shotgun. De track krijgt veel airplay, maar wordt verhoudingsgewijs maar weinig gestreamd.

Nieuw in de top 3 zijn deze week Jonna Fraser, Dystinct en Srno met Toute La Night (#2) en Endless Summer en Violet Days met Crying On The Dancefloor (#3). De grootste verrassingen bij de bovenste 10 zijn verder afkomstig van Snelle en Kraantje Pappie (Ruggengraat, van 19 naar 7), Zoë Tauran en Bilal Wahib (Outside, van 18 naar 9) en $hirak, Cristian D, Lil Kleine en Boef (Pornstar Martini, de hoogste nieuwe op nummer 10). Snelle en Kraantje Pappie pakken deze week, samen met Runaway van OneRepublic, de snelste stijger van de week. Ook Nick Schilder lijkt succesvol van start te zijn gegaan met zijn solocarrière: Shatterproof gaat van 27 naar 17.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 7 binnenkomers aan je voor.

10 (--) PORNSTAR MARTINI – $hirak feat. Cristian D, Lil Kleine & Boef
Na een bewogen tijd bracht Lil Kleine eerder dit jaar weer eens een nieuwe track uit: Herinnering, samen met Boef, kwam tot nummer 12 en betekende zijn definitieve terugkeer in de Lijst der Lijsten. Nu komt hij met diezelfde Boef weer met een nieuwe collab, vergezeld door $hirak en Cristian D. Lil Kleine, $hirak en Cristian D werkten eerder samen op Amsterdam (#18 in 2022). Pornstar Martini gaat (met een knipoog) over de populaire cocktail.

15 (--) ROCK MY BODY – R3hab, Inna & Sash!
Voor Rock My Body werkte de Nederlandse dj en producer R3hab samen met 2 acts die in het verleden geregeld de Nederlandse Top 40 haalden. Inna stond in totaal 6 keer in de lijst en scoorde haar grootste hit met Hot, dat in 2009 tot de tweede plek kwam. In 2011 stond ze met Sun Is Up voor het laatst in de enige echte. Sash!, dat bestaat uit de Duitse producers Sascha Lappessen, Thomas Lüdke en Ralf Kappmeier, kwamen we in 1999 voor het laatst tegen met een remix van de Boney M. klassieker Ma Baker. Ecuador, met Rodriguez, was in 1997 de grootste hit van de dance-act, die er tot de achtste plek mee kwam. Deze laatste track werd als basis gebruikt voor Rock My Body.

26 (--) ANNE-FLEUR VAKANTIE – Roxy Dekker
Bij de naam Roxy Dekker gaat bij sommigen misschien een klein belletje rinkelen. Roxy maakte in het verleden deel uit van de girlband 6Times, waarmee ze in 2019 de finale van het Junior Songfestival haalde. Inmiddels maakt ze, naast haar vlogs over lifestyle en beauty, zelf muziek. Na de singles Heimwee en Spijt lijkt ze nu met Anne-Fleur Vakantie op weg naar haar eerste hit. De oorsprong van deze track komt van haar volgers op TikTok. Roxy maakt er de gewoonte van om haar volgers om 4 random woorden te vragen, waar ze dan een concept bij bedenkt voor nieuwe muziek. En wie is Anne-Fleur dan hoor ik je denken? Daarover zegt ze: “Afgelopen jaar werd de naam Anne-Fleur een soort term op social media. Het werd een stereotype van een typisch meisje met een haarklem. Ik zag veel meiden die een Anne-Fleur gerelateerde TikTok maak”.

27 (--) A BEAUTIFUL GAME – Ed Sheeran
Ed Sheeran laat er geen gras over groeien. Na de release van Eyes Closed eind maart zagen we achtereenvolgens Boat, Curtains en nu dus A Beautiful Game de Tipparade binnenkomen (Eyes Closed en Curtains vervolgens in de Top 40). Waar Eyes Closed, Boat en Curtains op zijn laatste album – (Subtract) terug te vinden zijn, geldt dit niet voor A Beautiful Game. Het gaat hier om een track voor de Ted Lasso soundtrack, een succesvolle serie op Apple TV+. Het zou dus zomaar kunnen dat Ed Sheeran binnenkort weer met 3 tracks tegelijkertijd in de enige echte staat.

28 (--) SCHULTENBRAU – Donnie & Chantal Janzen
Het wil nog niet echt vlotten met Donnie in 2023. Zijn tracks met Frans Duijts en René Froger bleven steken in de Tipparade en Der Af (met Kris Kross Amsterdam en Roxeanne Hazes) werd maar een kleine hit. Donnie Scloszkie, zoals Donnie in het echt heet, werkt op Schultenbrau samen met niemand minder dan Chantal Janzen. Voor de niet-bierdrinkers onder ons, Schultenbrau is een biermerk uit de lagere prijsklasse, dat verkocht wordt bij een bekende supermarkt. De track is vanmiddag uitgeroepen tot Foute Anthem van 2023 bij Qmusic.

29 (--) HURRICANE – Martin Garrix & Sentinel feat. Bonn
Het Australische producer- en dj trio Sentinel bestaat uit de broers Johnathon, Michael en Tim Stent. Ze timmeren sinds 2016 aan de weg en staan nu, mede door Martin Garrix, op het punt om wereldwijd door te breken. Op Hurricane horen we de vocals van de Zweed Bonn. Martin en Bonn werkten al 3 keer eerder succesvol samen op een track: High On Life (#12), No Sleep (#16) en Home (#21).

30 (--) HEAVEN – Cian Ducrot
Het jaar is pas halverwege, maar toch kunnen we nu al stellen dat 2023 het jaar is van de Ierse singer-songwriter Cian Ducrot. Na het succes van I’ll Be Waiting (#5) scoort hij momenteel hoge ogen met People (met Libianca). Morgen brengt Cian zijn nieuwste single Heaven uit: een nummer dat hem zeer aan het hart ligt. De track gaat over zijn broer en alles wat ze samen hebben meegemaakt. In november is Cian Ducrot live te bewonderen in TivoliVredenburg in Utrecht.

(01/06/2023)

Alle Top 40-hits

Details Dua Lipa - Dance The Night
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Post Malone - Chemical
Details Cassö, Raye & D-Block Europe - Prada
Details Peggy Gou - It Goes Like Nanana
Details Nathan Dawe, Joel Corry & Ella Henderson - 0800 Heaven
Details Suzan & Freek & Claude - Vas-Y (Ga Maar)
Details Nothing But Thieves - Overcome
Details Calvin Harris & Sam Smith - Desire
Details Dimitri Vegas & Like Mike x David Guetta x Afro Bros (with Akon) - She Knows
Details Doja Cat - Paint The Town Red
Details Rondé - Break My Heart
Details Lost Frequencies - The Feeling
Details OneRepublic - Runaway
Details Marshmello & Farruko - Esta Vida
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Tate McRae - Greedy
Details Alok & Ava Max - Car Keys (Ayla)
Details Niklas Dee & Old Jim ft. Enny-Mae - Not Fair
Details Kris Kross Amsterdam, Sofia Reyes & Tinie Tempah - How You Samba
Details Bebe Rexha & David Guetta - One In A Million
Details Luke Combs - Fast Car
Details Olivia Rodrigo - Vampire
Details Tiësto - Drifting
Details Miley Cyrus - Used To Be Young
Details Kenya Grace - Strangers
Details P!nk - Runaway
Details R3hab, Inna & Sash! - Rock My Body
Details Billie Eilish - What Was I Made For?
Details Kylie Minogue - Padam Padam
Details Di-Rect - OMG It's Happening
Details Nick Schilder - Shatterproof
Details Troye Sivan - Rush
Details Douwe Bob - This World Is Our Home
Details Chef'Special - Miracles
Details Sera - Best Friend
Details Becky G feat. Omega - Arranca
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Snelle - Radio
Details Olivia Rodrigo - Get Him Back!