Tipparade: Mia Nicolai & Dion Cooper komen met inzending Eurovisiesongfestival

- Hitlijsten

 Mia Nicolai Dion Cooper Vlins Laura Yasmin Bilal Wahib Fabiënne Bergmans Young Marco Coi Leray Rita Ora Froukje Bebe Rexha The Weeknd Ariana Grande Superstar Pride Lizzy McAlpine D.O.D Inhaler Benson Boone
Tipparade: Mia Nicolai & Dion Cooper komen met inzending Eurovisiesongfestival

Vlins en Laura Yasmin blijven deze week op nummer 1 staan in de Tipparade met Stemgeluid.

Evenals Vlins en Laura Yasmin blijven Bilal Wahib en Fabiënne Bergmans deze week ook stationair op nummer 2 met Ik Space. Nieuw in de top 3 is Young Marco met What You Say? Verder vallen Coi Leray (Players, van 19 naar 7) en Rita Ora (You Only Love Me, van 14 naar 10) op bij de bovenste 10. Froukje komt met Als Ik God Was binnen op nummer 11 en pakt daarmee de hoogste binnenkomer. Twee plekjes lager vinden we Bebe Rexha terug, die met haar Heart Wants What It Wants de snelste stijger in handen heeft: van 29 naar 13.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 8 binnenkomers aan je voor.

11 (--) ALS IK GOD WAS – Froukje
De 21-jarige Froukje Veenstra valt sinds haar doorbraak een paar jaar geleden niet alleen op vanwege haar catchy popliedjes, maar vooral vanwege haar sociaal-maatschappelijk bewuste teksten. Ze weet de hedendaagse problematiek van haar generatie perfect onder woorden te brengen, verpakt in alternatieve popliedjes met invloeden van electropop en rock. Het leverde haar, samen met haar goede vriendin S10, eind vorig jaar haar eerste Top 40-hit op met Nooit Meer Spijt. Nu is daar Als Ik God Was, haar eerste solotrack sinds de ep Uitzinnig van vorig jaar. Als Ik God Was volgt de formule die haar eerdere werk zo herkenbaar maakte en zou zomaar eens door kunnen stoten naar de Top 40.


18 (--) DIE FOR YOU (REMIX) – The Weeknd & Ariana Grande
Die For You is geen nieuw nummer. De track stond al op het in 2016 verschenen album Starboy van The Weeknd, maar groeide de afgelopen tijd uit tot een viral-hit. Daar had de Canadees wel oren naar. Om hier extra op in te spelen, is er nu een remix uitgebracht met Ariana Grande. De twee zijn geen onbekenden van elkaar: ze werkten onder andere al samen op de hit Love Me Harder en voor de remix van Save Your Tears. Ariana Grande scoorde haar laatste hit in 2020, Positions kwam toen tot nummer 9.

25 (--) PAINTING PICTURES – Superstar Pride
Cadarrius Pride, alias Superstar Pride, is een Amerikaanse rapper die op het punt staat om wereldwijd door te breken. In oktober bracht hij in eigen beheer zijn debuutsingle Painting Pictures uit, tegelijkertijd met de ep 5lbs Of Pressure. Vorige maand werd Painting Pictures opnieuw uitgebracht en dat heeft nu geleid tot zijn eerste entry in de Billboard Hot 100. Het nummer bevat een sample van Soon As I Get Home van Faith Evans uit 1996.

26 (--) CEILINGS – Lizzy McAlpine
Lizzy McAlpine is een Amerikaanse singer-songwriter. In 2020 verscheen haar debuutalbum Give Me A Minute. Op dit album draagt ze het nummer Headstones And Land Mines op aan haar overleden vader. Twee jaar is het tijd voor haar tweede album Five Second Flat, waar ook de single Ceilings op staat. Dit nummer is viral gegaan op TikTok, al dan niet in een snellere versie. Het zorgt er nu voor dat de Amerikaanse haar debuut maakt in de Tipparade.

27 (--) SET ME FREE – D.O.D
Bij het horen van Set me Free van D.O.D zal menig luisteraar zich weer even wanen in de jaren ’90. De clubtrack doet denken aan Show Me Love van Robin S uit 1993, maar dan in een eigentijds jasje. Achter D.O.D gaat de Britse dj en producer Dan O'Donnell schuil, die actief is in de dancescene sinds 2009. Nummers als Every Step en Still Sleepless deden het al goed bij de fans, grote kans dat Set Me Free daar nu bij komt.

28 (--) IF YOU’RE GONNA BREAK MY HEART – Inhaler
De Ierse indierockband Inhaler bestaat uit zanger en gitarist Elijah Hewson, bassist Robert Keating, gitarist Josh Jenkinson en drummer Ryan McMahon. Elijah komt uit een bekende familie, hij is namelijk de zoon van Bono: de zanger van U2. Vorige maand verscheen Inhaler’s tweede studio album Cuts & Bruises, met daarop de single If You’re Gonna Break My Heart. De heren staan, alvorens ze in oktober een eigen concert geven in AFAS Live in Amsterdam, in mei en juni nog in het voorprogramma van respectievelijk de Artic Monkeys en Harry Styles.

29 (--) BURNING DAYLIGHT – Mia Nicolai & Dion Cooper
We hebben er even op moeten wachten, maar gisteren was-ie daar dan eindelijk: de Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival in Liverpool. Mia Nicolai en Dion Cooper waren tot ruim 2 jaar geleden onbekenden van elkaar, totdat oud-winnaar Duncan Laurence ze samenbracht. Er was gelijk een (muzikale) klik en daar zijn ze op verder gaan bouwen. Burning Daylight, een ode aan vallen en opstaan, is geschreven door Duncan, zijn verloofde Jordan Garfield en Mia & Dion. Op dinsdag 9 mei moet het duo voor het eerst aan de bak in de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival. Ze moeten bij de beste 10 acts (van de 15) eindigen voor een plek in de grote finale op zaterdag 13 mei.

30 (--) SUGAR SWEET – Benson Boone
Tot een paar weken geleden stond de Amerikaanse singer-songwriter Benson Boone nog in de Top 40 met Before You. Het was, na Ghost Town en In The Stars zijn derde hit, die helaas op nummer 38 bleef steken. Op zijn TikTok deelde Benson onlangs al een preview van Sugar Sweet, waaruit op te maken valt dat het dit keer niet om een ballad gaat. De 20-jarige ster is in april in Europa voor een aantal concerten, onder meer in Paradiso in Amsterdam. Die show is inmiddels uitverkocht.