Tipparade: Metejoor & Hannah Mae op weg naar hit

- Hitlijsten

 Metejoor Hannah Mae Broederliefde KA Raye 070 Shake Burna Boy Willem Armin Van Buuren Philip Strand Nielson Lijpe Henkie T Metro Boomin The Weeknd 21 Savage Felix Jaehn Ray Dalton Eelke Kleijn Martin Garrix Jvke Davina Michelle Lost Frequencies Elley Duhé X Ambassadors
Tipparade: Metejoor & Hannah Mae op weg naar hit

Na 6 weken hebben Broederliefde en Ka de nummer 1 positie van de Tipparade weten te bereiken met Stunten.

Gelijk achter Broederliefde en Ka maken Raye & 070 Shake aanstalten voor een plek bij de 40 grootste hits van dit moment: Escapism. gaat in de tweede week van 10 naar 2. Een paar plekken lager zien we 4 potentiële hits de top 10 binnendringen: Alone van Burna Boy (van 13 naar 7), Wat Wil Je Van Mij van Metejoor & Hannah Mae (van 25 naar 8), Je Verdient Beter van Ka & Willem (van 18 naar 9) en ten slotte Roll The Dice van Armin van Buuren & Philip Strand (van 11 naar 10). Het Vlaams-Nederlandse duo Metejoor & Hannah Mae heeft met deze stijging ook gelijk de snelste stijger van de week te pakken. Buiten de top 10 valt er nog een noemenswaardige stijging te bespeuren voor Kerstcadeau van Nielson (van 29 naar 18). Zal hij voor de kerstdagen de Top 40 bereiken?

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 7 binnenkomers aan je voor.

12 (--) IK WEET NIET – Lijpe feat. Henkie T
De Marokkaans-Nederlandse rapper Lijpe komt, na een relatief rustig jaar qua nieuwe muziek, op de valreep van 2022 nog met een nieuwe track. De release valt samen met zijn nieuwste album Lijpe, de opvolger van Selfmade uit september 2021. Met Ik Weet Niet kan Lijpe, samen met Henkie T, zijn eerste hit in de Top 40 scoren.

16 (--) CREEPIN’ – Metro Boomin, The Weeknd & 21 Savage
De naam Metro Boomin laat misschien geen belletje bij je rinkelen. De 29-jarige Leland Wayne heeft echter al heel wat tracks op zijn naam staan als producer, zoals Heartless van The Weeknd, Let Somebody Go van Coldplay en Selena Gomez, Bad And Boujee van Migos en Lil Uzi Vert, Bounce Back van Big Sean en Congratulations van Post Malone en Quavo. Leland is niet alleen producer, maar brengt ook onder zijn eigen artiestennaam muziek uit. Deze week verscheen zijn tweede album Heroes & Villains en daarop zijn natuurlijk bevriende artiesten als The Weeknd, 21 Savage, Chris Brown en Travis Scott te horen. Creepin’ staat ook op dat album en leunt sterk op een sample uit I Don’t Wanna Know van Mario Winans, Enya en P. Diddy. Die hit belandde in 2004 op nummer 1 in de Nederlandse Top 40. Mario & Co gebruikten op hun beurt weer Ready Or Not van The Fugees (#3 in 1996).

24 (--) CALL IT LOVE – Felix Jaehn & Ray Dalton
Ain’t Nobody (Loves Me Better) betekende in 2015 een zeer succesvolle aftrap van de dj- carrière van Felix Jaehn. De track bereikte de nummer 1 positie en haalde uiteindelijk 872 punten. Er volgde in datzelfde jaar helaas nog maar 1 kleine hit voor de Duitser (Book Of Love, met Polina). De hoogste tijd om daar nu verandering in te brengen. Call It Love is een collab met Ray Dalton, die we vooral kennen van zijn hit met Madcon (Don’t Worry uit 2015). De track zit momenteel in Repeat Of Niet bij Qmusic.

27 (--) TRANSMISSION (JORIS VOORN REMIX) – Eelke Kleijn
Het heeft even geduurd, maar na 8 jaar mogen we Eelke Kleijn weer verwelkomen in de Tipparade. De dj uit Rotterdam is vooral bekend van zijn hit Ein Tag Am Strand uit 2013. In het voorjaar bracht hij Transmission uit, een track die het afgelopen festivalseizoen al lekker deed. Zijn collega-dj Joris Voorn heeft de track voorzien van een remix. Joris zegt erover: “It’s such a cool track with a super original melody. I could see it working in a slightly different vibe, so I asked Eelke for the stems to make a version for my own use. People loved it the moment I started playing it, so we decided to give it a proper release.”

28 (--) HERO – Martin Garrix x Jvke
De 21-jarige Jvke, die in het echt Jacob Lawson heet, maakte pas onlangs zijn debuut in de Tipparade: Golden Hour staat deze week op nummer 17. Hij pakt het nu al gelijk groots aan door de samenwerking met Neerlands trots Martin Garrix. De dj uit Amstelveen hebben we, na een reeks succesvolle jaren in de Top 40, dit jaar maar één keer teruggezien in de enige echte: Won’t Let You Go (met Matisse, Sadko & John Martin) kwam in januari tot plek 33.

29 (--) JANUARY WITHOUT YOU – Davina Michelle
I Love Me More gaat deze week richting de uitgang van de Top 40, tijd voor een nieuwe single moet Davina Michelle hebben gedacht. Evenals Martin Garrix heeft ook Davina Michelle, die momenteel door het leven gaat als brunette, het in 2022 maar moeten doen met één hit. Met januari in het vooruitzicht verschijnt morgen de toepasselijke track January Without You.

30 (--) BACK TO YOU – Lost Frequencies, Elley Duhé & X Ambassadors
Felix De Laet, beter bekend als Lost Frequencies, is nog geen 30 jaar oud, maar toch al de meest succesvolle Belgische act in de Top 40 allertijden. Hij laat Stromae en Clouseau achter zich. Na zijn hit Questions met James Arthur is het de hoogste tijd voor een opvolger. Back To You is een samenwerking met Elley Duhé (die momenteel nog in de Top 40 staat met Meduza, James Carter en Fast Boy: Bad Memories) en X Ambassadors (vooral bekend van hun hit Renegades uit 2015).