Tipparade: Marshmello twee keer in de lijst

- Hitlijsten

 Marshmello Ava Max Matt Simons Headie One AJ Tracey Stormzy Sevn Alias Harry Styles Kris Kross Amsterdam Bilal Wahib Emma Heesters Ariana Grande Imanbek Usher Zedd Griff
Tipparade: Marshmello twee keer in de lijst

OK Not To Be OK van Marshmello en Demi Lovato is de nieuwe nummer 1 in de Tipparade, die net als vorige week zeven binnenkomers telt.

De Amerikaanse dj en producer en de zangeres stijgen van de tweede naar de eerste plek. Marshmello is deze week ook onderdeel van één van de nieuwkomers in de lijst. Hij komt op 29 binnen met Too Much, dat hij maakte met Imanbek en Usher. Matt Simons stijgt met Better Tomorrow het hardst: hij wint maar liefst 12 plekken en komt terecht op plek zeven. Forse winst is er ook voor The Weight van Danny Vera (+6 plaatsen), Dolla Dolla Bill van Josylvio (7 plekken omhoog) en Zo Kan Het Dus Ook Part 2 van Maan (zeven plaatsen winst).

De complete Tipparade check je hier. Uiteraard zetten we alle binnenkomers even voor je op een rij.

24 (--) WHO’S LAUGHING NOW – Ava Max
Het geduld van de fans van Ava Max wordt behoorlijk op de proef gesteld. Eerder was Kings And Queens al maanden uit, voordat de track eindelijk in Nederland werd gepromoot en nu gebeurt eigenlijk hetzelfde met Who’s Laughing Now. Doordat Kings And Queens voorrang kreeg, raakte die track ondergesneeuwd. Nu is er alsnog een Nederlandse release, terwijl het nummer in Noorwegen en Zwitserland al een hit was.

25 (--) AIN’T IT DIFFERENT – Headie One feat. AJ Tracey, Stormzy & Sevn Alias
Al wekenlang staat Ain’t It Different van Headie One, AJ Tracey en Stormzy in de top 10 van de UK. Afgelopen week steeg de track zelfs van 4 naar 2. Maar zoals zo vaak bij Britse hiphop: er is iets extra’s nodig om ook in Europa te scoren. Daarom is een samenwerking met onze eigen Sevn Alias helemaal niet zo’n gek idee. Het resultaat was afgelopen week meteen te zien: bij de streamingdiensten nestelde het nummer zich bij de 100 meest gestreamde tracks van ons land.

26 (--) GOLDEN – Harry Styles
Als er geen corona was, dan was Harry Styles nu lekker over de wereld aan het reizen met zijn tour. Maar helaas. Iets meer dan een jaar geleden maakten we kennis met de eerste single van zijn album Fine Line, Lights Up. Dat werd in Nederland geen hit, maar in de UK kwam de track tot de derde plaats. Daarna volgden wel Top 40-successen met Adore You en Watermelon Sugar. Golden is nu de volgende – en misschien wel laatste – single van Fine Line. Harry lanceerde ‘m met de website doyouknowwhoyouare.com. Wanneer je daar je naam intypt, wordt er gezegd dat je ‘golden’ bent. Oftewel: je bent goud waard!

27 (--) DONDERDAG – Kris Kross Amsterdam & Bilal Wahib & Emma Heesters
Precies in de nacht van woensdag op donderdag, om precies te zijn: om 0:00, verscheen Donderdag van Kris Kross Amsterdam, Bilal Wahib en Emma Heesters. Dat is natuurlijk geen toeval. Afgelopen zomer stak het Amsterdamse dj-trio Toen Ik Je Zag van Hero (Antonie Kamerling) in een nieuw jasje en dat leverde een bescheiden hit op. Nu werken ze samen met twee artiesten die het afgelopen jaar flink doorbraken. Bilal Wahib deed dat met zijn zomerhit Tigers, terwijl Emma Heesters dat vorig jaar al deed met Pa Olvidarte (met Rolf Sanchez). Eerder was ze al te horen op de Kris Kross Amsterdam-hit Loop Niet Weg (met Tino Martin). Donderdag is een mix van stijlen, maar het vleugje R&B proef je het sterkst.

28 (--) POSITIONS – Ariana Grande
Een nieuw tijdperk. Eerder sprak Justin Bieber daar al over en nu begint Ariana Grande er ook over. COVID-19 heeft uiteraard ook veel invloed op haar gehad, aangezien ze de afgelopen maanden voldoende tijd had om in de studio te zitten. Daar is net als bij Shawn Mendes en Justin Bieber zo veel materiaal uitgekomen, dat er zeer snel een nieuw album zal verschijnen. Van Positions plaatste ze eerder al een teaser op Instagram en dat blijkt nu hét voorproefje op het nieuwe werk van de zangeres.

29 (--) TOO MUCH – Marshmello & Imanbek & Usher
Marshmello blijft productief. Eerder werd Be Kind (met Halsey) al Alarmschijf en een Top 40-hit en zoals gezegd, staat hij nu nog op 1 in de Tipparade met OK Not To Be OK met Demi Lovato. Nu ramt hij er al een volgende track in en deze keer is het een samenwerking met Imanbek en Usher. Imanbek is na zijn remix van SAINt JHN’s Roses hotter dan hot. Er staan heel wat artiesten in de rij om met hem samen te werken. De collab met Marshmello is meteen een clash tussen verschillende stijlen, die worden verbonden door de herkenbare stem van Usher.

30 (--) INSIDE OUT – Zedd & Griff
Dit jaar was het, voor zijn doen, een beetje stil rondom Zedd. Zijn laatste hit in Nederland was Good Thing, dat hij maakte met Kehlani. Het werd vorig jaar één van de kleinste Top 40-hits van het jaar. Daarna leek één van de meest succesvolle Duitsers in de Top 40-geschiedenis van de aardbodem verdwenen. Pas in de zomer hoorden we via zijn track Funny (met Jasmine Thompson) weer iets van hem, maar een hit werd het niet. Nu probeert Zedd het met Inside Out, waarvoor hij de talentvolle Britse zangeres Griff inschakelde. Zij is niet alleen bezig als vocalist, maar ze produceert ook en is styliste. Voor haar omgeving was haar zangkunst een groot geheim. Pas na haar school te hebben afgemaakt, besloot ze tracks online te zetten.

Foto: YouTube