Tipparade: Kanye West hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Kanye West Jan Smit Anouk Rondé Hozier Lil Pump
Kanye West | Lil Pump

Deze week weet slechts één hit de Tipparade te ontglippen richting de Top 40: Make Me Do van Fais.

Ondertussen nemen we wel afscheid van een vijftal hits die de sprong naar de Top 40 niet hebben weten te maken en dat levert een zestal binnenkomers die we toevoegen als kanshebbers op een succes.

21 (--) I LOVE IT- kanye west & lil pump
Na de In My Feelings-challenge dreigen Kanye West en Lil Pump een nieuwe callenge te ontketenen. De nieuwste track van de twee, I Love It, gaat vergezeld van een video waarbij Spike Jonze mee heeft geholpen. Het resultaat: het duo in vreemde outfits en inmiddels is de hele wereld een ‘sick fuck’ waarbij wat ongemakkelijk wordt rondgehuppeld. Of het zo’n grote hype als die rond Drake gaat worden is de vraag maar de track werkt zeker aanstekelijk.

23 (--) HET IS KLAAR- anouk
We moeten er aan wennen… Nederlandstalige nummers van Anouk. Dat liet de zangeres zelf alvast weten aan haar fans met de titel van haar aanstaande album, Wen D’r Maar An. De inmiddels 43-jarige zangeres kreeg met hits als Girl, Nobody’s Wife en R U Kiddin’ Me het stempel ‘rockchick’ opgedrukt en 34 keer kwamen we haar met Engelstalige hits tegen in de lijst. Ook zwierf er in 2015 een Nederlandstalige track voorbij met Dominique. Eerder dit jaar lanceerde Anouk het nummer Lente als voorloper van haar elfde studioalbum. Afgelopen weekeinde verscheen haar nieuwste single, Het Is Klaar.

27 (--) LOSING IT- fisher
Het geluid uit Losing It is voor velen bekend… de wekker. De naam van de maker, de Australische dj en producer Paul Fisher, zal een stuk minder bekend zijn. De dj leverde eerder al floorfillers af als Crowd Control en Ya Kidding en Losing It voert inmiddels de wereldwijde dancelijsten al een tijdje aan. Radio 538 draait de track deze week veelvuldig als Dance Smash.

28 (--) NINA CRIED POWER- hozier feat. mavis staples
In 2014 scoorde Hozier een verrassende hit met Take Me To Church. Het nummer van de Ierse zanger was zeker niet een regelrechte hit, want in eerste instantie verliet het na vier weken al de Top 40. Na een onderbreking van 15 weken keerde het nummer terug in de lijst en piekte het vier weken op nummer 2. De nieuwe single is de titeltrack van een ep van Hozier waarop hij artiesten als Bob Dylan, Millie Jackson, James Brown en Nina Simone eert. Op Nina Cried Power is ook Mavis Staples te horen. De inmiddels 79-jarige zangeres stond in 1990 en 1992 ook met twee nummers in de Top 40 en schreef in 1976 als lid van The Staple Singers met Let’s Do It Again al een hit op haar naam.

29 (--) IK ZIE- jan smit
Op 20 september, precies twee jaar na de release van het album 20, brengt Jan Smit het albu Met Andere Woorden uit. De Volendammer liet de 12 nummers van dat album schrijven door Nederlandse componisten, waaronder bijvoorbeeld Guus Meeuwis, Barry Hay en Sanne Hans. De eerste single van dat album, Ik Zie, is geschreven door Edwin Evers. De dj van Radio 538 werd gevraagd als schrijver een bijdrage aan het album te leveren en liet vrijdag al weten enorm trots te zijn op het feit dat zijn nummer is uitverkoren tot de eerste single.

30 (--) CALLING- rondé
In 2017 kwamen we Rondé voor het eerst in de Top 40 tegen met Naturally nadat de van oorsprong Utrechtse groep met Run en We Are One zichzelf al behoorlijk in de schijnwerpers wist te zetten. Daarna wisten de tracks Headlights en City Lights niet verder te komen dan de Tipparade. De afgelopen periode is hard gewerkt aan een opvolger van het debuutalbum Rondé en het bewijs daarvan is Calling dat vrijdag verscheen als de eerste single van het komende album.

De nieuwe Tipparade in z'n geheel zien? Dat doe je hier!