Tipparade: herkenning van Mabel

- Hitlijsten

 Mabel Lady Gaga Martin Garrix Michelle Williams Sza Justin Timberlake Harry Styles
Mabel

Deze week voert Mabel een rij van zes binnenkomers in de Tipparade aan.

Met het doorschuiven van Hier (van Miss Montreal) schuifelt alles daaronder een plekje naar boven. Roddy Ricch bereikt met The Box het plafond van de Tipparade. Zijn track is met 8 weken in de lijst ook meteen de langst genoteerde. De eerste serieuze stijger die we in de lijst zien is Zeldzaam waarmee Tabitha en Ronnie Flex 17 plaatsen klimmen en daarmee meteen ook de snelste stijger zijn. Slechts één andere track weet meer dan tien plekken winst te pakken; Old Me (van 5 Seconds Of Summer).

De complete Tipparade van deze week bekijk je hier.

17 (--) BOYFRIEND- Mabel
Wellicht dat je het geluid op de nieuwste track van Mabel wel herkent. Die schuurt tegen Woman Of The Ghetto (van Marlena Shaw uit 1969) en de doorvertaling die er in 1997 van werd gemaakt in Remember Me (van The Blue Boy). Afgelopen jaar was ze de meest succesvolle internationale debutant in de Top 40 na haar eigen hits Don’t Call Me Up en Mad Love. Met Tiësto maakte ze God Is A Dancer.

18 (--) STUPID LOVE- Lady Gaga
In 2016 bracht Lady Gaga met Joanne voor het laatst een solo album uit. Daarna stortte ze zich vooral op het werk rond de film A Star Is Born waar ze later ook een Oscar in ontvangst mocht nemen. Vorig jaar stond ze met zowel Shallow als ook Always Remember Us This Way in de Top 40. Inmiddels is duidelijk dat er een nieuw album onderweg is; haar zesde. Afgelopen dinsdag maakte ze wereldkundig dat er nieuw werk van de 33-jarige zangeres onderweg was. Dat was te lezen op een billboard waar ze de foto van deelde. Met Stupid Love gaat ze op weg naar haar 16e Top 40-hit.

27 (--) DROWN- Martin Garrix feat. Clinton Kane
Used To Love is inmiddels de 20e Top 40-hit en de Nederlandse dj en producer stond afgelopen week nog met die track op nummer 12. Clinton Kane is in dat opzicht een grote onbekende in de Top 40. Zijn YouTube-kanaal telt inmiddels ruim 300.000 volgers en de afgelopen jaren heeft hij daar verschillende covers en ook eigen geschreven nummers op geplaatst. Met This Is What It Feels Like verscheen er vorig jaar ook muziek op de verschillende streamingplatformen.

28 (--) BEAT ME- Davina Michelle
Eind vorig jaar liet Davina Michelle doorschemeren al snel met nieuwe muziek op de proppen te komen. Ondanks dat ze veelvuldig in de studio zat bleek het eindresultaat niet tot tevredenheid te stemmen waarna werd besloten een volgende single uit te stellen. Het wachten is inmiddels voorbij met de release van Beat Me. Die track zal rond de Formule 1-race in Zandvoort veelvuldig te horen zijn want het nummer is inmiddels gebombardeerd tot het officiële thema. En zo kan ze nu alvast het gaspedaal intrappen richting haar vijfde Top 40-hit.

29 (--) THE OTHER SIDE- Sza feat. Justin Timberlake
Na zijn werk voor de film Trolls, die hem met Can’t Stop The Feeling! acht weken op nummer 1 zette, werd het qua hits rustig rond Justin Timberlake. Say Something, de track met Chris Stapleton, was de afgelopen drie jaar zijn enige hit. Inmiddels heeft Justin gewerkt aan de opvolger van Trolls, Trolls World Tour dat in april te zien zal zijn. Zo kruipt hij opnieuw in de huid van Branch en is hij ook te horen op The Other Side, de track die hij met Sza maakte. En die ken je ongetwijfeld van hits als What Lovers Do (met Maroon 5) of All The Stars (met Kendrick Lamar).

30 (--) FALLING- Harry Styles
Afgelopen week deelde Harry Styles al fragmenten van zijn nieuwste videoclip en daarbij lijkt Falling een verband te houden met zijn vorige clips bij Lights Up en Adore You. Lights Up bleef steken in de Tipparade waar Adore You inmiddels zijn grootste Top 40-hit is geworden. In de video bij Adore You zien we hoe Styles met zijn bootje naar de horizon zeilt. Die reis lijkt met Falling weer tot een einde te gaan komen. Tijdens de BRIT Awards deed Styles het nummer van zijn Fine Line-album al live.