Tipparade: Guap is hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Camila Cabello Shawn Mendes Drake Chris Brown R3hab Keane Taylor Swift Dopebwoy Boef
Boef | Dopebwoy

Nieuwe hits in de maak. Deze week zes verse track in de lijst van kanshebbers op een Top 40-hit onder aanvoering van Boef en Dopebwoy.

Drie tracks maken de oversteek naar de Top 40 en drie andere tracks hebben dat niet weten te presteren. Ondertussen is Hup, het nummer dat Bizzey maakte met SFB, de snelste stijger in de Tipparade. Als langst genoteerde track in de Tipparade weet René Karst die Top 40-hit nog niet achterover te tikken – zijn Atje Voor De Sfeer staat nu 8 weken in de Tipparade. Zes verversingen in de Tipparade en die zetten we voor je op een rij. De complete Tipparade bekijk je hier.

20 (--) GUAP- Boef featuring Dopebwoy
Net als zijn vorige Tipparade-track, Allang Al Niet Meer, nam Jack $hirak de productie van zijn nieuwe single weer voor zijn rekening. Guap. En een dikke streaminghit is het inmiddels al aan het worden. De laatste keer dat we een track met Boef in de Top 40 zagen is al weer even geleden, zo’n acht maanden. Dopebwoy heeft, ondanks samenwerkingen met SFB, Chivv, Leafs, Mula B en 3robi al wel drie keer eerder in de Tipparade gestaan maar wist de oversteek naar de Top 40 nog niet te maken.

26 (--) SEÑORITA- Shawn Mendes & Camila Cabello
Iedereen weet nog wel wat ze afgelopen zomer deed. Daar zongen Shawn Mendes en Camila Cabello in 2016 over op hun hit die toen ruimschoots voor de zomer in de lijst stond. De twee hebben elkaar opnieuw gevonden en leveren nu, via Señorita, een wel hele zomerse track af. Voor Shawn lijkt zijn negende Top 40-hit in de maak waar zijn achtste, If I Can’t Have You, gewoon nog stevig in de Top 40 staat.

27 (--) NO GUIDANCE- Chris Brown & Drake
Chris Brown en Drake hebben er nooit geen geheim van gemaakt dat ze geen dikke vrienden waren. Zo gingen ze elkaar, in een ruzie rond Rihanna, zelfs met flessen te lijf. Maar er is weer liefde opgebloeid tussen de twee want voor het nieuwe album van Chris Brown, Indigo, maakten ze samen de track No Guidance.

28 (--) YOU NEED TO CALM DOWN- Taylor Swift
Van afkoelen wil Taylor Swift niks weten. Waar ze nog geen twee maanden geleden via Me! een nieuwe track afleverde is er met You Need To Calm Down inmiddels een volgend nummer verschenen. Het is de tweede single die een plekje lijkt te gaan krijgen op het aanstaande (en zevende) studioalbum van Swift dat Lover zal gaan heten en voor 23 augustus in de planning staat.

29 (--) ALL AROUND THE WORLD (LA LA LA)- R3hab x A Touch Of Class
“Klinkt bekend”. Klopt ook, want All Around The World (La La La) stond in 2001 al in de Top 40 toen ATC er de vierde plaats mee wist te halen. De Duitse groep, die later als A Touch Of Class door het leven ging, had het deuntje trouwens toen niet zelf bedacht want het origineel is afkomstig van het Russische Ruki Wwerch dat het nummer Pesenka maakte. R3hab baseerde zich op het wat meer verstaanbare Around The World – La La La La La.

30 (--) THE WAY I FEEL- Keane
Keane nam een pauze van bijna zes jaar. In de tussentijd deed iedereen zijn eigen ding en ook bracht leadzanger Tom Chaplin solomateriaal uit. Nu is er zicht op een nieuw Keane-album, Cause And Effect, dat op 20 september moet verschijnen. In de aanloop gaat Keane ook weer optreden en kun je de band bijvoorbeeld ook op 7 september zien spelen tijdens Live On The Beach op het strand van Scheveningen waar ook Suzan & Freek, Maxi Jazz, Van Dik Hout, Pat Smith en Rondé op het affiche staan.