Tipparade: Fais hoogste binnenkomer

- Hitlijsten

 Fais Vinchenzo Alesso Twenty One Pilots Niall Horan Josylvio Sevn Alias
Tipparade: Fais hoogste binnenkomer

In de nieuwe Tipparade verwelkomen we deze week zes nieuwe nummers onder aanvoering van de Alarmschijf van deze week, Make Me Do (van Fais).

Drie van de dertig potentiële hits staan deze week bewegingloos in de Tipparade: Beautiful (van Bazzi en Camila Cabello), Mind Games (van Haevn) en Just A Man (van Bram Boender) en daaruit valt voorzichtig op te maken dat deze tracks het moeilijk hebben in hun weg richting de Media Markt Top 40. Ondertussen nemen we dan ook nog eens afscheid van vijf andere tracks die de jump naar de lijst, op dit moment, al helemaal niet maken. Ben Je Down, vorige week één van de zes binnenkomers, maakt Famke Louise, Jayh en Badd Dimes de snelste stijgers in de lijst.

1 (--) MAKE ME DO- fais
Afgelopen vrijdag belde Top 40-presentator Ivo van Breukelen met Fais. Een gemakkelijk gesprek werd het niet want de Nederlander zat in Tokyo en dat leverde een secondenlange vertraging op de lijn. De boodschap kwam wél over want Ivo vertelde Fais dat zijn nieuwste single, die juist die vrijdag was verschenen, de hele week de Alarmschijf zou zijn en de zanger stak, aan de andere kant van de wereld, zijn blijdschap niet onder stoelen of banken. Na Used To Have It All en Know You Better, dat deze vrijdag voor de 27e week in de Media Markt Top 40 staat, is Make Me Do zijn derde Alarmschijf en nu de hoogste nieuwe in de Tipparade.

22 (--) MAG HET FF LEKKER GAAN- sevn alias feat. josylvio
Afgelopen vrijdag verscheen Recasso, het derde studioalbum van Sevn Alias. In de nieuwste collective van 14 tracks zitten een aantal bijzondere samenwerkingen, waaronder die met Beenie Man, Candy Dulfer en Mr. Probz. Ook zijn Kevin en Josylvio, net als op zijn Picasso-album weer van de partij. Met Josylvio maakte hij de track Mag Het Ff Lekker Gaan en die track is inmiddels, alleen al op Spotify, ruim 1,7 miljoen keer aangeklikt.

26 (--) MY BLOOD- twenty one pilots
In juli onthulden Josh en Tyler de title van hun vijfde studioalbum: Trench en inmiddels lijken we ook al flink wat nummers van dat album te kennen. Jumpsuit kwam zelfs al even in de Tipparade kijken en na Nico And The Niners is My Blood de volgende track van het duo dat in 2016 doorbrak met de top 3-hit Stressed Out. Meer nummers van Twenty One Pilots zijn er dan in ieder geval op 5 oktober als het album moet verschijnen. Op de voorlopige tracklist staan 14 nummers. Op 12 maart staat het tweetal in het kader van hun Bandito Tour te zien in de Amsterdamse Ziggo Dome

28 (--) FLICKER- niall horan
In oktober van het vorig jaar verscheen Flicker, het debuutalbum van Niall Horan met op dat album al zijn vier Top 40-hits; This Town, Slow Hands, Too Much To Ask en On The Loose. In juni verscheen er wel een akoestische video bij een vijfde single van het album, Seeing Blind. Komende week viert Horan zijn 25e verjaardag en zijn eerste traktatie is de volgende single van het album: de titeltrack Flicker.

29 (--) REMEDY- alesso
Afgelopen vrijdag verscheen de nieuwe single van Alesso en de Zweedse dj vergezelde zijn release meteen van een videoclip. Één van zijn optreden zorgt er voor dat een buitenaards wezen een soortgenoot weet te vinden. Ook helpt een vinyl-plaat van Alesso bij het vertrek van de aarde. De inmiddels 27-jarige di stond met Calling (Lose My Mind) en Heroes (We Could Be) inmiddels twee keer in de Top 40. Op zijn nieuwste single, Remedy, verzorgt Conor Maynard de vocalen. 

30 (--) CRAVING- vinchenzo
In 2017 won Pleun Bierbooms het zevende seizoen van The Voice Of Holland en eindigde Vinchenzo, achter Isabel Provoost, op de derde plaats. Inmiddels is de 18-jarige Nederlander op muzikaal vlak wel uitgegroeid tot de meest succesvolle deelnemer van dat seizoen. Met Daily stond hij vorig jaar kortstondig in de Top 40 en na Headphone is Craving inmiddels zijn tweede notering in de Tipparade.

De volledige Tipparade check je hier