Tipparade: de terugkeer van Coldplay

- Hitlijsten

 Coldplay Duncan Laurence Selena Gomez Ne-Yo Katy Perry Armin Van Buuren Ariana Grande Snelle Yade Lauren Sheppard Krezip

We hebben het inmiddels ruim twee jaar zonder Coldplay moeten stellen in de Top 40 maar deze week dient er zich, via Orphans, een nieuwe hit aan.

Het lijkt deze week grote schoonmaak in de Tipparade met liefst negen binnenkomers in een week dat er slechts twee noteringen van vorige week de overstap naar de Top 40 maken. Dat betekent dat we van zeven andere noteringen afscheid nemen. Letting Go, de nieuwste van Dotan, heeft inmiddels een videoclip gekregen en staat nu, voor de achtste week en als langst genoteerde track, in de Tipparade.

Perfect, de track van Lucas & Steve en Haris, weet deze week 16 plekken winst te pakken. Daarmee is de opvolger van Long Way Home nu de snelste stijger in de Tipparade.

De volledige lijst van deze week bekijk je hier.

22 (--) ORPHANS- coldplay
Met een persoonlijke brief heeft Coldplay bij een deel van hun fans een nieuw dubbelalbum aangekondigd, Everyday Life. De collectie nummers van de Britse band moet op 22 november verschijnen en bestaat uit de delen ‘Sunrise’ en ‘Sunset’. Het album is de opvolger van A Head Full Of Dreams dat Coldplay in 2015 uitbracht. De afgelopen twee jaar was Coldplay niet in de Top 40 te vinden maar dat kan de komende weken gaan veranderen nu Orphans de nieuwe single van de band is.

23 (--) GOOD AS HELL- lizzo feat. ariana grande
Good As Hell is eigenlijk een oude track van Lizzo. Het nummer verscheen namelijk al in het voorjaar van 2016 maar werd toen geen succes. Met de toegenomen populariteit van de 31-jarige Amerikaanse krijgt de track een tweede kans. En niet zonder succes want deze week staat Lizzo met deze track op nummer 20 in de Verenigde Staten waar Truth Hurts momenteel de nummer 1 is. Good As Hell is deze week opgesierd met de toegevoegde vocalen van Ariana Grande in een nieuwe remix.

24 (--) LOVE DON’T HATE IT- duncan laurence
In maart van dit jaar maakte Duncan Laurence zijn Top 40-debuut met Arcade, het nummer waarmee hij later het Eurovisiesongfestival op zijn naam wist te schrijven. Hij werkte twee jaar lang aan het produceren en verfijnen van het nummer en deed dat samen met Wouter Hardy. Met hem werkte hij sindsdien aan verschillende opvolgers maar ondertussen werden in Los Angeles een aantal andere tracks gemaakt. Daarvan is Love Don’t Hate It de eerste track die wereldkundig wordt gemaakt als zijn volgende single. "Als het op liefde aankomt, zijn er geen grenzen. Het is het meest pure wat de wereld bezit en toch moeten zoveel mensen er elke dag voor vechten. Door hun uiterlijk, hun gender, hun seksualiteit, hun geloof", zo vertelt hij over de inhoud.

25 (--) ZE KENT MIJ- snelle feat. yade lauren
Deze donderdag verscheen het debuutalbum van Snelle, Vierentwintig. Speciaal voor de promotie werd een complete bus gedecoreerd met de foto van de zanger en deze week ging de zanger zelf op pad om zijn fans in de gelegenheid te stellen de nummers van het album als eerste te horen. Via sociale media was de bus deze week te volgen die uiteindelijk in 24 plaatsen stopte, waaronder Deventer en zijn geboorteplaats Gorssel. Op het album Vierentwintig, dat op 24 oktober is verschenen, staan 14 tracks. Ze Kent Mij, een samenwerking met Yade Lauren, is één van de nieuwe nummers.

26 (--) DIE YOUNG- sheppard
“Dit nummer gaat over dankbaarheid en waardering voor het leven dat je leeft. Geniet van iedere dag alsof het je laatste is”, zo vertelt George Sheppard over de nieuwste release van de Australische band. In 2014 liet de groep op overtuigende wijze voor het eerst van zich horen in de Top 40 met Geronimo. Vorig jaar wist Coming Home hun tweede succes in de hitlijst te worden. Sindsdien heeft gitarist Michael Butler de groep verlaten. Na Kiss My Fat Ass, dat eerder dit jaar als single werd uitgebracht, is Die Young de volgende track waarmee Sheppard op weg gaat richting de Top 40.

27 (--) COME BACK WITH ME NOW- krezip
De laatste drie avonden van de zomertijd brengt Krezip een unieke serie uitverkochte reünie-shows in de Ziggo Dome. De band verrastte in februari met Lost Without You waarmee Krezip na bijna tien jaar afwezigheid weer een top 10-hit scoorde. Het enthousiasme waarmee die track werd ontvangen vormde de inspiratie voor een volgende single, How Would You Feel dat daarna hun twaalfde Top 40-hit werd. Come Back With Me Now is de volgende single die de groep deze week heeft uitgebracht.

28 (--) LOSE YOU TO LOVE ME- selena gomez
“Dit nummer is geïnspireerd door de vele dingen die er in mijn leven zijn gebeurd sinds mijn vorige album. Ik wil dat mensen hoop voelen en ook weten dat je uiteindelijk een beter versie van jezelf zult worden als je er doorheen bent”, zo schrijft de zangeres op Vevo. In de tekst van het nummer laat ze weten compleet te hebben gekozen voor de liefde en daarin enorm teleurgesteld te zijn. Daarbij lijkt Justin Bieber de gebeten hond te zijn nadat in 2018 duidelijk werd dat de relatie met hem definitief over was.

29 (--) UNLOVE YOU- armin van buuren feat. ne-yo
Deze vrijdag verschijnt Balance, het zevende album van Armin van Buuren. Op het album staan 28 tracks en vooruitlopend op de release van het album verscheen vorige week Unlove You, een samenwerking met Ne-Yo. “Een eer om te hebben samengewerkt”, zo vertelde Armin over de track. “We hebben allebei aan een nalatenschap gebouwd binnen onze eigen werelden en ik ben blij dat we daar een brug tussen hebben kunnen slaan via Unlove You.”

30 (--) HARLEYS IN HAWAII- katy perry
Voor haar nieuwste single liet Katy Perry zich inspireren op Hawaï. Ze weet ook nog precies de plek waar ze de ingeving kreeg; op een hoek van een straat in Oahu. Op dat moment vertelde ze haar verloofde, Orlando Bloom, dat ze een nummer ging schrijven over ‘Harleys in Hawaï’. Aan het nummer schreef ook Charlie Puth mee. De 27-jarige zanger hield zich daarna ook bezig met de productie, de achtergrondzang en bespeelde de synthesizer.