Tipparade: Coldplay hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Snelle Esko Coldplay JP Saxe Lewis Capaldi Trevor Daniel Robbie Williams Julia Michaels
Coldplay

Met Orphans scoorde Coldplay al de eerste hit van het nieuwe album en nu lijkt ook de titeltrack van het album daar aanspraak op te maken.

Deze week voegen we drie nummers toe aan het bestand van Top 40-hits waar er vier andere nummers zijn gesneuveld in de reis naar de Enige Echte. In een lijst zonder zittenblijvers is You Can’t Stop The Girl (van Bebe Rexha) met 11 weken in de lijst de langst genoteerde track en pakt Own It (van Stormzy, Ed Sheeran en Burna Boy) de meeste winst.

De binnenkomers nemen we vanzelfsprekend met je door en wil je de complete Tipparade bekijken dan klik je hier.

11 (--) EVERYDAY LIFE- Coldplay
Na Orphans is Everyday Life de een na meest gestreamde track van het nieuwe Coldplay-album. Dat album wijkt in veel opzichten af van het vorige werk van de Britse band omdat vooral de boodschap belangrijker is dan het commerciële succes. “We zeggen wat we voelen en wat we zien”, zo vertaalt Chris Martin het meer ingetogen achtste album van Coldplay.

23 (--) FALLING- Trevor Daniel
In 2012 werd duidelijk dat er voor Trevor Daniel geen toekomst in het American football lag. Daarop besloot hij zich te storten op de muziek en online leerde hij zich de fijne kneepjes van het schrijven en produceren van muziek. Dat deed hij allemaal in zijn slaapkamer. Na tracks als Youth en Pretend weet hij met Falling wereldwijd door te breken. De track, die al in 2018 verscheen, is inmiddes al ruim 57 miljoen keer aangeklikt op Spotify.

24 (--) BEFORE YOU GO- Lewis Capaldi
Divinely Uninspired To A Hellish Extend is de titel van het debuutalbum van Lewis Capaldi dat dit voorjaar is verschenen. Met daarop natuurlijk ook Someone You Loved waarmee de Schotse singer-songwriter inmiddels al 40 weken in de Top 40 heeft gestaan. Waar het met Bruises eerder dit jaar nog wat te vroeg was voor een opvolger lijkt de tijd nu wel rijp voor een volgende track van de 23-jarige zanger. Op 13 februari geeft hij een uitverkocht concert in de Amsterdamse AFAS Live.

27 (--) IF THE WORLD WAS ENDING- JP Saxe feat. Julia Michaels
Sinds 2017 brengt JP Saxe tracks als Changed, Anybody Else en The Few Things uit. In de zomer van 2018 volgde de release van 25 In Barcelona en Blurry waarna hij een uitgebreide tournee door de Verenigde Staten deed. Zijn nieuwste track, If The World Was Ending, is een samenwerking met Julia Michaels. De 26-jarige Amerikaanse maakte in 2016 haar debuut met Carry Me, de hit van Kygo, en was daarna te horen op samenwerkingen met onder meer Clean Bandit, Noah Kahan en ook 5 Seconds Of Summer.

28 (--) OMHOOG- Esko & Snelle
Op 5 december is de film Project Gio in de bioscoop te zien. Daarin speelt YouTuber Gio Latooy zichzelf en zijn ook Niek Roozen, Belle Zimmerman en Giel Beelen te zien. Esko en Snelle hebben de titeltrack voor de film gemaakt. Snelle staat deze week opnieuw met drie gelijktijdige nummers in de Top 40 waar Esko met Hey Meisje en Huts inmiddels ook twee Top 40-hits op zijn naam heeft geschreven. Naast dat Esko en Snelle te horen zijn in de film met de titelsong maken de twee ook hun opwachting in de film.

29 (--) TIME FOR CHANGE- Robbie Williams
Het kerstalbum kan van de bucketlist van Robbie Williams. Afgelopen vrijdag verscheen het album The Christmas Present met daarop 28 tracks. Daarbij ook samenwerkingen met onder meer Bryan Adams, Rod Stewart, Jamie Cullum en Helene Fischer.  Op het album staan, naast een aantal bekende klassiekers, ook een aantal nieuwe nummers. Zo ook Time Will Change, een kerstnummer dat hij schreef samen met onder meer Guy Chambers.

30 (--) HEARTLESS- The Weeknd
Inmiddels is het anderhalf jaar geleden sinds The Weeknd muziek heeft uitgebracht. Dat deed hij toen met de EP My Dear Melancholy. Heartless is de eerste van twee nummers waarbij Blinding Lights als tweede een track is die te zien is in een commercial van autofabrikant Mercedes-Benz. De kans is groot dat we binnenkort nog meer muziek mogen verwachten van The Weeknd. Zo heeft hij een track geregistreerd met de titel Like Selena, ongetwijfeld geïnspireerd door zijn ex-vriendin Selena Gomez.