Tipparade: Chef’Special op 1

- Hitlijsten

 Chef'Special Queen Esko Meghan Trainor Sean Paul ((JAM)) Kraantje Pappie Bløf CNCO
Chef'Special

Deze week telt de Tipparade vijf nieuwe binnenkomers, onder aanvoering van Chef’Special én een re-entry.

Twee tracks maken deze week de overstap naar de Media Markt Top 40 waardoor we van zes andere nummers afscheid moeten nemen. In de lijst is Better Part Of Me (van Tony Junior en Niels Geusebroek) de enige zittenblijver waar Voorbij (van Josylvio en Moeman) met 15 plekken winst juist de snelste stijger is.

De binnenkomers van deze week zetten we voor je op een rij:

1 (--) INTO THE FUTURE- Chef’Special
November is een drukke maand voor de Haarlemse band. Zo geven ze vijf concerten in Duitsland voordat ze op 29 november de Gashouder in Amsterdam bezoeken. Twee weken later haat het dak er dan weer af tijdens twee uitverkochte shows in de AFAS Live.
Op 27 februari van 2017 verscheen het album Amígo en met hits als Try Agan en Nicotine herbert de collectie grote hits. Met Into The Future dient zich de volgende aan want die track was afgelopen week Alarmschijf.

23 (RE) BOHEMIAN RHAPSODY- Queen
Het kostte zo’n 52 miljoen dollar om de film Bohemian Rhapsody te maken en dat bedrag is inmiddels al ruimschoots terugverdiend want afgelopen weekeinde stond de teller wereldwijd al op een omzet van 286 miljoen dollar. Aardig resultaat in de wetenschap dat dit bedrag al in tien dagen in de kassa zat. Bohemian Rhapsody heeft in de Top 40 ook een aardige historie weten op te bouwen. In 1975 werd het een nummer 1-hit waar de track in 1991 op nummer 2 strandde achter Don’t Let The Sun Go Down On Me (van George Michael en Elton John). Het nummer staat nu, vanwege het succes van de film, opnieuw vol in de schijnwerpers en is, ook in de tijd van de allertijden-lijsten, ineens weer een serieuze kanshebber voor de Top 40.

24 (--) HUTS- The Blockparty & Esko ft. Mouad Locos & JoeyAK & Young Ellens & Chivv
De sound van Huts klinkt je wellicht bekend in de oren. Da’s niet gek want als producer gaat Puri schuil achter de nieuwste hit van The Blockparty. Eerder dit jaar stond Coño negen weken in de lijst. The Blockparty wist de Top 40 vorig jaar niet te halen. Het trio van D-Train, MC Gilly en Esko stond vorig jaar ook al met de remix van Cocaina maar toen bleven ze steken op nummer 2.

26 (--) ZACHTJES ZINGEN- Bløf
Net als de vorige hit van het album Aan heeft Bløf een net wat andere versie van een nummer uitgebracht als single. In het geval van Zoutelande pakte de toevoeging van de Belgische zangeres Geike Arnaert buitengewoon goed uit. Dat werd namelijk de meest succesvolle Nederlandse productie van het jaar. De nieuwste single van de Zeeuwse band is Zachtjes Zingen dat onder handen is genomen door Giraff. Van het duo van Nick Ribbens en Adriaan Persons ken je die laatste misschien ook als de toetsenist van Rondé.

29 (--) SIGARET- Kraantje Pappie
Kraantje Pappie schreef dit jaar al 4 Top 40-hits op zijn naam. De eerste drie kwamen allemaal op nummer 5 waar zijn huidige hit, Ik Heb Je Nodig, een maand geleden nummer 20 wist te bereiken. De volgende track van zijn album Daddy is het meer ingetogen Sigaret geworden dat door Nightwatch en Menru Renjaan werd gebrpduceerd. Nightwatch tekende eerder al voor de productie van Liefde In De Lucht. Menru Renjaan heeft een snel groeiende lijst van Top 40-hits met titels als Louise (Gers Pardoel), Parijs (Kenny B), Jij Bent De Liefde (Maan), Glimp Van De Duivel (Ali B), Miljonair ($hirak) en Verleden Tijd (Frenna en Lil Kleine).

30 (--) HEY DJ- CNCO x Meghan Trainor x Sean Paul
CNCO scoorde een jaar geleden met Reggaetón Lento een enorme hit. De track, waarop Little Mix te horen was, stond een half jaar in de lijst en wist de tweede plaats te bereiken. Niet gek dus om opnieuw met een Engels/Spaanse combinatie te komen op een track. Daar werd Hey DJ voor gekozen, een track die al anderhalf jaar oud is. CNCO bracht het nummer in 2017 al uit in twee versies; een popversie en een reggaetonversie waarop ook Yandel te horen was. Hey DJ stond in veel Spaanstalige landen al hoog in de hitlijsten en nu is die track uitgekozen om ook de rest van de wereld te veroveren. De van origine Spaanstalige track werd verbouwd met de Engelstalige toevoegingen van Meghan Trainor en Sean Paul en ook CNCO zong in het Engels mee op het refrein.

Check hier de nieuwste Tipparade