Tipparade: Castles hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Stormzy Ed Sheeran Blackbear Yungblud Marshmello Ella Henderson Burna Boy Jax Jones Endor Shawn Mendes Taylor Swift Freya Ridings
Freya Ridings

Een bijzonder rustige week qua nummers die van de Tipparade naar de Top 40 weten over te steken; daarin is er slechts eentje geslaagd.

Ondertussen nemen we al wel afscheid van vijf andere tracks die vroegtijdig afhaken in hun reis richting de Top 40. Bovenin schuifelt een pak nummers met allemaal een plekje winst naar boven. Daarbij op nummer 6 ook You Can’t Stop The Girl van Bebe Rexha dat met 10 weken in de lijst de langst genoteerde track is. Ondertussen staan er dan ook nog vier nummers bewegingsloos in de lijst van kanshebbers. Twee tracks weten 8 plaatsen winst te boeken; zowel Yellow Hearts (van Ant Saunders) als ook Flames (van R3hab, Zayn en Jungleboi) klimmen daardoor het snelst omhoog.

De volledige Tipparade bekijk je hier.

23 (--) CASTLES- Freya Ridings
De Britse Freya Ridings speelt al sinds haar zevende piano en al vrij snel besluit ze zelf nummers te gaan schrijven. Ze slaagt er met verschillende tracks zelfs in om muziek voor films en tv-series af te leveren. Een select gezelschap heeft haar mogelijk al zien spelen tijdens 7 Layers in Amsterdam. Deze zomer stond ze onder meer op het podium van Glastonbury. Castles stond eind augustus op plek 16 in de Britse hitlijsten en lijkt nu ook in ons land voet aan de grond te krijgen.

24 (--) LOVER – REMIX- Taylor Swift feat. Shawn Mendes
Het zevende studioalbum van Taylor Swift is vooralsnog geen doorslaand succes geworden. Me! werd dan nog wel Alarmschijf maar kwam in de Top 40 niet verder dan nummer 17 waar You Need To Calm Down piekte op nummer 26. De titeltrack van het album, Lover, werd de volgende single en pas nu valt de track op, mede door de vocale bijdragen van Shawn Mendes. En we weten inmiddels het succes dat een duet met hem kan opleveren; Señorita, het duet met Camila Cabello stond eerder dit jaar 12 weken op nummer 1.

27 (--) PUMP IT UP- Endor
Tot twee keer toe stond de Belgische Danzel met Pump It Up in de Top 40. Het origineel kwam in het voorjaar van 2004 niet verder dan nummer 34 waar de remix later dat jaar tot nummer 16 kwam. Vijftien jaar later neemt de Britse dj en producer Endor, die in het dagelijks leven Dan Hardingham heet, het nummer als basis voor zijn nieuwste track.

28 (--) THIS IS REAL- Jax Jones feat. Ella Henderson
Dit jaar verscheen Snacks, een EP van Jax Jones. De Brit had zelf nooit plannen om een album uit te brengen: “Ik zing geen muziek en veel mensen zijn misschien liefhebber van een of twee van mijn nummers. Op een album zou alles samen moeten vallen”, zo stelt hij. In de collectie van nummers zit een van zijn persoonlijke favorieten; This Is Real, de samenwerking met Ella Henderson.

29 (--) TONGUE TIED- Marshmello & Yungblud & Blackbear
Marshmello werkte eerder samen met onder meer Khalid, Selena Gomez, Anne-Marie en Bastille en met zijn nieuwste track neemt de producer met de omgekeerde witte emmer zelfs twee acts op sleeptouw. Blackbear staat momenteel bovenin de Tipparade met Hot Girl Bummer waar je Yungblud eerder dit jaar in de Top 40 kon horen met 11 Minutes dat een samenwerking was met Halsey en Travis Barker.

30 (--) OWN IT- Stormzy feat. Ed Sheeran & Burna Boy
Stormzy en Ed Sheeran zijn geen vreemden van elkaar. De twee werkten samen op het No. 6 Collaborations Project op de track Take Me Back To London, dat door onder meer Skrillex werd geproduceerd. In augustus werd die track officieel de achtste single van het album. Stormzy maakt zich ondertussen op voor de release van zijn tweede album, Heavy Is The Head. Van dat album werd de track Vossi Bop in het Verenigd Koninkrijk al een nummer 1-hit. Op Heavy Is The Head levert Ed Sheeran een wederdienst met Own It, de track waarop ook Burna Boy te horen is.