Tipparade: Beste Zangers scoort

- Hitlijsten

 Rolf Sanchez Emma Heesters Harry Styles Lucas & Steve Shaed Haris Henk Poort Floor Jansen Frenna Zayn Dermot Kennedy
Henk Poort | Floor Jansen

Deze week telt de Tipparade acht binnenkomers waarbij er twee afkomstig zijn uit De Beste Zangers 

Vorige week kwam Floor Jansen met Winner al binnen in de Tipparade en deze week weet ze haar eigen prestatie al weer te overtreffen via een duet met Henk Poort. Ook Emma Heesters en Rolf Sanchez staan bij de binnenkomers.

Ava Max weet nog geen opvolger voor So Am I in de Top 40 te brengen. Torn staat inmiddels 9 weken in de Tipparade en is daarmee de langst genoteerde track in de lijst van kanshebbers. Met 15 plekken winst is Hot Girl Bummer van Blackbear de snelste stijger.

De volledige Tipparade bekijk je hier.

17 (--) PHANTOM OF THE OPERA- Floor Jansen & Henk Poort
Nadat Floor Jansen vorige week al in de Tipparade kwam met Winner komt haar duet met Henk Poort de lijst deze week binnen als hoogste nieuwe. Henk Poort speelde de rol van het Spook van de Opera van 1993 tot 1996 toen de musical te zien was in het Circustheater in Scheveningen. Destijds stond de herkenbare melodie ook in de Tipparade, weliswaar zonder zang, in de versie van Metamorphosis.

20 (--) BIDDEN IN DE JEEP- Frenna
Frenna heeft de vaart te pakken. In een razend tempo dropt hij zijn tracks. In een tijdsbestek van nog geen half jaar kwamen we zijn naam tegen op Mamacita, Plankgas, Give Dem, Ghetto Youth en Only You. Met zijn nieuwste track, Bidden In De Jeep, blikt hij terug op zijn muzikale successen die hem en zijn moeder ondertussen zeker al een glimmende en dure jeep heeft opgeleverd.

24 (--) PA OLVIDARTE- Emma Heesters & Rolf Sanchez
Met Pa Olvidarte brengen Emma Heesters en Rolf Sanchez een tweetalige hit. Het Nederlands- en Spaanstalige nummer brachten ze tijdens de duetten-aflevering van De Beste Zangers. Het is voor beide acts niet het enige muzikale wapen dat ze in de strijd hebben. Zo is Emma ondertussen ook met rapper Kevin te horen op de titelsong van de film Mooi. Rolf bracht op zijn beurt vorige maand het nummer Solo Otra Vez uit, een cover van All By Myself dat Eric Carmen in 1975 uitbracht.

25 (--) LIGHTS UP- Harry Styles
Na twee jaar afwezigheid verraste Harry Styles vorige week met nieuwe muziek. Dat er wat nieuws aan zat te komen was al duidelijk via mysterieuze posters die in New York en Londen waren opgedoken met de tekst “Do You Know Who You Are”. Styles wordt deze week bij de binnenkomers vergezeld door ex-One Directioner Zayn die met Trampoline in de Tipparade staat. Liam Payne staat met Stack It Up op de 18e plek in de Tipparade waar Niall Horan deze week niet meer in de lijst te vinden is; zijn Nice To Meet Ya maakt deze week de overstap naar de Top 40. 

27 (--) PERFECT- Lucas & Steve (feat. Haris)
Terwijl het succes van Long Way Home, de track die Lucas & Steve maakten met Deepend, nog niet voorbij is kwamen de twee in de aanloop naar ADE met een nieuwe track. Voor Perfect waren ze lang in gesprek om Take On Me, de nummer 1-hit van A-Ha uit 1985, te mogen gebruiken. Het brengt ook Haris weer terug in de Tipparade. De 24-jarige zanger scoorde in 2013 een bescheiden hit met Playing With Fire. Lucas & Steve zijn deze vrijdag te zien in een uitverkochte Q-Factory waar ze kun Skyline Sessions zullen brengen.

28 (--) TRAMPOLINE- Shaed & Zayn
Trampoline was de eerste single van de EP Melt die het drietal Shaed vorig jaar uitbracht. Het nummer werd populair nadat Apple het gebruikte in een commercial en inmiddels is het origineel nu op weg naar 100 miljoen plays op Spotify waar het inmiddels op YouTube ook al 25 miljoen keer is bekeken. Zayn voegde zijn vocalen toe op een nieuwe versie van de track en ongetwijfeld zal die versie het succes van Shaed nog verder weten op te zwepen.

29 (--) OUTNUMBERED- Dermot Kennedy
Met Power Over Me beleefde Dermot Kennedy in ons land een succesvolle doorbraak. Dat nummer kreeg een plek op het debuutalbum van de Ierse zanger dat eerder deze maand verscheen, Without Fear. Dat album kondigde hij al in juni aan op het moment dat hij liet weten dat Outnumbered zijn volgende single zou zijn. “Een poging iedereen te bedienen die zich overdonderd voelt. Een herinnering dat schoonheid altijd te vinden is, hoe donker het ook is. Ik hoop dat het een bevestiging is voor iedereen die een moeilijke tijd heeft. Weet dat dingen beter worden en dat die zware tijd snel tot het verleden zal behoren”, zo vertelde hij eerder.

30 (--) BACK TO YOU- Hannah Mae
Het effect van de muziek uit de reclame van supermarktketen Plus hebben we eerder dit jaar gezien via Joe Buck. Zijn The Way You Wake Time stond 15 weken in de Top 40. Hij heeft zelf momenteel een volgende nummer in de Tipparade staan met You Don’t See Me. En ook de reclame heeft inmiddels een volgend nummer gekregen via Back To You en dat brengt de uit Emmen afkomstige Hannah Mae deze week voor het eerst in de Tipparade.