Tipparade: Ashe is hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Rolf Sanchez Blackbear Ellie Goulding Chef'Special Lucas & Steve Rita Ora Roxeanne Hazes André Hazes Gus Dapperton Benee Ali B Kes Ayoub Maach Ashe
Ashe

Deze week maken drie hits de overstap naar de Top 40. Met tien binnenkomers in de Tipparade zijn er ondertussen dus ook zeven gesneuveld op weg naar die lijst.

Bovenin de Tipparade staan zowel 2 Hearts (van Sam Feldt, Sigma en Gia Koka) en You Should Be Sad (van Halsey) nu 9 weken3 in de lijst genoteerd. Met Joanne pakt Lil Kleine deze week de meeste winst op nummer 10. De helft van de binnenkomers in de Tipparade is van Nederlandse bodem. Het is de tweede keer dit jaar dat we tien binnenkomers zien. Dat gebeurde op 18 januari 2020. Toen wisten vijf van die binnenkomers de Top 40 te bereiken.

Bekijk hier de volledige Tipparade van deze week

15 (--) MORAL OF THE STORY- Ashe
De oudste van de tien binnenkomers is de hoogste. De Amerikaanse Ashlyn Rae Wilson nam Moral Of The Story namelijk al in 2018 op met Finneas O’Connell, de broer van Billie Eilish. Het nummer belandde op de ep Moral Of The Story Chapter 1. Dit jaar werd de track populair via de Netflix-comedy To All The Boys: P.S. I Still Love You. Niet veel later kwam de track ook op TikTok terecht en daar is het nummer al bijna 375.000 keer in een video gebruikt.

16 (--) ZINA- Ayoub & Ali B & Kes
Ayoub en Kes brachten eerder dit jaar al Menak Wla Meni in de Top 40 waarin het Arabisch werd gecombineerd met de Nederlandse taal. De basis voor die track was toen de Nederlandstalige hit van Abel, Onderweg. Zina is oorspronkelijk uitgebracht door Babylone en ook nu combineren ze dat met het Nederlands waarbij Ali B, die de twee coachte bij The Voice Of Holland, een rap levert. In de video bij de track is te zien hoe Ayoub als conducteur werkt en het kaartje van Kes controleert. Daarop staat de tekst “jij mag mij altijd lastigvallen”, een kritische noot richting Thierry Baudet die eerder zorgde voor ophef met een tweet waarin hij claimde dat vriendinnen door Marokkanen waren lastig gevallen in de trein. Achteraf verklaarde hij dat het een misverstand was.

17 (--) SUPALONELY- Benee feat. Gus Dapperton
Stella Bennett begon haar muziek op SoundCloud te plaatsen. Een studie communicatie die ze tegelijkertijd volgde bleek niet te werken. Schrijven kon ze wel, maar de grammaticaregels vond ze maar niks. “Ik houd er gewoon van om wat ik voel in een liedje te smijten”, zo vertelde ze in een interview aan de New Zealand Herald. Benee besloot haar muzikale loopbaan professioneel op te pakken en na de single Tough Guy wist ze in Nieuw-Zeeland door te breken met Soaked. Daarna verschenen er in 2019 twee ep’s, Fire On Marzz en Stella & Steve. Op die laatste ep staat ook de samenwerking met Gus Dapperton, Supalonely.

22 (--) MAYBE THIS IS LOVE- Chef’Special
Op 6 maart verscheen het zesde studioalbum Unfold als opvolger van Amigo. Op het album staan tien tracks en die werden geproduceerd door gitarist Guido Joseph. Op het nummer wilde de Haarlemse band authentiek en persoonlijk klinken. Dat levert een serie nummers die de band bijna laat horen zoals ze ook tijdens optredens klinken. Unfold wordt in verschillende Europese landen ondersteund met een promotietour en Chef’Special zal dit jaar te zien zijn op onder meer Concert At Sea, Paaspop en de Zwarte Cross.

23 (--) SORRY – HOLLAND ZINGT HAZES- André Hazes & Roxeanne Hazes
In 1991 brengt André Hazes het nummer Sorry uit als duet met Lisa Boray. Tijdens de concertreeks Holland Zingt Hazes brengt dochter Roxeanne het als duet met haar vader. “Shakend zat ik op  mijn kruk en tijdens de repetitie rolden de tranen over mijn wangen”, zo schreef ze op Instagram over de bijzondere samenwerking. Sorry was altijd al een van de favoriete nummers van Roxeanne en met behulp van wat technische ingrepen kan ze het nu samen met haar vader zingen. “Ik weet zeker dat papa met een dikke glimlach vanaf zijn wolkje meekijkt.”

26 (--) SOMETHING UNREAL- The Script
In november van vorig jaar verscheen het zesde studioalbum van de Ierse band The Script. The Last Time was op dat moment al uitgebracht als eerste single. Zowel Sunset & Full Moons als ook het vorige Script-album werd geschreven en opgenomen naar traumatische en persoonlijke gebeurtenissen van zanger Danny O’Donoghue. “Onze muziek draait altijd om het samenzijn met het publiek en daarbij schrijven we over onze eigen gevoelens die we met ze delen.” Something Unreal is de tweede single van het album.

27 (--) HOW TO BE LONELY- Rita Ora
Rita Ora was het afgelopen jaar vooral bezig met dansbare uitstapjes. De track met Kygo, Carry On, kwam in het voorjaar op nummer 17 van de Top 40. Ritual, dat ze met Tiësto en Jonas Blue maakte, werd haar tweede top 5-hit en wist daarna uit te groeien tot haar grootste Top 40-hit ooit. Met How To Be Lonely maakt Rita Ora weer helemaal solo een track. In het verleden wist ze zo alleen met Anywhere een top 10-hit te scoren. Lewis Capaldi schreef mee aan het nummer en bekende eerder deze maand dat hij het nummer niet goed kon zingen.

28 (--) DO IT FOR YOU- W&W x Lucas & Steve
De klanken van Do It For You kunnen je wel eens bekend in de oren klinken; de instrumentale basis is namelijk afkomstig van House Of Justice, de track waarmee DJ Jose en G-Spott in 2000 een floorfiller van jewelste afleverden. De track wist ook de Top 40 te bereiken. W&W zagen we met tracks als Lift Off, Bigfoot en Don’t Stop The Madness al in de Tipparade maar een Top 40-hit schreven ze nog niet op hun naam. Do It For You is een samenwerking met Lucas & Steve en die staan deze week voor de 15e week in de Top 40 met Perfect en dat is voor de Maastrichtenaren inmiddels hun zevende Top 40-succes.

29 (--) WORRY ABOUT ME- Ellie Goulding feat. Blackbear
De nieuwste track van Ellie Goulding verschijnt eerder dan eigenlijk de bedoeling was. Vorige week lekte het nummer al uit en de 33-jarige Britse besloot daarop te anticiperen: “Omdat jullie hebben besloten het te lekken komt het aanstaande vrijdag”, zo deelde ze over de track. Goulding liet al doorschemeren dat er dit jaar een nieuw album kan komen. Inmiddels zijn er al tracks verschenen die nog albumloos zijn. Waaronder Flux en Close To Me. Of ook Worry Bout Me, een samenwerking met Blackbear, daar op gaat komen moeten we afwachten.

30 (--) COMO TU-Rolf Sanchez
Regelmatig is Rolf Sanchez te gast bij Qmusic waar hij bij Mattie en Marieke verschillende Nederlandstalige nummers voorziet van een Spaanstalige tekst. Pa Olvidarte, de track met Emma Heesters, was een Spaanstalige single die een Nederlandse aanvulling kreeg. Inmiddels is dat nummer uitgegroeid tot de meest succesvolle hit waarin het Spaans en Nederlands samen te horen zijn. Como Tu is een solosingle van Sanchez en daarin zijn de twee talen opnieuw te horen.