Nieuws
Hitlijsten

Tipparade: 2023 trapt af met 10 nieuwe binnenkomers

Tipparade: 2023 trapt af met 10 nieuwe binnenkomers
Ava Max  Sza  Topic  Hrvy  Lady Gaga  Ilse DeLange  Trobi  Ronnie Flex  Bilal Wahib  Anouk  Emma Heesters  Cian Ducrot  Meau  Klaas  Sary  Suzan & Freek  Jaap Reesema  Tiësto  Davina Michelle  Armin Van Buuren  Matoma  Teddy Swims 

In deze eerste week van het nieuwe jaar heeft Ava Max de koppositie van de Tipparade weten te pakken met Weapons.

Nu 2023 officieel van start is gegaan betekent dat ook een grote opruiming in de Tipparade. Bij de bovenste 10 zien we 4 tracks die de top 10 in zijn gestegen. Één daarvan is van SZA: Kill Bill gaat van 19 naar 4 en is daarmee één van de 2 snelste stijgers van de week. Hetzelfde geldt voor Topic en HRVY die buiten de top 10 van 28 doorstijgen naar 13. Ook Bloody Mary van Lady Gaga (van 25 naar 12) en Drown Us Out van Ilse DeLange (van 30 naar 16) gaan lekker. De hoogste binnenkomer is voor Love Song van Trobi, Ronnie Flex en Bilal Wahib.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 10 binnenkomers aan je voor.

5 (--) LOVE SONG – Trobi, Ronnie Flex & Bilal Wahib
Love Song moet de Top 40 nog bereiken, maar toch hebben Trobi, Ronnie Flex en Bilal Wahib al een belangrijke mijlpaal te pakken. Na de release op 30 december gingen de streams zo goed, dat ze in de wereldwijde top 10 terecht zijn gekomen van meest gestreamde tracks in de eerste 72 uur na de release. In de Tipparade pakken ze nu de hoogste binnenkomer en zou het zomaar de eerste hit kunnen betekenen (na 5 tracks die bleven steken) voor dj en producer Bryan du Chatenier, zoals de 23-jarige Trobi in het echt heet.

18 (--) MET JOU KAN IK HET AAN – Anouk & Emma Heesters
Vandaag is het zover, dan is het tijd voor de vijfentwintigste editie van De Vrienden Van Amstel Live. Er zullen maar liefst 20 shows worden gegeven, die vaak op voorhand al uitverkocht raken. Voor deze jubileumeditie hebben Anouk en Emma Heesters de eer gekregen om de themasong te maken: Met Jou Kan Ik Het Aan, een lied over onvoorwaardelijke liefde, voor wie dan ook. Vorig jaar scoorden Thomas Acda, Rolf Sanchez en Kraantje Pappie nog een hit in de enige echte met de themasong van 2022, Missen Zou kwam toen tot nummer 27. Voor Anouk is het haar eerste duet sinds Hold Me met Douwe Bob uit 2015 (#10).

22 (--) I’LL BE WAITING – Cian Ducrot
De eerste zogenaamde ‘Artist To Watch’ van 2023 is de 25-jarige Cian Ducrot, een Ierse singer-songwriter. Twee jaar geleden bracht hij zijn EP Make Believe uit, met daarop de single Make Believe, die hij ook met Ella Henderson opnam. Nu is het tijd voor zijn eerste grote release: I’ll Be Waiting. Cian heeft zijn bekendheid, evenals veel andere artiesten tegenwoordig, mede te danken aan TikTok.

24 (--) AVOND - TITELSONG VAN MODERN LOVE AMSTERDAM – Meau
De Amerikaanse serie Modern Love is al een paar jaar een regelrechte hit op Amazon Prime Video. De serie is vernoemd naar de gelijknamige rubriek in The New York Times en krijgt nu ook een Nederlandse variant: Modern Love Amsterdam. In de serie spelen bekende acteurs als Fedja van Huêt, Noortje Herlaar en Arjan Ederveen. Meau mag de titeltrack van de serie verzorgen met Avond, een cover van de classic van Boudewijn de Groot uit 1997. Na een zeer succesvol 2022 is dit het eerste wapenfeit van de zangeres uit Blaricum.

25 (--) FANTASY – Klaas & Sary
Het is alweer een tijdje geleden dat de Duitse dj en producer Klaas Gerling, ofwel Klaas, in de picture stond. Klaas scoorde een grote hit met zijn remix van Infinity van Guru Josh (Project): Infinity 2008. Het heeft niet geleid tot een rechtstreekse vermelding in de Top 40, maar hij was wel in één klap bekend. In 2010 leidde dit nog tot een kleine hit, Our Own Way (die verder leek te gaan waar Infinity 2008 was gebleven) strandde echter in de Tipparade. In de jaren die volgden is Klaas een populaire dj gebleven, maar potentieel hitsucces is er nu pas weer voor Fantasy. De track is een samenwerking met de uit buurland Zwitserland afkomstige Sary.

26 (--) SLAPELOOSHEID – Suzan & Freek
Tussen Jou En Mij, dat is de naam van de documentaire over Suzan & Freek die volgende week in première gaat op Netflix. In de documentaire wordt het duo gevolgd tijdens hun soms hectische leven. De kijker krijgt beelden voorgeschoteld van zowel hun thuissituatie als bijvoorbeeld de backstage voorbereidingen van hun shows in de Ziggo Dome van vorig jaar. En alsof dat nog niet genoeg is, verschijnt deze week ook nog eens de opvolger van Kwijt, hun elfde hit in de Top 40. Van die 11 singles bereikten er maar liefst 7 de top 10, dat belooft wat voor Slapeloosheid.

27 (--) ALS JE VOOR ME STAAT – Jaap Reesema
Jaap Reesema heeft een goed jaar achter de rug, met als hoogtepunt het indrukwekkende Grijs uit De Beste Zangers. Ook dit jaar zal een belangrijk jaar worden voor de zanger uit Deventer. Elf jaar na zijn debuutalbum Changing Man uit 2011 komt 10 februari dan eindelijk de opvolger uit: Als Je Voor Me Staat. Op het album staan eigenlijk al zijn hits van de afgelopen jaren, van Nu Wij Niet Meer Praten (met Pommelien Thijs), tot Mijn Kleine Presidentje en de titeltrack Als Je Voor Me Staat. Volgens Jaap is het album een lofzang op zijn vrouw Kim Kötter.

28 (--) LAY LOW – Tiësto
10:35 (met Tate McRae) is nog niet eens zo lang geleden uitgekomen, maar Tiësto is al klaar voor de opvolger: Lay Low. Na The Business uit 2020 is dit de eerste track die de dj uitbrengt zonder (vermelde) gastartiest. Op Instagram liet Tijs deze week al een preview van Lay Low horen, die qua sound in het straatje lijkt te passen van The Business. Volgende maand zal Drive worden gereleased, Tiësto’s zevende studio album. 10:35 en Lay Low staan alvast op de tracklist.

29 (--) HEARTBEAT – Davina Michelle
Alweer een nieuwe single van Davina Michelle? Dat klopt helemaal. Davina staat momenteel nog in de Lijst der Lijsten met January Without You, een themasong van een bekende radio actie. Het was in eerste instantie niet de bedoeling om deze track uit te brengen, maar vanwege de positieve reacties gebeurde dit alsnog. Heartbeat lag daarentegen al op de planken en werd gisteren officieel uitgebracht. Davina’s hits uit 2022 wisten (vooralsnog) niet hoger te komen dan nummer 34, laten we hopen dat ze met Heartbeat weer eens ouderwets gaat scoren.

30 (--) EASY TO LOVE – Armin van Buuren & Matoma feat. Teddy Swims
Wat zijn de overeenkomsten tussen Kygo en Matoma? Beide dj’s komen uit het mooie Noorwegen, alleen heeft Kygo inmiddels 24 hits op zijn naam staan (#32 op de lijst met best scorende acts allertijden), Matoma helaas nog 0. Tom Stræte Lagergre, ofwel Matoma, wil hier nu met medewerking van Neerlands trots Armin van Buuren en Teddy Swims verandering in brengen. Laatstgenoemde is een Amerikaanse singer-songwriter die bekend staat op het combineren van genres als soul, country en pop. Armin liet eerder deze week een akoestische preview van de track horen op Instagram.

(05/01/2023)

Alle Top 40-hits

Details Joost - Europapa
Details Cyril - Stumblin' In
Details Dasha - Austin
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Teddy Swims - The Door
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Rondé - Undecided
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Dua Lipa - Training Season
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix)
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details La Fuente - Ratata
Details Dua Lipa - Illusion
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Hozier - Too Sweet
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Billie Eilish - Lunch
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Di-Rect - My Blood
Details Imagine Dragons - Eyes Closed
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Nemo - The Code
Details Noah Kahan - Stick Season