The Chainsmokers en Bebe Rexha hoogst nieuw in de Top 40

- Hitlijsten

 Bebe Rexha Ed Sheeran Chance The Rapper
The Chainsmokers

Drie binnenkomers telt de Top 40 van deze week, waarvan Call You Mine van The Chainsmokers en Bebe Rexha de hoogste nieuwe is. Ook ex-Alarmschijf You Say van Lauren Daigle en de volgende samenwerking van Ed Sheeran, Cross Me (met Chance The Rapper en PnB Rock), zijn nieuw.

29. CALL YOU MINE – The Chainsmokers ft. Bebe Rexha

The Chainsmokers en Bebe Rexha hebben een bijzondere band met elkaar. Een jaar of zes geleden, toen Alex Pall en Drew Taggart nog nauwelijks bekend waren, was de nu 29-jarige Albanees-Amerikaanse één van de eerste artiesten die ze ontmoetten. Sindsdien is er altijd contact geweest tussen The Chainsmokers en Bebe, die elkaar geregeld tips en adviezen gaven. Ook maakte het producersduo een remix van haar track I Can’t Stop Drinking About You. Nu is er een echte samenwerking: Call You Mine. Je vindt de elfde Top 40-hit van The Chainsmokers op hun nog te verschijnen album World War Joy. Check ook de clip bij Call You Mine. Die wordt omgekeerd verteld en begint met Bebe die The Chainsmokers omlegt.

36. YOU SAY – Lauren Daigle

‘De Christelijke versie van Adele’. Zo wordt Lauren Daigle ook wel genoemd. De 27-jarige zangeres uit de Amerikaanse stad Lafayette heeft al een paar jaar succes in hitlijsten voor Christelijke muziek, maar maakt nu de overstap naar onder andere de Amerikaanse Billboard Hot 100 en dus ook naar de Top 40 in Nederland. Lauren deed in 2010 en 2012 al twee keer een poging om door te breken, maar haar beide deelnames aan American Idol strandden in de voorrondes. You Say vind je op het album Look Up Child, dat Lauren eind vorig jaar uitbracht en waarmee ze een paar maanden geleden een Grammy voor Best Contemporary Christian Music Album in de wacht sleepte. Qmusic riep You Say onlangs uit tot Alarmschijf.

37. CROSS ME – Ed Sheeran feat. Chance The Rapper & PnB Rock

Na + (‘plus’), X (‘multiply’) en ÷ (‘divide’) heeft Ed Sheeran gekozen voor een totaal andere titel voor zijn nieuwe album. No. 6 Collaborations Project heet het en 12 juli is de releasedatum. Het vierde album van Ed staat vol met samenwerkingen met diverse bekende artiesten. Onder anderen Bruno Mars, Eminem, 50 Cent en Camila Cabello zijn van de partij. De titel is een verwijzing naar vijf eerdere EP’s, die Ed aan het begin van zijn carrière maakte om een platencontract te versieren. Ook het duet I Don’t Care met Justin Bieber is er op te vinden, net als Eds nieuwste hit Cross Me. Daarop hoor je ook Chance The Rapper en PnB Rock. Die laatste, het alias van de Amerikaan Rakim Allen, staat voor het eerst in de Top 40.

Foto: BSR Agency