Nieuws
Tipparade

The Beatles na 27,5 jaar weer terug in Tipparade

The Beatles na 27,5 jaar weer terug in Tipparade
The Beatles  Katnuf  Ronnie Flex  Jonna Fraser  Caza  Acda en De Munnik  Nick Schilder  Sonny Wern  Zana  Quinten Circle  Lyente  Mitski  Nathan Dawe  Bebe Rexha  Trobi  Tabitha  Djaga Djaga  Lijpe  Boef  Josylvio  Taylor Swift  Froukje  Noah Kahan  Davina Michelle  Snelle  Olivia Rodrigo 

Evenals vorige week staat Domino van Katnuf, Ronnie Flex, Jonna Fraser en Caza op nummer 1 in de Tipparade.

Deze week zit er gelukkig weer wat meer beweging in de Tipparade. In de top 10 zien we grotere stijgers terug van Acda En De Munnik (Tussendoor, van 14 naar 6), Nick Schilder (Realize, van 17 naar 7) en Sonny Wern, Zana, Quinten Circle en Lyente (Dance For Me (1, 2, 3), van 22 naar 8). Sonny Wern & Co pakken daarmee ook de snelste stijger van de week. Buiten de top 10 zijn er nog noemenswaardige verschuivingen te bespeuren voor Mitski, Nathan Dawe & Bebe Rexha en Trobi, Ronnie Flex en Tabitha.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 8 binnenkomers aan je voor.

10 (--) SCHAKELEN – Djaga Djaga, Lijpe & Boef feat. Josylvio

Na Ride Or Die uit 2019 keert Djaga Djaga nu terug in de Tipparade met Schakelen, een collab met Lijpe, Boef en Josylvio.

11 (--) IS IT OVER NOW (TAYLOR’S VERSION) – Taylor Swift

Is It Over Now is een track die op Taylor Swift’s opnieuw opgenomen album 1989 staat. Het is één van de 5 nooit eerder uitgebrachte songs, samen met onder andere Slut!. Is It Over Now gaat over een oude romance van Taylor in 2012, naar verluid met Harry Styles. De release van 1989 (Taylor’s Version) volgt op het succes van Cruel Summer, dat momenteel op nummer 1 staat in de Amerikaanse Billboard Hot 100 en richting de top 10 lijkt te gaan van de enige echte.

25 (--) HOUDEN VAN MIJ – Froukje

Noodzakelijk Verdriet, zo heet het debuutalbum van Froukje dat op 12 januari 2024 zal verschijnen. De eerste single is Houden Van Mij, een nummer dat Froukje ruim een jaar geleden schreef. In het voorjaar van 2024 staat er ook een tour op het programma, die dezelfde naam draagt als het album.

26 (--) STICK SEASON – Noah Kahan
Bij de naam Noah Kahan gaat er bij veel mensen waarschijnlijk niet gelijk een lichtje branden. Toch heeft deze 26-jarige zanger uit de Verenigde Staten al een dikke top 40 hit op zijn naam staan. Hurt Somebody, een samenwerking met Julia Michaels, wist in 2018 tot nummer 13 te komen. Het nummer stond maar liefst 22 weken in de lijst. Met Stick Season kan hij nu eindelijk van het predicaat ‘eendagsvlieg’ afkomen.

27 (--) NOW AND THEN – The Beatles

Nadat we eerder dit jaar al 2 tracks de Tipparade binnen zagen komen van de legendarische band The Rolling Stones, is het nu de beurt aan ‘die andere grote’. The Beatles scoorden in de periode 1965-1996 maar liefst 29 hits in de Lijst der Lijsten. Het is daarmee de huidige nummer 13 van de best scorende acts in de lijst allertijden. Now And Then is in 1978 geschreven en ingezongen door John Lennon en verder afgemaakt door de andere 3 leden. Ruim 45 jaar later is het nummer nu alsnog uitgekomen, dankzij Paul McCartney en Ringo Starr, en een beetje door AI.

28 (--) 17 – Davina Michelle

De tijd dat Davina Michelle aan de lopende band hits scoorde in de Top 40, lijkt een beetje achter ons te liggen. Nadat No Angel het in 2022 niet lukte, was dat onlangs het geval bij Dating The Devil. Gelukkig deed Heartbeat het in het voorjaar nog wel gewoon goed. De zangeres uit Nieuwerkerk aan den IJssel is zich aan het voorbereiden op haar Heartbeat Club Tour, die midden november start in Tilburg. Daar zal ze ongetwijfeld ook haar nieuwe single 17 ten gehore brengen.

29 (--) HOODIEDATE – Snelle
Snelle is alweer toe aan zijn vijfde studio album: Achtentwintig. Het is zijn eerste album sinds Lars uit 2021. Grote kans dat zijn laatste hits als 5 Voor 12 en Ruggengraat er dan ook op te vinden zullen zijn. Ondertussen is het, na Radio van eerder dit jaar, tijd voor een nieuwe single: Hoodiedate. Lars over het nummer op Instagram: “Ik vind het echt een beuker van een plaat en ik kan werkelijk niet wachten om deze live te spelen”. Zijn clubtour staat gepland voor maart t/m mei 2024.

30 (--) CAN’T CATCH ME NOW – Olivia Rodrigo

De lovende kritieken vlogen ons begin september om de horen. Guts, het tweede studio album van Olivia Rodrigo, loste alle verwachtingen in en dat was terug te zien in de charts wereldwijd. Ook de singles tot nu toe deden het goed, hoewel in de Top 40 het grote succes een beetje achterwege bleef. Nadat Vampire nog tot nummer 14 wist te komen, deden Bad Idea Right en Get Him Back! het een stuk minder. Nu is het aan Can’t Catch Me Now, een track voor de nieuwe film The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes.

(02/11/2023)

Alle Top 40-hits

Details Cyril - Stumblin' In
Details Dasha - Austin
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Dua Lipa - Training Season
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Joost - Europapa
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Teddy Swims - The Door
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Rondé - Undecided
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix)
Details Benson Boone - Slow It Down
Details La Fuente - Ratata
Details Myles Smith - Stargazing
Details Di-Rect - My Blood
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Billie Eilish - Lunch
Details Dua Lipa - Illusion
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Rolf Sanchez - Un Chance
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details Suzan & Freek - Verleden Tijd
Details Eminem - Houdini
Details Flemming - Hoop Dat Jij Me Mist
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Chef'Special - Fly Like Me