Nieuws
Tipparade

The Beatles na 27,5 jaar weer terug in Tipparade

The Beatles na 27,5 jaar weer terug in Tipparade
The Beatles  Katnuf  Ronnie Flex  Jonna Fraser  Caza  Acda en De Munnik  Nick Schilder  Sonny Wern  Zana  Quinten Circle  Lyente  Mitski  Nathan Dawe  Bebe Rexha  Trobi  Tabitha  Djaga Djaga  Lijpe  Boef  Josylvio  Taylor Swift  Froukje  Noah Kahan  Davina Michelle  Snelle  Olivia Rodrigo 

Evenals vorige week staat Domino van Katnuf, Ronnie Flex, Jonna Fraser en Caza op nummer 1 in de Tipparade.

Deze week zit er gelukkig weer wat meer beweging in de Tipparade. In de top 10 zien we grotere stijgers terug van Acda En De Munnik (Tussendoor, van 14 naar 6), Nick Schilder (Realize, van 17 naar 7) en Sonny Wern, Zana, Quinten Circle en Lyente (Dance For Me (1, 2, 3), van 22 naar 8). Sonny Wern & Co pakken daarmee ook de snelste stijger van de week. Buiten de top 10 zijn er nog noemenswaardige verschuivingen te bespeuren voor Mitski, Nathan Dawe & Bebe Rexha en Trobi, Ronnie Flex en Tabitha.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 8 binnenkomers aan je voor.

10 (--) SCHAKELEN – Djaga Djaga, Lijpe & Boef feat. Josylvio

Na Ride Or Die uit 2019 keert Djaga Djaga nu terug in de Tipparade met Schakelen, een collab met Lijpe, Boef en Josylvio.

11 (--) IS IT OVER NOW (TAYLOR’S VERSION) – Taylor Swift

Is It Over Now is een track die op Taylor Swift’s opnieuw opgenomen album 1989 staat. Het is één van de 5 nooit eerder uitgebrachte songs, samen met onder andere Slut!. Is It Over Now gaat over een oude romance van Taylor in 2012, naar verluid met Harry Styles. De release van 1989 (Taylor’s Version) volgt op het succes van Cruel Summer, dat momenteel op nummer 1 staat in de Amerikaanse Billboard Hot 100 en richting de top 10 lijkt te gaan van de enige echte.

25 (--) HOUDEN VAN MIJ – Froukje

Noodzakelijk Verdriet, zo heet het debuutalbum van Froukje dat op 12 januari 2024 zal verschijnen. De eerste single is Houden Van Mij, een nummer dat Froukje ruim een jaar geleden schreef. In het voorjaar van 2024 staat er ook een tour op het programma, die dezelfde naam draagt als het album.

26 (--) STICK SEASON – Noah Kahan
Bij de naam Noah Kahan gaat er bij veel mensen waarschijnlijk niet gelijk een lichtje branden. Toch heeft deze 26-jarige zanger uit de Verenigde Staten al een dikke top 40 hit op zijn naam staan. Hurt Somebody, een samenwerking met Julia Michaels, wist in 2018 tot nummer 13 te komen. Het nummer stond maar liefst 22 weken in de lijst. Met Stick Season kan hij nu eindelijk van het predicaat ‘eendagsvlieg’ afkomen.

27 (--) NOW AND THEN – The Beatles

Nadat we eerder dit jaar al 2 tracks de Tipparade binnen zagen komen van de legendarische band The Rolling Stones, is het nu de beurt aan ‘die andere grote’. The Beatles scoorden in de periode 1965-1996 maar liefst 29 hits in de Lijst der Lijsten. Het is daarmee de huidige nummer 13 van de best scorende acts in de lijst allertijden. Now And Then is in 1978 geschreven en ingezongen door John Lennon en verder afgemaakt door de andere 3 leden. Ruim 45 jaar later is het nummer nu alsnog uitgekomen, dankzij Paul McCartney en Ringo Starr, en een beetje door AI.

28 (--) 17 – Davina Michelle

De tijd dat Davina Michelle aan de lopende band hits scoorde in de Top 40, lijkt een beetje achter ons te liggen. Nadat No Angel het in 2022 niet lukte, was dat onlangs het geval bij Dating The Devil. Gelukkig deed Heartbeat het in het voorjaar nog wel gewoon goed. De zangeres uit Nieuwerkerk aan den IJssel is zich aan het voorbereiden op haar Heartbeat Club Tour, die midden november start in Tilburg. Daar zal ze ongetwijfeld ook haar nieuwe single 17 ten gehore brengen.

29 (--) HOODIEDATE – Snelle
Snelle is alweer toe aan zijn vijfde studio album: Achtentwintig. Het is zijn eerste album sinds Lars uit 2021. Grote kans dat zijn laatste hits als 5 Voor 12 en Ruggengraat er dan ook op te vinden zullen zijn. Ondertussen is het, na Radio van eerder dit jaar, tijd voor een nieuwe single: Hoodiedate. Lars over het nummer op Instagram: “Ik vind het echt een beuker van een plaat en ik kan werkelijk niet wachten om deze live te spelen”. Zijn clubtour staat gepland voor maart t/m mei 2024.

30 (--) CAN’T CATCH ME NOW – Olivia Rodrigo

De lovende kritieken vlogen ons begin september om de horen. Guts, het tweede studio album van Olivia Rodrigo, loste alle verwachtingen in en dat was terug te zien in de charts wereldwijd. Ook de singles tot nu toe deden het goed, hoewel in de Top 40 het grote succes een beetje achterwege bleef. Nadat Vampire nog tot nummer 14 wist te komen, deden Bad Idea Right en Get Him Back! het een stuk minder. Nu is het aan Can’t Catch Me Now, een track voor de nieuwe film The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes.

(02/11/2023)

Alle Top 40-hits

Details Tate McRae - Greedy
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Cassö, Raye & D-Block Europe - Prada
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Douwe Bob - This World Is Our Home
Details Dua Lipa - Houdini
Details Calvin Harris & Sam Smith - Desire
Details Kenya Grace - Strangers
Details Son Mieux - Tonight
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Suzan & Freek & Claude - Vas-Y (Ga Maar)
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Racoon - Nickel For Goodbye
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Marshmello, P!nk & Sting - Dreaming
Details Kevin feat. S10 - De Leven
Details Alok, The Chainsmokers & Mae Stephens - Jungle
Details Zoë Tauran - Monster
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Nothing But Thieves - Overcome
Details Iñigo Quintero - Si No Estás
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Alok & Ava Max - Car Keys (Ayla)
Details Bankzitters - Cupido
Details Lost Frequencies - The Feeling
Details Tate McRae - Exes
Details Loreen - Is It Love
Details Bebe Rexha & David Guetta - One In A Million
Details Tino Martin & Mart Hoogkamer - Hartslag Van De Stad
Details Nathan Dawe, Joel Corry & Ella Henderson - 0800 Heaven
Details Bennett - Vois Sur Ton Chemin - Techno Mix
Details Ed Sheeran - American Town
Details Jack Harlow - Lovin On Me
Details Post Malone - Enough Is Enough
Details Chef'Special - Miracles
Details Snelle - Hoodiedate
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Purple Disco Machine, Duke Dumont & Nothing But Thieves - Something On My Mind