Nieuws
Streaming Top 40

Texas Hold 'em is de nieuwe nummer 1

Texas Hold 'em is de nieuwe nummer 1
Beyoncé 

De kaarten zijn geschud. In no time stijgt Beyoncé van de achtste naar de eerste plaats van de Streaming Top 40.

Texas Hold 'em is de eerste officiële nummer 1-hit van Queen Bey in het streamingtijdperk. Op 13 december 2017 deelde ze een combinotering met Ed Sheeran met een duetversie van Perfect, dat één weekje bovenaan stond. Stick Season zal flink moeten herpakken om de bovenste beste positie weer terug te veroveren. Flemming zit weer helemaal in de wedstrijd van de grootste streaminghits, nu hij met Champions League in samenwerking met Boef weer terug stijgt naar nummer 10. Alles Op Gevoel levert een plaats in en staat op nummer 6, zodat de zanger andermaal met twee streaminghits in de top 10 van de lijst te vinden is. Greedy van Tate McRae moest plaats maken voor Champions League en de track staat voor het eerst sinds haar binnenkomst op 27 september niet meer in de top 10 (afgezien van de eerste lijst van dit jaar, waarin de hele top 10 uit kerstclassics bestond). Van de klimmers maakt YouTuber Yung Filly deze week de meeste indruk. Grey stijgt met streamingsuperstip van 35 naar nummer 23.

We verwelkomen deze week vier binnenkomers. Het is alweer bijna 10 jaar geleden dat rapper D-Double (echte naam: Reginald Frederik) voor het project New Wave de Popprijs won. Daarna is hij allerlei samenwerkingen aangegaan, van Broederliefde tot Lijpe, maar echte grote streaminghits bleven uit. In 2020 verleende hij met een collectief Nederhoppers zijn medewerking aan de track Paper Zien – Remix van Yssi SB, dat zijn enige top 10-hit werd in de Streaming Top 40 (#8). Een jaar eerder, in augustus 2019, rapte hij met Sevn Alias mee op Anoniem van Chivv (#17). Voor de videoclip van zijn nieuwste track Movie reisde D-Double af naar China. De streams van deze videoclip zijn afgelopen week op YouTube flink omhooggeschoten, wat mede resulteert in een hoge binnenkomst voor Movie op nummer 17.

Met Appel Mint Puur vallen de hiphopbro’s Broederliefde deze week na 10 weken uit de Streaming Top 40 (vorige week nummer 40), maar hun nieuwste track komt al weer de lijst binnen. Broederliefde organiseerde afgelopen week voor Lost & Found een give-away in de koopgoot van Rotterdam. De belangstelling was echter zo groot dat de gemeente een dag voor de give-away de vergunning heeft ingetrokken. Hun nieuwe single Lost & Found is een heartbreaker op een Suri-Afrobeat en de startpositie is nummer 29.

Dua Lipa is inmiddels niet meer uit de wereldwijde hitlijsten weg te denken. Houdini staat nog stevig in de top 10 van de Streaming Top 40 en haar nieuwste hit heeft zich al weer aangediend. In Training Season wil de prinses van de popmuziek afrekenen met middelmatige dates. Het trainingsseizoen is voorbij, mannen. De zangeres is zelfverzekerd en krachtiger dan ooit. De song was het voor het eerst te horen in een medley in de aftrap van de hoofdceremonie tijdens de Grammy Awards van 4 februari jl. Training Season is klaar voor een lange lente en komt binnen op nummer 32.

Met Lose Control heeft singer-, song- en soulwriter Teddy Swims een echte wereldhit gescoord. Nederland was het eerste land waar de zanger doorbrak en met zijn oerknal stond hij 11 weken lang op nummer 2 in de Nederlandse Top 40, met recht een Eeuwige #2. De UK en USA volgden en daar kwam Lose Control ook in de top 3 terecht. De track is een enorme longstayer gebleken en staat in de Streaming Top 40 nog altijd stevig in de top 5 genoteerd. Van zijn album I've Tried Everything But Therapy (part 1), dat zowel door pers als publiek enorm wordt gewaardeerd, is The Door de huidige hitsingle. Deze track was in eerste instantie al vorig jaar juni als single gereleased, maar door het enorme succes van Lose Control is The Door opnieuw naar voren geschoven. Afgelopen week steeg zijn jongste hit naar de top 10 van de Nederlandse Top 40, ten koste van Lose Control, dat de top 10 uitzakte. In de Streaming Top 40 is het verschil tussen de twee tracks nog erg groot. The Door trapt bescheiden af op nummer 39.

Eind oktober dropte Nederhopper Giovanni Rustenberg, alias Cho, in samenwerking met Idaly de track Niet genoeg, dat een bescheiden succes in de Streaming Top 40 werd (#37). Afgelopen week verscheen de langverwachte video van de samenwerking, wat meteen te merken was op de streamingdiensten. Niet Genoeg keert in z’n 5e week terug in de lijst op nummer 36.

Deze week zijn er 4 streaminghits uit de lijst verdwenen waar je U tegen zegt. De Afrobeatclassic Calm Down van Rema heeft, met een onderbreking van een paar weken tijdens de kerstperiode, 92 weken lang in de lijst gestaan, waarvan 14 weken op nummer 1. Ook verdwenen is Engelbewaarder van Marco Schuitmaker, die een bijzondere prestatie leverde, doordat hij vorige week precies een jaar onafgebroken in de Streaming Top 40 stond, waarvan 21 (!) weken op nummer 1. En dan hebben we ook nog Stiekem van Maan & Goldband, inmiddels de allergrootste Nederlandstalige hit in de Top 40 geschiedenis. Stiekem is deze week na 61 weken uit de Streaming Top 40 gezakt. De vierde verdwenen longstayer is Someone You Loved van Lewis Capaldi. De hit die record na record heeft geschreven heeft - na een korte terugkeer in de lijst – in totaal 49 weken genoteerd gestaan.

De volledige Streaming Top 40 vind je hier.

1 ( 8) TEXAS HOLD 'EM- Beyoncé

17 (--) MOVIE- D-Double

29 (--) LOST & FOUND- Broederliefde

32 (--) TRAINING SEASON- Dua Lipa

39 (--) THE DOOR- Teddy Swims

(29/02/2024)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dasha - Austin
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Dua Lipa - Training Season
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Frenna - Pretty Girls
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Rondé - Undecided
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Di-Rect - My Blood
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Hozier - Too Sweet
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Dua Lipa - Illusion
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Claude - Écoutez-Moi
Details La Fuente - Ratata
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)