Nieuws
Streaming Top 40

Texas Hold 'em debuteert meteen in de top 10

Texas Hold 'Em debuteert meteen in de top 10
Beyoncé 

Noah Kahan loopt steeds meer voor de troepen uit in de Streaming Top 40. Stick Season is voorlopig niet van zijn stuk te krijgen.

De afstand tot Hier Mag Alles is erg groot, maar Donnie en Marco Schuitmaker kruipen met hun ode aan Nederland wel naar nummer 2. Voor Donnie is het (vooralsnog) zijn vierde nummer 2-hit in de lijst. Met Frans Duits, Bon Gepakt en Vanavond (Uit M'n Bol) wist hij ook het zilver te halen in de Streaming Top 40. Marco heeft na Engelbewaarder (de grootste streaminghit van 2023) zijn tweede top 3-hit in de lijst. De megaknaller staat nu precies één jaar genoteerd in de Streaming Top 40 en zakt deze week naar nummer 36. Tuesday van Jonna Fraser leek even een aanval op de eerste plaats te doen, maar zakt deze week van 2 naar nummer 6. Het is nu Benson Boone die met Beautiful Things met een flinke sprint de top 3 in knalt. De Amerikaanse zanger heeft in korte tijd een indrukwekkende chartrun neergezet: 39-19-9-3. Dat zijn mooie dingen.

We verwelkomen deze week vier binnenkomers, waarbij Beyoncé voor de grootste verrassing zorgt. Op 11 februari 2024 vond de Super Bowl plaats tussen de Kansas City Chiefs en de San Francisco 49ers. Tijdens een commercial presenteerde Queen Bey twee nieuw singles van haar achtste album Renaissance Act II: Texas Hold 'em en 16 Carriages. Beide tracks gingen een dag later meteen de streamingdiensten op. Texas Hold ‘em is een speelse countrysong die verwijst naar haar zuidelijke roots (Houston). De songtitel is vernoemd naar één van de meest populaire varianten van het kaartspel poker. Beyoncé gebruikt in haar countrysong het pokerspel als metafoor voor een bloeiende romance. De Amerikaanse zangeres heeft zich al eerder met countrymuziek beziggehouden, zoals voor de track Daddy Lessons van haar album Lemonade uit 2016. Op Texas Hold ‘em speelt zangeres/instrumentalist Rhiannon Giddens de banjo, een virtuoos op het gebied van de folk en bluegrass. Texas Hold ‘Em gaat als een speer op de streamingdiensten en komt in de Streaming Top 40 meteen binnen knallen op nummer 8. Het is voor het eerst in de jonge geschiedenis van de lijst dat Beyoncé meteen in de top 10 binnenkomt.

Je hebt luxepaarden en werkpaarden, kent u die uitdrukking? De Nederlandse dj/producer Aniss Bourajjaj, beter bekend als Glades, had in de eerste weken van 2020 in samenwerking met Lijpe en Boef een Tipparade notering met Nu Heb Ik Paper, dat de Streaming Top 40 net niet wist te halen. Voor zijn nieuwste track Werkpaarden deed hij opnieuw een beroep op de rappers (aangevuld met 3Robi) , die inmiddels stamgasten zijn van de Streaming Top 40. Voor de video van Werkpaarden reisde Glades af naar Dubai en ook mede dankzij de video komt Werkpaarden binnen draven op nummer 19.

Zeg je Kanye West, dan zeg je controverse. Met zijn nieuwste project de hiphopsupergroep ¥$, met zanger Ty Dolla $ign, haalde de Amerikaanse rapper weer eens de krantenkoppen. Ditmaal vanwege een couplet in de track Carnival, waarin hij zichzelf vergeleek met beroemdheden die de grens overschreden, zoals R. Kelly, Bill Cosby en Puff Daddy, die allemaal beschuldigd zijn en/of schuldig zijn bevonden aan seksueel misbruik. Carnival van ¥$ (de tekens voor de Japanse munt Yen en de Amerikaanse Dollar) is afkomstig van het debuutalbum Vultures 1. In de song is een interpolatie van de song Hell Of A Life van Ozzy Osbourne uit 2010 te vinden. Kanye West had in eerste instantie een sample van Black Sabbath's Iron Man gebruikt, maar Ozzy Osbourne en de band overwogen juridische stappen te nemen tegen de rapper. Vultures 1 was afgelopen week het meest gestreamde album op Spotify en Carnival de meest gestreamde track van het album. De song komt binnen op nummer 34 in de Streaming Top 40.

Yung Filly (geboortenaam Andrés Felipe Barrientos) is een Colombiaans-Britse internetkomiek, presentator en singer-songwriter. Hij begon zijn carrière op YouTube met komische video’s. Daarnaast was hij ook cabaretier en lid van de cabaretgroep The Wall of Comedy en presenteerde de BBC Three show Hot Property. Muziek is ook één van zijn passies en in de reggaeton-song Grey laat hij zijn Colombiaanse roots als inspiratie doorschemeren. Grey komt binnen op 35 in de Streaming Top 40.

De bloemen van Miley Cyrus zijn nog steeds niet uitgebloeid. Flowers behoort nu tot één van de zes hits die minimaal 40 weken genoteerd staan in de Streaming Top 40. Deze week zelfs weer 7 plaatsen in de plus, naar nummer 24.

De volledige Streaming Top 40 vind je hier.

1 ( 1) STICK SEASON- Noah Kahan 

8 (--) TEXAS HOLD 'EM- Beyoncé

19 (--) WERKPAARDEN- Glades, Lijpe & Boef feat. 3Robi 

34 (--) CARNIVAL- ¥$ (Kanye West & Ty Dolla $ign) 

35 (--) GREY- Yung Filly

(22/02/2024)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Joost - Europapa
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Dua Lipa - Training Season
Details Dasha - Austin
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Frenna - Pretty Girls
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Rondé - Undecided
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Di-Rect - My Blood
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Bankzitters - Entourage
Details Djo - End Of Beginning
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Hozier - Too Sweet
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Antoon - Blindelings
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Claude - Écoutez-Moi