Tattoo is meest gestreamde hit

- Hitlijsten

 Loreen
Tattoo is meest gestreamde hit

Loreen weet een week na haar winst op het Eurovisiesongfestival nu ook de meest gestreamde hit van ons land te hebben.

Vorige week deed de Zweedse zangeres al een serieuze aanval op de eerste plek van de Streaming Top 40. Toen echter was Marco Schuitmaker nog sterk genoeg om met zijn Engelbewaarder voor een vijfde week op nummer 1 te staan. Deze week moet hij buigen voor Loreen. Marco zakt naar de tweede plaats. People van Libianca stond al drie weken in de top 3 maar viel vorige week van het erepodium. Eventjes, zo blijkt nu, want deze week keert de hit terug in de top 3.

In de Streaming Top 40 is het niet alleen de winnares van het Eurovisiesongfestival die terug te vinden is. Ook de publieksfavoriet uit Finland, Käärijä, komt binnen in de lijst op nummer 15. Alessandra klimt met Queen Of Kings twintig plaatsen naar nummer 16 en daarmee is de inzending van Noorwegen de snelste van slechts acht stijgers in de lijst.

In de lijst pakt Dystinct de hoogste binnenkomer met zijn samenwerking met MHD: Tek Tek. De Arabisch- en Franstalige track komt binnen op nummer 10. Voor Dystinct is het meteen ook zijn hoogst genoteerde van drie noteringen in de Streaming Top 40. Tot deze week kwam hij met Toute La Night het hoogst – nummer 14. Deze week zakt die track met Jonna Fraser en Srno naar nummer 19. MHD staat voor het eerst in de lijst.

De Streaming Top 40 staat deze week behoorlijk in de min want liefst 23 tracks leveren posities in De snelste zakker komt op naam van zowel Eyes Closed (Ed Sheeran, op nummer 31) als Morgen Wordt Fantastisch (Acda en De Munnik, op nummer 34). Beide hits zakken zeven plekken.

Bekijk hier de complete Streaming Top 40.

1 ( 2) TATTOO- Loreen

10 (--) TEK TEK- Dystinct ft. MHD

15 (--) CHA CHA CHA- Käärijä

27 (--) HOW YOU SAMBA- Kris Kross Amsterdam, Sofia Reyes & Tinie Tempah

40 (--) OUTSIDE- Zoë Tauran feat. Bilal Wahib