Suzan & Freek voor de derde week aan kop in de Top 40

- Hitlijsten

 P!nk Krezip Robin Schulz Bizzey Tabitha Maan Kris Kross Amsterdam Rag'n'Bone Man Calvin Harris Duncan Laurence Snow Daddy Yankee Mabel
Suzan & Freek

Voor de derde week op rij voeren Suzan & Freek de Top 40 aan met Als Het Avond Is. De belangrijkste concurrent is alleen wel veranderd.

Freek, de helft van Suzan & Freek, is vanaf deze week de meest succesvolle Freek ooit in de geschiedenis van de Top 40. Als Het Avond Is heeft, nu met 19 weken in de lijst, 530 punten verzameld. Daarmee heeft Freek Rikkerink nu meer punten weten te scoren, dan de enige andere Freek die ooit in de lijst stond: Freek De Jonge. Die kwam met Leven Na De Dood in 1997 tot 521 punten.

En Suzan dan? Die was al de meest succesvolle, want er stond simpelweg nooit een Suzan in de lijst en ook Susanna Hoffs (59 punten), Susan Jacks (104 punten) en Suzanne Vega (336) kwamen nooit tot zo’n hoge puntenscore.

Con Calma ruikt eerste plek
In de top 3 is er wel sprake van een verandering. Con Calma van Daddy Yankee en Snow snoept er een plek bij en staat nu op 2. Dat betekent dat Don’t Call Me Up van Mabel een stap terug moet doen en een plek zakt. De zangeres wordt nu in de nek gehijgd door onze eigen Songfestivaltrots Duncan Laurence.

Duncan Laurence in mooi rijtje
Duncan’s Arcade klimt namelijk twee plaatsen en heeft nu de vierde plek in handen. Daarmee is Duncan pas de derde Nederlandse Songfestivalinzending in de afgelopen 43 jaar, die de top 4 van de Top 40 weet te halen. Anouk wist met Birds in 2013 tot de derde plek te komen, terwijl The Common Limits met Calm After The Storm tot 2 kwamen in 2014. Voor de track die het voor hen flikte, moeten we terug naar 1976: The Party’s Over van Sandra Reemer werd toen Alarmschijf en kwam tot nummer 3.

Calvin Harris evenaart de 160 weken top 10 van David Guetta
Giant van Calvin Harris en Rag’n’Bone Man blijft plakken op 5. Zowel Calvin als David Guetta hebben 160 weken in de top 10 van de Top 40 gestaan. Dik drie jaar dus! In de historie zijn er nog slechts vijf acts die nog langer in het bovenste kwart van de lijst hebben gestaan. Recordhouder blijft voorlopig Rihanna, want die stond liefst 224 weken bij de tien grootsten van ons land.

Speechless blijft 7
De rek lijkt er helemaal uit bij Hij Is Van Mij van Kris Kross Amsterdam, Maan, Tabitha en Bizzey: het nummer duikelt van 4 naar 6. Robin Schulz en Erika Sirola houden ondertussen de zevende plek stevig vast.

Krezip wéér omhoog
Ondertussen scoort Krezip met hun comebacksingle Lost Without You de pannen van het dak, door van 9 naar 8 te stijgen. Daarmee is de track nu hun op vier na hoogst genoteerde nummer in de Top 40, want alleen All My Life (2007, #7), Sweet Goodbyes (2009, #2) en I Would Stay (2000, #1) kwamen hoger. Lost Without You schiet nu Out Of My Bed voorbij, dat in 2005 niet hoger kwam dan de negende plek.

16 keer top 10 voor P!nk
Before I Go van Guy Sebastian stijgt van 10 naar 9 en ook P!nk boekt winst, door van 12 naar 10 te wandelen. Het is haar 16e Top 40-hit. Slechts drie zangeressen wisten meer hits in de top 10 te krijgen: Madonna (36 keer), Rihanna (28 keer) en Mariah Carey (17 keer).

Check hier de complete Top 40 van deze week!

Foto: singlecover