Stiekem blijft meest gestreamde hit

- Hitlijsten

 Maan Goldband
Stiekem blijft meest gestreamde hit

Voor de tweede week staan Maan en Goldband op de eerste plek van de Streaming Top 40.

Vorige week wist Stiekem overtuigend de eerste plek van de lijst te veroveren door met 13 plaatsen winst te stijgen. Maan en Goldband duwden toen Unholy van de eerste plaats en die track van Sam Smith en Kim Petras zakt nu naar nummer 3. Calm Down van Rema en Selena Gomez weet van geen wijken want deze week klimt de track weer een plaatsje naar nummer 2. Daarmee staat Calm Down nu 18 weken onafgebroken in de top 3. Met die prestatie evenaren Rema en Selena Gomez de 18 weken van Old Town Road van Lil Nas X. Alleen Dance Monkey heeft een langere periode in de top 3 want Tones And I stond 19 weken zonder onderbreking in de top 3. In de top 10 weet Tom Odell zich te overtreffen. Another Love stond nog niet eerder bij de 7 grootste streaminghits van het moment en dat is een knappe prestatie want de hit staat inmiddels 40 weken in de lijst en is daarmee ook de langst genoteerde track van het moment.

De lijst telt slechts één nieuwe binnenkomer via Ff Ademen Jij van Boef. De rapper is toe aan zijn 48e streaminghit. Voor 2022 is het zijn zesde notering in de Streaming Top 40. Ladada (Mon Dernier Mot) is de snelste stijger. Afgelopen week kwam Claude bescheiden binnen om nummer 35 maar deze week pakt hij, met 16 plekken winst, de snelste stijger.

In navolging van All I Want For Christmas Is You (van Mariah Carey) komt deze week ook Wham! Met Last Christmas binnen in de lijst. Daarmee is de tweede kersthit in de lijst nu een feit. Last Christmas piekte de afgelopen vier jaar op nummer 2 en steeds achter de hit van Mariah Carey. George Michael en Andrew Ridgley hebben met hun kerstklassieker de eerste plek van de Streaming Top 40 nog niet weten te bereiken.

Bekijk hier de volledige Streaming Top 40.

1 ( 1) STIEKEM- Maan ft. Goldband

10 (--) FF ADEMEN JIJ- Boef