Star Walkin’ is meest gedraaide hit

- Hitlijsten

 Lil Nas X
Star Walkin’ is meest gedraaide hit

Lil Nas X heeft met de muziek uit League Of Legends de meest gedraaide hit op de Nederlandse radio te pakken.

De 23-jarige Amerikaan maakte in 2019 een verrassend debuut in ons land met Old Town Road. Die wist op de radio toen nog geen potten te breken. Anders werd dat met Montero (Call Me By Your Name) en vooral Thats What I Want. Vorig jaar december wist die track ook de eerste plek van de Airplay Top 40 in te nemen. Dat gebeurt nu met Star Walkin’. I’m Good (Blue) van David Guetta en Bebe Rexha blijft zitten op nummer 2. 5 Voor 12, de track van Snelle, knalt met 35 plaatsen winst naar de derde plek van de lijst. Eerder dit jaar wist ook Naar De Maan van Maan en De Jeugd Van Tegenwoordig 35 plekken winst te pakken. Toen kwam die track op nummer 2 maar in de daaropvolgende weken stond de hit niet meer in de top 10. Ook Claude bereikt voor het eerst de top 10 van de Airplay Top 40. Ladada (Mon Dernier Mot) klimt met twee plekken winst naar nummer 10.

De snelste zakker in de lijst is voor Topic en A7s die met Kernkraft 400 (A Better Day) 15 plekken zakken naar nummer 29.

Dat de donkere dagen voor Kerst aanstaande zijn is duidelijk in de lijst. Net als vorig jaar duiken in de eerste week van december de kersthits op in de lijst. Toch is het nu nog een stuk rustiger dan vorig jaar. Toen noteerden we in deze week zes kerstnummers in de lijst waar we het er nu met twee moeten stellen. Underneath The Tree van Kelly Clarkson gaat op plek 39 van start in de 21e week.

De hoogste binnenkomer is van Kris Kross Amsterdam, Ronnie Flex en Zoë Tauran die met Adrenaline op nummer 26 weten terug te keren. Nog niet eerder stond Adrenaline zo hoog in de lijst. Body To Body van TELYKast is op nummer 36 de hoogste nieuwe binnenkomer.

Bekijk hier de volledige Airplay Top 40.

1 ( 9) STAR WALKIN’ (LEAGUE OF LEGENDS WORLDS ANTHEM)- Lil Nas X

36 (--) BODY TO BODY- TELYKast

37 (--) CUFF IT- Beyoncé