Snelle jaagt op Shawn en Camila in de Top 40

- Hitlijsten

 Shawn Mendes Camila Cabello Ed Sheeran R3hab Snelle Khalid DJ Snake J Balvin Tyga

Señorita van Shawn Mendes en Camila Cabello is nog altijd de populairste track van Nederland. De complete top 4 van de Top 40 blijft ook deze week staan.

Dat betekent dat Shawn en Camila nu zes weken op nummer 1 staan. Eerder deden zomerhits als El Perdón van Nicky Jam en Enrique Iglesias (2015), Que Si, Que No van Jody Bernal (2000), Can’t Stop The Feeling! van Justin Timberlake (2016) en Balada van Gustavo Lima (2012) dat ook. Die laatste drie hielden het nog veel langer vol op de eerste plaats. Heel bijzonder zijn die zes weken op 1 van het stel (of daten ze nou niet?) dus nog niet. Voorlopig lijkt alleen Snelle met zijn Reünie in staat om Señorita van 1 te kegelen, maar daarover straks meer.

Ed Sheeran en Khalid komen dichter bij de top 4
Terwijl er geen beweging in de top 4 wil komen, lijkt Ed Sheeran daar verandering in te willen brengen. Samen met Khalid schuift hij net als vorige week een plaatsje op en daardoor komt hij met Beautiful People nu op 5 terecht. Van al zijn 17 Top 40-hits eindigde alleen The A Team op de vijfde plek en dus lijkt Ed met zijn laatste Top 40-hit nog niet klaar. Zou de top 4 haalbaar zijn? Ritual van Tiësto, Jonas Blue en Rita Ora zakt door de stijging van Beautiful People naar de zesde plek.

Snelle schiet omhoog
De snelste stijger van deze week komt op naam van Snelle. Ex-Alarmschijf Reünie was vorige week nog nieuw op 23, maar klapt deze week meteen door naar nummer 8. Het is meteen een primeur voor de 23-jarige rapper, want het is zijn eerste top 10-hit. Zijn eerdere hits Scars (#23) en Plankgas (met Frenna, #18) kwamen daar niet bij in de buurt. Aangezien de airplaycijfers en streamingcijfers nog altijd groeien, lijkt Reünie de belangrijkste uitdager van Señorita te worden.

A Touch Of Class na lange tijd weer in de top 10
Achter Snelle stijgen R3hab en A Touch Of Class flink door met hun All Around The World (La La La), van 13 naar 9. Ook R3hab scoort daarmee zijn eerste nummer 1-hit, terwijl A Touch Of Class – na maar liefst 18 jaar - voor de tweede keer bij de 10 populairste tracks van ons land staat en dat nagenoeg met hetzelfde nummer. Around The World – La La La La La kwam in 2001 tot de vierde plaats in de lijst.

Loco Contigo op weg naar de top 10
Vorige week leek Higher Love van Kygo en Whitney Houston nog richting de top 10 te gaan, maar deze week zakt de track van 11 naar 12. Achter hen wint Loco Contigo 7 plekken en komt daardoor op 13 terecht. Het nummer van DJ Snake, J Balvin en Tyga gaat hard bij streamingdiensten en was afgelopen week ook veel te horen op de Amsterdam Pride.

Bekijk hier de complete Top 40 van deze week! Alle binnenkomers vind je hier.

Foto: Instagram / @mcsnelle