Shawn Mendes en Camila Cabello blijven op 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 Avicii Khalid Rita Ora Jonas Blue Tiësto Kraantje Pappie Tabitha Kris Kross Amsterdam Armin Van Buuren Marco Borsato Justin Bieber Ed Sheeran Camila Cabello Shawn Mendes Nicky Jam Luis Fonsi
Shawn Mendes

Señorita van Shawn Mendes en Camila Cabello staat ook deze week op nummer 1 in de Top 40. De complete top 3 van de lijst blijft staan.

In de week dat de twee zoenend zouden zijn gespot en er volop geruchten zijn dat ze met elkaar zouden daten, weten Shawn en Camila de concurrentie flink voor te blijven. Het is nog altijd de meest gestreamde track van Nederland en ook de airplaycijfers zitten nog in de lift.

Weer 2 voor Ed en Justin
I Don’t Care staat voor de zevende week op nummer 2. Daarmee zetten Ed Sheeran en Justin Bieber geen record neer want er zijn zes Top 40-hits die vaker op nummer 2 stonden maar die kwamen alle zes ook op nummer 1. Met de 7 weken op nummer 2 en dan niet op 1 komen evenaren ze deze week wel de prestatie van vijf andere hits die ook, min of meer, ‘faalden’ door niet op 1 te komen. Daaronder It Ain’t Me van Kygo en Selena Gomez en Dura van Daddy Yankee.

Hoe Het Danst krabbelt weer op
Hoe Het Danst van Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle werd vorige week door Shawn en Camila verstoten van de eerste plek, maar het drietal heeft die klap goed verwerkt. De track op basis van streams stabiel en ook qua airplay zitten ze nog geramd. Ze blijven wel op 3 staan.

Meduza en Goodboys naar 3
Piece Of Your Heart van Meduza en Goodboys sluipt al weken stiekem naar de top van de lijst. Na een weekje op 5 te moeten blijven, gaat het nummer deze week naar 4.

Ritual blijft stijgen
Ritual van Tiësto, Jonas Blue en Rita Ora is op stoom gekomen. Vorige week ging de track van 11 naar 8 en deze week is de top 5 in zicht gekomen, met een zesde plek. Het is voor de achtste keer dat een nummer van de Nederlandse dj in de top 6 komt. Een plek boven Ritual staat Moment van Kris Kross Amsterdam, Kraantje Pappie en Tabitha, dat juist een plek inlevert.

Beautiful People knalt de top 10 in
Zo’n twee weken geleden werd Beautiful People van Ed Sheeran en Khalid uitgeroepen tot Alarmschijf en nu al is de track een top 10-hit. Het nummer maakt een reuzensprong van 24 naar 8. In totaal kennen we 86 acts die met twee hits tegelijk in de top 10 hebben gestaan. Ed staat nu met twee hits in de top 10 en dat is, voor hem, inmiddels al 16 maanden geleden dat hij dat voor het laatst voor elkaar kreeg. Toen, op 3 maart 2018, stond hij met River (met Eminem) op 7 en met Perfect op 10.

Voor Ed Sheeran is het de 23e keer dat hij met twee hits in de top 10 staat. I Don’t Care is de hoogst genoteerde track van zijn ‘dubbel’ in de top 10 en uitgerekend dat nummer maakte hij met de recordhouder want Justin Bieber stond 47 keer met twee hits tegelijk in de top 10. Bieber deed dat echter voor het laatst op 9 september 2017 (via 2U (met David Guetta) en Friends (met Bloodpop)).

Weer top 10 voor Luis Fonsi
Met Date La Vuelta, scoort Luis Fonsi opnieuw een top 10-hit. De track, die hij maakte met Sebastian Yatra en Nicky Jam, gaat van 11 naar 10. Eerder stond Luis al bij de 10 populairste nummers van ons land met natuurlijk Despacito en Échame La Culpa. Ook voor Nicky Jam is het zijn derde top 10-hit, na X met J Balvin en El Perdón met Enrique Iglesias.

De complete Top 40 check je hier!

Foto: YouTube