Señorita blijft heersen

- Hitlijsten

 Khalid Camila Cabello Shawn Mendes Marco Borsato J Balvin Tyga Snelle Jonas Blue Rita Ora Justin Bieber DJ Snake Armin Van Buuren Ed Sheeran
Shawn Mendes en Camila Cabello

Ook voor de negende week blijft Señorita van Shawn Mendes en Camila Cabello de nummer 1 in de Top 40. Hoe lang dat nog duurt is nog de vraag, want in de top 3 van de lijst is er opnieuw lichte beweging.

Met ruime voorsprong hebben Camila en Shawn ook deze week de eerste plaats stevig in handen. Daarbij levert Shawn ook nog eens de bijzondere prestatie door zowel de eerste als de laatste positie in de lijst te bezetten. Señorita komt deze week bij de 35 hits die de eerste plek het langst wisten te bezetten.Slechts 3 duo’s stonden daarbij langer bovenaan de lijst: Calvin Harris en Dua Lipa (met One Kiss 16 weken op 1), Luis Fonsi en Daddy Yankee (met Despacito 15 weken op 1) en André Hazes en Gerard Joling (11 weken op 1 met Blijf Bij Mij)

Nummers 2 en 3 wisselen
Hoe Het Danst van Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle zakt deze week van 2 naar 3 en dat komt door Reünie van Snelle. Die track krijgt steeds meer streams achter zijn naam, waardoor de rapper voor het eerst op de tweede plek terechtkomt. Hoe Het Danst is vanaf deze week met 14 weken wel de Nederlandstalige hit die het langst in de top 3 heeft gestaan.

Ed dichterbij Ed
Beautiful People van Ed Sheeran en Khalid komt langzaam maar zeker dichterbij I Don't Care, de hit van de Brit met Justin Bieber. Beautiful People gaat van 7 naar 6, de eerder uitgebrachte track van Ed blijft plakken op 4. Piece Of Your Heart van Meduza en Goodboys blijft net zo 5 als vorige week.

Loco Contigo naar 8
DJ Snake, J Balvin en Tyga gaan opeens hard: zij stijgen van 11 naar 8, waardoor ze voorbij Blauwe Dag van Suzan & Freek (#9) en Ritual van Tiësto, Jonas Blue en Rita Ora (#10) voorbij gaan. Het is de vierde top 10-hit voor William Grigahcine, zoals DJ Snake echt heet, na Lean On, Let Me Love You (beide nummer 1) en Taki Taki (nummer 4). Ook voor J Balvin is het zijn vierde top 10 hit, Tyga staat voor het eerst bij de 10 populairste tracks van ons land.

Check hier de complete Top 40 van deze week!

Foto: YouTube