Sam Feldt hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Ariana Grande Lana Del Rey Sam Feldt Miley Cyrus

De Top 40 telt deze week drie binnenkomers en Post Malone, de track van Sam Feldt en Rani, is de hoogste nieuwe op nummer 31. 

31 POST MALONE- Sam Feldt (feat. Rani)
Dankzij Sam Feldt mag Post Malone zich sinds deze week in een bijzonder rijtje scharen. Dat van Top 40-artiesten die zelf ook terugkomen in de titel van een hit. Denk bijvoorbeeld aan Barbra Streisand (een hit van Duck Sauce in 2010), Marvin Gaye (door Charlie Puth & Meghan Trainor in 2015) en Madonna (She’s Madonna van Robbie Williams in 2007). De nieuwste hit van de Brabantse dj/producer Sammy Renders, zoals Sam Feldt eigenlijk heet, is een eerbetoon aan de Amerikaanse rapper, die momenteel zelf ook twee keer in de lijst staat. Dat presteerden bovengenoemde artiesten dan weer niet. Zangeres op de hit Post Malone is de Nederlandse Shannon Hilversum, beter bekend onder haar tweede voornaam, Rani.

35 NARCOTIC- YouNotUs & Janieck & Senex
Bij het zien van de titel Narcotic moet je misschien meteen denken aan de rockhit van Liquido, die in 1999 veertien weken in de Top 40 stond en nog altijd veel gedraaid wordt op feesten en festivals. Deze track van het Duitse dj-duo YouNotUs is inderdaad een dansbare cover van die aanstekelijke hit van twintig jaar geleden. Achter YouNotUs zitten dj/producers Tobias Bogdon en Gregor Sahm. Voor hun nieuwe versie van Narcotic riepen ze de hulp in van de Nederlandse zanger Janieck Devy, die eerder zong op Reality van Lost Frequencies en ook al twee keer zelf de Top 40 haalde, en een zekere Senex. Dat is de artiestennaam van de Duitser Wolfgang Schrödl. Hij was in de jaren ’90 nog de zanger van… Liquido.

37 DON'T CALL ME ANGEL- Ariana Grande & Miley Cyrus & Lana Del Rey
Dit najaar kun je de nieuwe Charlie’s Angels-film in de bioscoop zien. Na een tv-serie in de jaren ’70 en twee films in de 00’s, met onder anderen Cameron Diaz en Drew Barrymore in de hoofdrollen, is het verhaal over drie vrouwen die te hulp schieten bij allerlei misdaadzaken nieuw leven in geblazen. Kristen Stewart, Naomi Scott en Ella Balinska spelen ditmaal de hoofdrollen. Het thema bij de nieuwste Charlie’s Angels heet Don’t Call Me Angel en is van Ariana Grande, Miley Cyrus en Lana Del Rey. Zij zetten een traditie voort, want de eerdere Charlie’s Angels leverden ook Top 40-hits op. In 1976 voor Donna Lynton, dankzij de tv-serie, en door de films uit de 00’s voor eerst Destiny’s Child en daarna P!nk & William Orbit.