Rita Ora op weg naar 9e Top 40-hit

- Hitlijsten

 Bruno Mars Gucci Mane Frenna Gavin James Hardwell Rita Ora
Rita Ora

Let You Love Me, de Alarmschijf van deze week, komt binnen op de eerste plaats van de Tipparade.

In de lijst van kanshebbers op een Top 40-hit zien we Idaly en Josylvio met Lil Mama de grootste sprong voorwaarts maken. Dat kan dan weer niet worden gezegd van New Light (John Mayer) en Eastside (Benny Blanco, Halsey en Khalid) die zonder beweging bovenin de lijst staan. Twee hits maken deze week de sprong naar de Media Markt Top 40 waar een viertal tracks deze week vooralsnog afhaakt. Dat levert zes binnenkomers onder aanvoering van de enige vrouwelijke binnenkomer in de lijst.

1 (--) LET YOU LOVE ME- rita ora
Dit jaar groeide Anywhere uit tot de grootste hit van Rita Ora. Die track krijgt, naast een aantal andere hits, een plek op haar tweede album Phoenix dat op 23 november zal verschijnen. Rita heeft veel moeten sleutelen aan dat album dat nu zes jaar na haar debuutalbum Ora zal verschijnen. Op het album staan zeker ook nieuwe tracks waarvan Let You Love Me afgelopen vrijdag verscheen als voorloper. Radio 538 verkoos die track direct tot Alarmschijf.

19 (--) CAPUCHON- frenna
Het kan snel gaan want precies twee weken na de release van Verleden Tijd (dat inmiddels op de eerste plaats van de Media Markt Top 40 staat) brengt Frenna al zijn volgende single uit: Capuchon. Voor deze track werkt hij, na de tracks Money Long en Soon die eerder dit jaar verschenen, opnieuw samen met Spanker.

23 (--) THIS IS LOVE- hardwell & kaaze feat. loren allred
Eerder dit jaar scoorde Hardwell via Ze Willen Mee zijn grootste succes in de Top 40 via een opvallende samenwerking met Lil Kleine, Bizzey en Chivv. Voor zijn nieuwste track werkt hij samen met de 29-jarige Zweed Kaaze en Loren Allred. De vocalen van Loren ken je wellicht uit de film The Greatest Showman waarin ze de zangstem van Jenny Lind voor haar rekening nam. Het nummer was al veelvuldig te horen in de verschillende sets van de dj uit Breda en eind augustus, kort voor zijn aankondiging meer tijd voor zijn privéleven te willen hebben, werd het nummer uitgebracht.

26 (--) WAKE UP IN THE SKY- guwop x mars x kodak
Drie Amerikaanse grootheden bij elkaar… Gucci Mane, Bruno Mars en Kodak Black. Wake Up In The Sky is de eerste single van het 13e studioalbum dat Mane dit jaar uitbrengt: Evil Genius. Voor dat album is overigens nog geen concrete releasedatum. “Dat moet één van mijn beste projecten ooit worden. Ik probeer met de beste producers te werken”, zo vertelde hij eerder in gesprek met Billboard.

29 (--) BURN OUT- martin garrix & justin mylo feat. dewain whitmore
Via Ocean en High On Life heeft Martin Garrix twee hits in de Top 40 staan. In de Tipparade gadden we X’s, de track met CMC$ en Icona Pop, al staan en deze week komt ook daar een tweede track bij via Burn Out. Dewain Whitmore schreef op zijn beurt mee aan Ocean en is, ondanks zijn staat van dienst met nummers en onderscheidingen voor Chris Brown en Kelly Clarkson, in ons land nog relatief onbekend.

30 (--) GLOW- gavin james
In maart kondigde Gavin James zijn tweede album als opvolger van Bitter Pill al aan en deze week maakte hij de titel bekend: Only Ticket Home. Het album, waarop ook zijn nieuwe single Glow terug te vinden is, verschijnt op 26 oktober: "Een nieuwe verzameling nummers die gaan over het complete proces rond het weg zijn van je huis en de mensen waar je van houdt", zo vertelt hij alvast. Op 23 februari brengt de Ierse zanger een bezoek aan ons land met een concert in de AFAS Live. De kaartverkoop voor dat concert start op 28 september.

Natuurlijk hebben we alle 30 hits op een rij gezet in de nieuwe Tipparade.