Peaches vliegt hoog de Tipparade binnen

- Hitlijsten

 Ilse DeLange Chef'Special Major Lazer Sia Labrinth Lucas & Steve Blackstreet Bløf Rita Ora Imanbek Givēon Justin Bieber Daniel Caesar Rag'n'Bone Man Ashafar Mula B Josylvio 3robi JoeyAK Fred Again.. The Blessed Madonna Racoon
Peaches vliegt hoog de Tipparade binnen

All You Ever Wanted van Rag’n’Bone Man is opnieuw de nummer 1 in de Tipparade, die deze week 8 nieuwkomers telt.

Ook de nummers 2 en 3 zijn niet veranderd ten opzichte van vorige week en dat betekent dat Fireworks van Purple Disco Machine, Moss Kena en The Knocks en Was It Just Me van Douwe Bob opnieuw op die posities staan. Leave A Little Love van Alesso en Armin van Buuren stijgt van 6 naar 4 en Beautiful Mistakes van Maroon 5 en Megan Thee Stallion gaat van 9 naar 5. Deze week mogen twee tracks zich de grootste stijgers van deze week noemen. Nike Tech van Ashafar, Mula B, Josylvio, 3robi en JoeyAK wint 17 plaatsen en komt op 8 terecht en vlak daaronder, op 9, gaat ook Marea (We’ve Lost Dancing) van Fred Again.. en The Blessed Madonna 17 plekken omhoog. Racoon wipt boven deze twee knallers van 15 naar 7 met Hee Joh Jip. Andere grote stijgers zijn Geen Hype van JoeyAK, Lil Kleine en Kevin (van 21 naar 11), Faded Love van Leony (van 28 naar 14), Schat Ik Ben OK van Emma Heesters (van 30 naar 20) en If I Didn’t Have You van Banners (van 27 naar 21).

De complete Tipparade bekijk je hier. Hieronder stellen we zoals iedere week alle binnenkomers aan je voor.

13 (--) PEACHES – Justin Bieber feat. Daniel Ceasar & Giveon
Afgelopen vrijdag dropte Justin Bieber zijn nieuwe album Justice. Naast de hits Holy (met Chance The Rapper), Lonely (met Benny Blanco), Anyone en Hold On is daar ook Peaches op te vinden. Het nummer valt duidelijk in de smaak, want wereldwijd staat het al in de top van de streaminglijsten. Ook in Nederland maakt de track nu flink wat sprongen bij de streamingdiensten. De track lijkt te gaan over Mrs. Bieber, Hailey Baldwin. Justin zinspeelt op een ‘lange romance’ met zijn huidige vlam. Op Peaches hoor je ook de 25-jarige Canadese singer-songwriter Daniel Ceasar. Hij werkte eerder al samen met onder anderen John Mayer. Ook de 26-jarige Amerikaanse R&B-zanger Giveon werkte mee. Hij brak door dankzij Chicago Freestyle van Drake en scoort nu ook solo met Heartbreak Anniversary, dat momenteel op 30 staat in de Billboard Hot 100.

24 (--) HEARTBREAK ANNIVERSARY – Giveon
Op verjaardagsfeesten worden de grootste talenten geboren. Goed, je oom Harry is misschien niet het beste voorbeeld, maar neem bijvoorbeeld Giveon. Hij zong op jonge leeftijd geregeld op het feestje van vrienden en kennissen. Hij realiseerde zich al vroeg dat muziek zijn ultieme passie is. Je kunt het je misschien niet voorstellen bij de muziek van de 26-jarige R&B-zanger, maar zijn grootste inspiratiebron was in zijn jonge jaren toch echt crooner Frank Sinatra. Voordat hij doorbrak dankzij Chicago Freestyle van Drake had Giveon al tracks als Garden Kisses en Like I Want You uitgebracht. Die laatste track kwam tot nummer 87 in de Amerikaanse Billboard Hot 100. Daar is hij met Heartbreak Anniversary inmiddels dik overheen. Tel daarbij het succes van Peaches, zijn collab met Justin Bieber en Daniel Ceasar, bij op en je weet zijn Giveon dit jaar zijn naam aan het vestigen is.

25 (--) BANG BANG – Rita Ora x Imanbek
Een tijdje geleden bracht Rita Ora de ep Bang uit, met producer Imanbek. Een bijzonder werkje, want het werd tijdens de lockdown opgenomen. Imanbek en Rita zagen elkaar dus niet in real life, maar moesten het met een Zoom-verbinding doen. Geen probleem, want de zangeres wilde nu graag eens buiten haar comfortzone treden. Het leverde een album op, dat het prima in de clubs zou kunnen doen. Ware het niet dat die nog gesloten zijn. Ook dat loste Rita op: ze veranderde gewoon haar woonkamer in een dansvloer en ging helemaal uit haar dak op haar eigen muziek. “Normaal doen we dat met het team in de studio”, vertelde ze in een interview. “Dat ging nu niet, dus bouwde ik zelf maar een feestje.” Bang Bang is de opvolger van Big (met David Guetta en Gunna). Die track wist niet verder te komen dan de Tipparade.

26 (--) HORIZON – BLØF
Hoop. Dat is de belangrijkste boodschap van Horizon, de nieuwste track van BLØF. “Zo’n lockdown is voor niemand leuk”, begon Peter Slager deze week, nadat de band had aangekondigd dat Concert At Sea, hun festival, wordt opgeschoven naar volgend jaar. “Iedereen wil muziek en festivals. Als dat niet kan, dan kun je lang gaan zitten treuren, maar beter is het om positief te blijven, want anders wordt het helemaal niet meer gezellig.” Volgens de band gloort er licht aan de horizon en de titel van de track is daarmee meteen verklaard. Het is de eerste single van de Zeeuwse groep, sinds Zachtjes Zingen. Dat nummer kwam eind 2018 tot nummer 23 in de Nederlandse Top 40.

27 (--) NO DIGGITY – Lucas & Steve x Blackstreet
Afgelopen week stonden Lucas & Steve nog in de Top 40 met I Want It All, maar het Limburgse dj-duo zit niet stil. De mannen maakten namelijk een nieuwe versie van No Diggity. Met die track kwamen Blackstreet en Dr. Dre in 1996 tot de vierde plaats in de Top 40, terwijl het in de Verenigde Staten een dikke nummer 1-hit was. Leuk weetje: eigenlijk was No Diggity helemaal niet voor Blackstreet bedoeld, maar voor een andere groep van groepslid Teddy Riley. Die schoof No Diggity echter van tafel en aanvankelijk hadden ook de andere groepsleden van Blackstreet geen trek in het nummer. Teddy wist de heren te overtuigen, door het eerste couplet in te zingen. De geboorte van een wereldhit.

28 (--) TITANS – Major Lazer feat. Sia & Labrinth
Eerder werkten Sia en Labrinth al met Diplo samen onder de naam LSD. Er verscheen zelfs een heel album van het project: Labrinth, Sia & Diplo Present... LSD. Nu werkt het drietal weer samen, al doet Diplo dat nu met behulp van het project dat hem groot maakte: Major Lazer. Eind oktober vorig jaar kondigde de producer al aan dat Titans dit jaar zou verschijnen. En dat vonden veel van zijn volgers wat vreemd. Major Lazer bracht vorig jaar tenslotte het album Music Is The Weapon uit. Waarom het nummer daar niet op te vinden is? Dat is nog altijd een raadsel. Hoe dan ook: vanaf deze week kan iedereen genieten van de track.

29 (--) AFRAID OF THE DARK – Chef’Special
Afgelopen weekend trad Chef’Special op tijdens het festival in Biddinghuizen in het kader van het Fieldlab-experiment. “Het was een vreemde ervaring”, vertelde frontman Joshua Nolet vlak na het optreden. “Aan de ene kant ben je gewend aan de maatregelen en nu zie je ineens mensen losgaan.” Hij moest zich er dan ook van overtuigen om dichtbij het publiek te komen. De band bracht tijdens het optreden ook wat nummers van het vorig jaar verschenen album Unfold. Dat kwam vorig jaar vlak voor de lockdown uit, maar werd compleet ondergesneeuwd. Veel succes leverde die verzameling nieuwe nummers dus niet op. De lockdown bracht de band wel voldoende tijd om aan nieuwe muziek te werken en dus maken we vanaf deze week kennis met Afraid Of The Dark.

30 (--) I WILL HELP YOU – Ilse Delange
Ze focust zich momenteel heel erg op Duitsland, maar natuurlijk slaat Ilse Delange haar eigen kikkerlandje niet over. Momenteel is ze bij onze oosterburen te zien in het populaire dansprogramma Let’s Dance, maar vanaf volgende week zit ze op RTL 4 ook weer in de bekende rode draaistoel van The Voice Kids. Slim als dat ze is, brengt ze meteen een nieuwe track uit: I Will Help You. Vorig jaar lukte het rond deze tijd ook om op succesvolle wijze een nummer uit te brengen: Changes werd toen haar 22e Top 40-hit en kwam destijds tot de zestiende plek in de Lijst der Lijsten. Way Back Home en haar cover van Keane’s Somewhere Only We Know bleven in 2020 steken in de Tipparade.

Foto: YouTube