Out Out hoogste binnenkomer in de Top 40

- Hitlijsten

 Joel Corry Jax Jones Charli XCX Saweetie Dua Lipa Elton John Lucas & Steve Tungevaag The Script
Out Out hoogste binnenkomer in de Top 40

Out Out van Joel Corry, Jax Jones, Charli XCX en Saweetie is deze week de hoogste nieuwkomer in de Nederlandse Top 40. De track laat Cold Heart (Pnau Remix) van Elton John en Dua Lipa, Paper Planes van Lucas & Steve en Tungevaag en de Alarmschijf van afgelopen week, I Want It All van The Script, net achter zich.

35 (--) OUT OUT – Joel Corry X Jax Jones feat. Charli XCX & Saweetie
Het gebeurt regelmatig dat hits van wat langer geleden worden gebruikt als basis voor een nieuwe hit. Denk maar aan de 70’s-klassieker Rasputin van Boney M, die dankzij Majestic weer een hit werd, en Riton bouwde Push The Feeling On van de Nightcrawlers uit 1995 om tot Friday en maakte er opnieuw een dik Top 40-succes van. Ook in Out Out van Joel Corry, Jax Jones, Charli XCX en Saweetie zit een bekende hit verwerkt. De melodie van Alors On Danse, waarmee Stromae in 2010 acht weken op nummer 1 stond, werd door het viertal slim gebruikt voor Out Out. Voor de 28-jarige Amerikaanse rapper Diamonté Harper, oftewel Saweetie, is Out Out haar Top 40-debuut. De drie anderen stonden elk al vaker in de lijst.

37 (--) COLD HEART (PNAU REMIX) – Dua Lipa & Elton John
Een samenwerking tussen Elton John en Dua Lipa lijkt opmerkelijk, maar toch is hun duet geen verrassing. De 74-jarige zanger en de zangeres, die qua leeftijd zijn kleindochter zou kunnen zijn (Dua werd in augustus 26 jaar), werkten dit jaar al een paar keer samen tijdens livestreamconcerten. Hun eerste gezamenlijke release is een mash-up van twee oudere hits van Elton. Dankzij Cold Heart staat hij voor het eerst in achttien jaar weer in de Top 40. Zelf zingt Elton een stuk uit Sacrifice uit 1990, waarna Dua Eltons 70’s-klassieker Rocket Man inzet en doorgaat met een nieuwe tekst. De hitversie is een remix door het Australische trio Pnau. Hen ken je vast nog van de hit Changes, die ze in 2013 met Faul & Wad Ad scoorden.

39 (--) PAPER PLANES – Lucas & Steve X Tungevaag
“We vinden elkaars werk erg tof en kwamen zo in contact. We besloten onze krachten te bundelen en zijn erg blij met het resultaat!” Dat zeiden Lucas & Steve over hun nieuwste hit Paper Planes. Dat is namelijk een samenwerking met de Noorse dj en producer Martin Tungevaag, die als artiest alleen zijn achternaam gebruikt. Je kent hem van de hit Miss You, waarmee hij eerder dit jaar zijn eerste Top 40-hit scoorde. Die track kwam tot de negentiende plaats en stond veertien weken genoteerd. Behalve een hit leverde Miss You Tungevaag dus ook deze samenwerking met de twee Limburgse producers op. Dat samenwerken ging trouwens helemaal online, door over en weer muziek en ideeën te mailen en te uploaden.

40 (--) I WANT IT ALL – The Script
Eind deze maand is het precies dertien jaar geleden dat The Script voor de allereerste keer de Top 40 binnen kwam. Dat lukte de Ierse band destijds met The Man Who Can’t Be Moved. Daarna had het trio tot nu toe nog twaalf volgende hitnoteringen. Een mooi moment om een ‘greatest hits’-album uit te brengen. Dat zal op 1 oktober verschijnen en heet Tales From The Script. Natuurlijk staan er ook een paar nieuwe liedjes op en de nieuwste single I Want It All is er daar een van. Volgend jaar gaat The Script op tournee. Op 10 juni 2022 zie je de band in de Ziggo Dome in Amsterdam met hun Tales From The Script Tour. Qmusic koos I Want It All als Alarmschijf. Het is de tiende keer dat een track van de band dat predicaat krijgt.

Foto: YouTube