Olivia Rodrigo's Drivers License blijft nummer 1

- Hitlijsten

 Olivia Rodrigo The Kid Laroi Thomas Acda Paul De Munnik Maan Typhoon Hvme Ed Sheeran Tim Dawn Armin Van Buuren Duncan Laurence
Olivia Rodrigo's Drivers License blijft nummer 1

Na haar denderende binnenkomst op nummer 1, staat Olivia Rodrigo ook deze week nog op de eerste plek van de Top 40. De zangeres voert een top 10 aan, waarvan de complete top 7 blijft zitten.

Dat de bovenste zeven plekken stilstaan, zien we pas voor de 12e keer. Het record is een complete top 10 die vastzit en dat zagen we op 13 september 2008. Bij die 12 keer tellen we ook de Top 40 van 26 december 1970 mee (in die lijst bleven alle nummers zitten). De laatste keer dat de complete top 7 bestond uit zittenblijvers was op 19 maart 2011. Het doet niets af aan de indrukwekkende cijfers van de Amerikaanse Olivia. Zij heeft nog steeds een enorme voorsprong op de rest van de tracks in de top 10. 

Bijzondere prestatie
Nog even terug naar de bijzondere binnenkomst van de zangeres vorige week. Met je eerste hit meteen op nummer 1 weten binnen te komen is bijzonder en dat kwam al een tijdje niet meer voor. Lisa Lois was de laatste in 2009, met haar track Hallelujah. Olivia Rodrigo werd afgelopen week de 16e act die de Top 40-loopbaan wist te beginnen met een binnenkomst op nummer 1. De vorige vier waren allemaal Nederlandse zangeressen. Shakira was, in de rij van 15 voorgangers, de enige internationale zangeres. 

The Kid Laroi stijgt voorzichtig
De nummers 1 t/m 7 veranderen niet en daardoor vinden we Nu Wij Niet Meer Praten van Jaap Reesema en Pommelien Thijs opnieuw op nummer 2, Tiësto’s The Business op 3, Love Not War ( The Tampa Beat) van Jason Derulo en Nuka op nummer 4, All We Got van Robin Schulz en Kiddo op 5, staan Meduza en Dermot Kennedy met Paradise weer op 6 en is Anyone van Justin Bieber de stabiele nummer 7 van ons land. Wie deze week wel weet te profiteren, is The Kid Laroi. Without You stijgt dan wel slechts één plek naar nummer 8: winst is winst. 

Twaalfde top 10-hit voor Ed Sheeran
Ed Sheeran mag deze week zijn twaalfde top 10-hit bijschrijven. Afterglow glijdt van 11 naar 10 en duwt You Broke Me First van Tate McRae uit de top 10. Goed nieuws voor de Britse zanger: nog nooit kende één van zijn hits die tiende stek als hoogst behaalde positie, al was South Of The Border (met Camila Cabello en Cardi B) daar met een negende stek dichtbij. Hvme komt voorzichtig aan steeds dichterbij die tiende positie. Vorige week ging de Spaanse producer nog van 19 naar 16 met zijn Goosebumps en deze week bezorgt hij Tate McRae kippenvel, want zijn nummer wandelt verder naar 12, vlak achter de Canadese. 

Als Ik Je Weer Zie gaat het hardst
De grootste stijger van deze week komt op naam van Thomas Acda, Paul De Munnik, Maan en Typhoon. Het Vrienden van Amstel-nummer Als Ik Je Weer Zie wordt een beetje de soundtrack van deze lockdown en knalt van 25 naar 13. Het is voor Acda en De Munnik de vijfde keer keer dat ze samen in de top 15 staan. Eerder wisten Niet Of Nooit Geweest (#2 in 1998), Groeten Uit Maaiveld (#10 in 2003) en ’T Is Stil (Aan de Overkant) (#11 in 2004) dit voor elkaar te krijgen. Als onderdeel van De Poema’s kwamen ze in 1999 tot nummer 7 met Mijn Houten Hart en in 2001 op 1 met Zij Maakt Het Verschil. Los van elkaar stonden ze ook nog in de top 15. Thomas Acda kwam in 2011 met Nick Schilder van Nick & Simon tot de zevende plek, met Sterker Nu Dan Ooit, terwijl Paul De Munnik in datzelfde jaar met Simon Keizer ook de zevende stek bereikte, met hun nummer Kijk Me Na. Ook wist hij in 2011 op 12 te komen met Wereldwijd Orkest, met het Metropole Orkest en heel veel andere artiesten. Maan staat overigens voor de vijfde keer in de top 10. Typhoon mag er voor het eerst in plaatsnemen. 

Tim Dawn nadert positie originele hit
Hoewel To Love Somebody van Tim Dawn in een kerstcommercial zat, is het nummer absoluut nog niet op de weg terug. Deze week gaat de Nederlandse singer-songwriter zelfs nog omhoog, van 18 naar 15. Hij nadert daarmee de hoogst behaalde positie van het origineel. The Bee Gees kwamen in 1967 namelijk niet verder dan de dertiende positie. Shane Codd wint met vier plekken iets meer terrein en dat is genoeg voor zijn eerste top 20-hit. Afgelopen week was Feel Something van Armin van Buuren en Duncan Laurence nog de opening van de Top 40 Awards. Het duo gaat van 28 naar 25. Daaronder stijgen Purple Disco Machine en Sophie And The Giants van 29 naar 26 en wint Dotan 10 plekken, waardoor hij met There Will Be A Way nu plek 29 bezet houdt.

Drie binnenkomers
Er zijn drie nieuwkomers in de Top 40 van deze week. Lifestyle van Jason Derulo en Maroon 5-zanger Adam Levine mag na een week Alarmschijf te zijn geweest het hoogst beginnen, te weten op 31. ATB, Topic en A7S zijn met Your Love (9PM) nieuw op 38 en Lucas & Steve vallen op 40 binnen met I Want It All. Je leest hier alles over de binnenkomers.

Bekijk hier de complete Top 40 van deze week!

Foto: YouTube