Olivia Rodrigo voor de vierde week op nummer 1

- Hitlijsten

 Olivia Rodrigo Tiësto Thomas Acda Paul De Munnik Maan Typhoon Robin Schulz Valensia Sia David Guetta ATB Hitlijsten A7S Topic
Olivia Rodrigo voor de vierde week op nummer 1

Voor de vierde week is Drivers License van Olivia Rodrigo de overduidelijke nummer 1 van Nederland. Ze blijft The Business van Tiësto met ruime voorsprong voor.

Olivia staat inmiddels voor een vierde onafgebroken week op nummer 1 (de positie waar ze op binnenkwam) en daarmee weet ze onder meer Nikki, Sharon Kips en Lady Gaga al achter zich te laten. Nog slechts 3 artiesten wisten na binnenkomst op nummer 1 langer op 1 te blijven: Raffaëla en Adele stonden vijf weken op 1, terwijl Shakira dik recordhouder is. Whenever Wherever stond namelijk de eerste negen Top 40-weken op 1.

The Business kruipt terug
The Business van Tiësto weet van geen ophouden. In de twintigste week in de lijst stijgt de track nog doodleuk naar de tweede plaats. Eerder wist het nummer nog wekenlang de nummer 1 te bezetten. De Nederlandse dj en producer vindt zich hierdoor met zijn hit in een bijzonder rijtje terug. Slechts twee andere nummers wisten dat (en in dat geval zelfs nog later) te presteren. In 1966 ging This Strange Effect (Dave Berry) in de 24e week van nummer 5 naar nummer 2 en in 2014 wist Happy (Pharrell Williams) in de 23e week van nummer 4 naar nummer 2 te klimmen. Écht bijzonder gaat het worden als er na de 20e week ook nog een notering op 1 gaat volgen, want dat lukte met deze twee Top 40-hits destijds niet.

Robin Schulz jaagt op Snap! en Boney M
Door de stijging van The Business moeten Jaap Reesema en Pommelien Thijs een stap terug doen met Nu Wij Niet Meer Praten. Zij voelen nu wel de hete adem van Robin Schulz en Kiddo in hun nek, want All We Got weet deze week een plek te winnen en op 4 terecht te komen. Het is voor de vierde keer dat de Duitse dj en producer de top 4 weet te bereiken. Eerder kwam Prayer In C (met Lily Wood & The Prick) op nummer 1 terecht en kwamen Sugar (2015, met Francesco Yates) en Alane (2020, met Wes) niet verder dan de vierde plek. Door het succes van All We Got nadert Robin Schulz nu ook de Top 40-prestaties van Snap!, de act die tussen 1990 en 1996 met 13 hits in de Top 40 wist te komen. Het verschil tussen Schulz en Snap! is inmiddels geslonken tot 11 punten en dus kunnen we nu al met zekerheid stellen dat de dj volgende week de tweede plek zal innemen. En dan rest er nog slechts één Duitse hobbel… Boney M.

Als Ik Je Weer Zie naar 7
Love Not War (The Tampa Beat) van Jason Derulo en Nuka zakt van 4 naar 5 en de opmars van The Kid Laroi wordt deze week gestuit: Without You blijft plakken op de zesde plaats. Wie wel weten te winnen, zijn Thomas Acda, Paul De Munnik, Maan en Typhoon, al stijgt Als Ik Je Weer Zie maar één plek. Het viertal komt daardoor op nummer 7 terecht. Een positie die zowel Acda & De Munnik, als Maan al twee keer hebben mogen bezetten. Paradise van Meduza en Dermot Kennedy wordt hierdoor verdreven naar de achtste plek. Anyone van Justin Bieber houdt zich stevig vast aan nummer 9.

Wellerman is de grootste stijger
De grootste stijger van deze week is Wellerman (220 Kid x Billen Ted Remix) van Nathan Evans en die stijgt van 28 naar 10. Wellerman is één van de 20 Alarmschijven in de Top 40. De Alarmschijf is de wekelijks gekozen track waarvan de hitkans op voorhand hoog wordt ingeschat. Sinds het ontstaan daarvan, in november 1969, stonden er nog nooit zoveel Alarmschijven in de lijst.

Your Love (9PM) stijgt flink
Buiten de top 10 komen we ook genoeg nummers tegen die stijgen. Zo gaat Get Out My Head van Shane Codd van 17 naar 14, stijgt Hypnotized van Purple Disco Machine en Sophie And The Giants van 23 naar 18 en wandelen Jason Derulo en Adam Levine met Lifestyle voorzichtig van 22 naar 19. Veel harder gaan ATB, Topic en A7S. Hun Your Love (9PM) schiet 8 plekken omhoog en staat nu op 22.

Dubbel voor Sia en David Guetta
Hoewel David Guetta en Sia geen vast duo zijn, weet het tweetal wel met twee gelijktijdige hits in de lijst te staan. Let’s Love zakt naar nummer 21, terwijl Floating Through Space de hoogste van vier binnenkomers is op nummer 26. Het is de zesde track die de twee samen maken. Waar het voor Sia haar 15e Top 40-hit is, komt David Guetta nu op 49. Daarmee evenaart de Fransman het aantal hits van The Rolling Stones. Alleen Madonna (55), BZN (55) en Michael Jackson (50) scoorden vaker een hit in de Lijst der Lijsten.

Drie op een rij
De nummers 30 tot en met 28 zijn allemaal stippen. Sheppard gaat met Learning To Fly van 34 naar 30, I Want It All van Lucas & Steve gaat vier plaatsen omhoog en valt voorlopig stil op 29. Ven Ven Ven van Rolf Sanchez mag negen plekken bijboeken en landt op 28. Voor de Australische band is het een evenaring van de hoogst behaalde positie van hun vorige Top 40-hit, Symphony. De laatste keer dat de groep hoger stond dan 30, was in 2019. Toen kwam Die Young tot de dertiende plek.

Nieuw in de Top 40
Naast Floating Through Space van Sia en David Guetta zijn er nog drie andere nieuwkomers in de Top 40: Remember That Night? van Sara Kays is nieuw op 39, Break My Heart van JC Stewart valt binnen op 38 en Pressure van Martin Garrix en Tove Lo mag starten op nummer 37. Alles over de binnenkomers lees je hier.

De complete Top 40 van deze week kun je hier bekijken.

Foto: YouTube