New Releases: Flemming en Ronnie Flex zijn ‘terug bij af’

- Hitlijsten

 Flemming Ronnie Flex Elton John Britney Spears David Guetta Bebe Rexha Alvaro Soler Nico Santos Willy William Ilse DeLange Sam Feldt Aloe Blacc Muse Big2 DJ Khaled Future Sza
New Releases: Flemming en Ronnie Flex zijn ‘terug bij af’

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe releases voor je op een rij. Deze week check je nieuwe muziek van onder anderen Flemming en Ronnie Flex, Elton John en Britney Spears, David Guetta en Bebe Rexha, Alvaro Soler, Nico Santos en Willy William.

TERUG BIJ AF – Flemming & Ronnie Flex
“We hebben elkaar gevonden als muzikale maten”, zo vertelde Ronnie Flex aan Domien Verschuuren tijdens de Q-middagshow op Qmusic, over zijn samenwerking met Flemming. “Maar ook gewoon als maten buiten de muziek om. We trokken best veel met elkaar op (onder andere bij The Streamers, red.) en zo is het idee gekomen om te gaan samenwerken.” Volgens de rapper is Terug Bij Af ‘een poppy en discoachtige funk-tune’, die voor hem als een uitstapje aanvoelde. Voor Flemming moest het een track worden die een beetje in het verlengde van zijn enorme Top 40-hit Automatisch lag, ook al was het nummer al geschreven voordat dat een hit werd. “Het is mijn eerste autobiografische plaat, dus iets meer over wat ik heb meegemaakt.” Terug Bij Af gaat over de schijn ophouden na liefdesverdriet: je wilt aan anderen niet laten merken dat je er doorheen zit.

HOLD ME CLOSER – Elton John & Britney Spears
Tiny Dancer van Elton John verscheen in 1971 op zijn succesvolle album Madman Across The Water, maar een Top 40-hit is het in Nederland nooit geweest. Sterker nog: het nummer heeft ook nooit de Tipparade gehaald. Toch is het anno nu één van Eltons meest geliefde nummers. En dus leent het zich uitstekend voor een remix, want zo kun je Hold Me Closer wel een beetje zien. Er is ook nog een snufje van de hit The One aan toegevoegd. De Britse legende dook er speciaal voor de studio in met Britney Spears, die sinds afgelopen jaar weer compleet vrij door het leven kan wandelen. Uiteraard is de release ook een beetje geïnspireerd op het succes van de Pnau-remix van Cold Heart, met Dua Lipa. Die bereikte in ons land de eerste plek en dus zijn de verwachtingen rondom Hold Me Closer hooggespannen.

I’M GOOD (BLUE) – David Guetta & Bebe Rexha
Blue (Da Ba Dee) was in 1999 een nummer 1-hit voor Eiffel 65 en de soundtrack van een warme zomer. Maar de track inspireert nog altijd de artiesten van nu. Zo bracht de Italiaanse rapper Shiva in 2020 al het nummer Auto Blu uit, dat in zijn land op de eerste plek van de hitlijst wist te belanden. Het bevat de bekende melodie van de zomerhit uit 1999 en Eiffel 65 verleende zelfs zijn medewerking. Iets eerder gebruikte Nea de hit van de Fransen voor haar hit Some Say, die later ook nog een Felix Jaehn-remix kreeg en in ons land tot de vijfde plek kwam. Kassa, moet ook David Guetta hebben gedacht. I’m Good (Blue) maakte hij met Bebe Rexha en ook daarin hoor je de bekende deun uit Blue (Da Ba Dee) weer terugkomen. Aangevuld met een catchy refrein, zou Guetta zomaar een radiohit in handen kunnen hebben. Mocht hij de Lijst der Lijsten halen, dan is het zijn 59e Top 40-hit in totaal.

Ook deze tracks moet je checken
Er zijn nog meer potentiële hits uit. Op Candela werkt Alvaro Soler, die nu nog volop scoort met Solo Para Ti (met Topic), samen met de Duitse singer-songwriter Nico Santos. Willy William is niet te horen op zijn nieuwe track Pata Pata, maar de Trompeta-artiest zorgt wel voor herkenning: het bevat namelijk een sample uit Pata Pata van de Zuid-Afrikaanse zangeres Miriam Makeba, dat in 1967 de elfde plek in de Nederlandse Top 40 bereikte. Sindsdien ken je de track misschien vooral van verschillende commercials. Ilse Delange is na lange stilte terug met nieuwe muziek: Willing gaat over alles geven in het leven, ook al heb je veel twijfels. Verder wisten Sam Feldt en David Solomon Aloe Blacc te strikken voor Future In Your Hands, klinkt Muse toegankelijker dan ooit op You Make Me Feel It’s Halloween, zijn Tellem en Big2 een setje op TGIF en heeft DJ Khaled via Beautiful een single uit met Future en Sza.

CANDELA – Alvaro Soler x Nico Santos

PATA PATA – Willy William

WILLING – Ilse Delange

FUTURE IN YOUR HANDS – Sam Feldt & David Solomon feat. Aloe Blacc

YOU MAKE ME FEEL LIKE IT’S HALLOWEEN – Muse

TGIF – Tellem & Big2

BEAUTIFUL – DJ Khaled feat. Future & Sza

Je checkt meer nieuwe releases in onze playlist op Spotify. Bekijk hier de releaselijst.

Foto: cover single