Marco Borsato, Snelle en John Ewbank nieuw in de top 10

- Hitlijsten

 Maroon 5 John Ewbank Snelle Marco Borsato
Marco Borsato

Lippenstift van Marco Borsato, Snelle en John Ewbank is de hoogste nieuwe binnenkomer in de Top 40. De track knalt meteen de top 10 binnen. Ook Memories van Maroon 5 is nieuw.

9. LIPPENSTIFT – Marco Borsato & Snelle & John Ewbank

Lippenstift van Marco Borsato, Snelle en John Ewbank is de hoogste nieuwe binnenkomer in de Top 40. De track knalt meteen de top 10 binnen. Ook Memories van Maroon 5 is nieuw.

Vorige week steeg Snelle met Reünie naar nummer 1 in de Top 40. Deze week wordt de rapper van die plek verstoten, maar het zou best kunnen hij binnenkort weer bovenaan staat. Snelle’s nieuwste hit heet Lippenstift en is een samenwerking met Marco Borsato en John Ewbank. Marco scoort zijn veertigste hit. Voor John is het juist de eerste keer in de Top 40. Ondanks talloze hits als schrijver en producer voor Marco Borsato en bijvoorbeeld Gordon, een hit met Marco en Ali B. onder de naam Bag2Bank (samen met Baggi Begovic), een ‘classical remix’ van Armin van Buurens This Is What It Feels Like én een Top 40-hit in 1989 als bandlid met Patty & Shift, werd hij nooit eerder zelf als uitvoerend artiest gecredit.

25. MEMORIES – Maroon 5

Een kleine twee weken geleden begon in de Verenigde Staten het zeventiende seizoen van The Voice. Voor het eerst gebeurde dat zonder Adam Levine als jurylid en coach. De zanger van Maroon 5 bedankte na zestien seizoenen van de Amerikaanse variant op The Voice Of Holland en stond zijn plekje af aan Gwen Stefani. Adam heeft dus weer iets meer tijd voor zijn band Maroon 5 en heeft daarmee meteen maar een nieuwe track uitgebracht. Memories is de titel. Helemaal zeker is het niet, maar hoogstwaarschijnlijk is het de voorloper op een nieuw album van de band, dat wellicht in 2020 zal uitkomen. Wat wel vast staat, is dat Memories de 23ste Top 40-hit van Maroon 5 is en door Qmusic als Alarmschijf is gekozen.

Foto: cover single