Nooit Meer Regen is de hoogste binnenkomer in de Top 40

- Hitlijsten

 Suzan & Freek Marshmello Farruko Becky G Omega
Nooit Meer Regen is de hoogste binnenkomer in de Top 40

De vier binnenkomers in de Nederlandse Top 40 van deze week vallen allemaal binnen in het onderste kwart van de lijst. Nooit Meer Regen van Suzan & Freek is de hoogste nieuwkomer op 36.

36 (--) NOOIT MEER REGEN – Suzan & Freek
‘Het is een liedje dat heel goed past bij de festivals waar we deze zomer gaan spelen’. Dat zeiden Suzan & Freek in het persbericht bij hun nieuwste hit Nooit Meer Regen. Het stel heeft een lekker volle agenda voor de komende maanden en staat inderdaad op een groot aantal zomerfestivals door heel Nederland. Goeie timing dus om nog snel even een nieuwe single uit te brengen. Nooit Meer Regen gaat over een beginnende verliefdheid en dat je diegene zo leuk vindt dat het net lijkt of hij of zij een zonnetje in je hoofd aanzet. Het is de dertiende Top 40-notering voor Suzan Stortelder en Freek Rikkerink. Later dit jaar verschijnt er een nieuw album van de twee en geven ze vier concerten in de Ziggo Dome in Amsterdam.

38 (--) ESTA VIDA – Marshmello & Farruko
‘Dit leven’. Dat is de Nederlandse vertaling van de Spaanse woorden ‘esta vida’. Het is de titel van de nieuwe hit van Marshmello en Farruko. Op het Ultra Music Festival in Miami lieten de twee ‘m dit voorjaar al live horen, toen Farruko als verrassing het podium op kwam tijdens de dj-set van Marshmello. Christopher Comstock, de producer die onder de bekende Marshmello-helm zit, werkt momenteel aan een volledig Spaanstalig album. Dat doet hij samen met een hele batterij aan gastartiesten. Eerder dit jaar bracht hij de track El Merengue uit met Manuel Turizo. Die deed in Nederland vrij weinig, maar met Esta Vida is het nu dus wel raak. Farruko ken je nog van zijn zomerhits Me Pase (met Enrique Iglesias) en Pepas.

40 (--) ARRANCA – Becky G ft. Omega
Je kunt duidelijk merken dat het zomer begint te worden, want behalve Esta Vida van Marshmello en Farruko komt er deze week nog een tweede Spaanstalige hit de Top 40 binnen. Dat is Arranca van Becky G en Omega. ‘Vertrek!’ betekent de titel van hun track in het Nederlands vertaald. Rebecca Gomez, zoals Becky G voluit heet, ken je misschien nog wel van haar twee Engelstalige Top 40-hits. In 2014 kwam de inmiddels 26-jarige Amerikaanse tot de vijfde plek met Shower en drie en een half jaar later haalde haar samenwerking Mad Love, met Sean Paul en David Guetta, nummer 10. Op Arranca hoor je Omega. Dat is de 44-jarige zanger Antonio de la Rosa uit de Dominicaanse Republiek.

Foto: YouTube