Lift Me Up hoogste van twee binnenkomers in de Top 40

- Hitlijsten

 Rihanna Joel Corry Tom Grennan
Lift Me Up hoogste van twee binnenkomers in de Top 40

Vorige week verscheen de langverwachte comeback van Rihanna. Lift Me Up werd Alarmschijf en is deze week al de hoogste binnenkomer in de Top 40. De zangeres blijft Lionheart van Joel Corry en Tom Grennan voor.

21 (--) LIFT ME UP – Rihanna
Vijf jaar geleden stond Rihanna voor het laatst in de Top 40. De inmiddels 34-jarige zangeres van het eiland Barbados deed toen, net als Bryson Tiller, mee op de hit Wild Thoughts van DJ Khaled, die tot de zesde plek kwam. In 2020 haalde ‘Riri’ nog de Tipparade toen ze zong op Believe It van PartyNextDoor, maar die samenwerking stootte uiteindelijk niet door tot de Top 40. Het is dus even geleden dat Rihanna een hit scoorde, maar met Lift Me Up maakt ze nu haar comeback. De track is het thema van de nieuwste Black Panther-superheldenfilm. Die heeft als ondertitel Wakanda Forever en is vanaf donderdag 9 november te zien in de Nederlandse bioscopen. Qmusic koos de 41ste Top 40-hit van Rihanna als Alarmschijf.

33 (--) LIONHEART (FEARLESS) – Joel Corry & Tom Grennan
‘Ik wilde een ‘anthem’ maken waarmee ik op alle grote festivals het hoofdpodium op kan!’ Dat zei Joel Corry over zijn nieuwste hit Lionheart (Fearless). De zevende Top 40-hit van de Britse dj en producer, die ooit bekend werd als een van de deelnemers aan de realityserie Geordie Shore, is een samenwerking met Tom Grennan. Hij is na achtereenvolgens MNEK, Raye, Charli XCX, Mabel, Bryson Tiller en Becky Hill de volgende die te horen is op een hit van Joel. Vorig jaar leende Tom Grennan zijn stem ook al eens aan een dancetrack, toen hij zong op By Your Side van Calvin Harris. Die samenwerking schopte het destijds tot de achtste plek in de Top 40. Voor Tom is Lionheart (Fearless) zijn zesde Top 40-notering.

Foto: cover single