Kerst in de Airplay Top 40

- Hitlijsten

 Wham! Band Aid Sam Smith Calvin Harris
Kerst in de Airplay Top 40 | Last Christmas

De afgelopen week zijn de speellijsten op de Nederlandse radio volgegooid met kerstklassiekers, zo is te zien in de nieuwe Airplay Top 40.

Deze week zien we elf kersthits terugkeren in de lijst en die waren allemaal ook vorig jaar terug te vinden in de lijst. Wham! opent, net als vorig jaar, de rij van binnenkomers en doet dat nu als re-entry op nummer 12, vier plekken hoger dan rond dezelfde tijd vorig jaar. In vergelijking met 2017 ontbreken nu Santa Tell Me (Ariana Grande), Santa Tell Me (Sia), Christmas Lights (Coldplay), Santa Claus Is Comin’ To Town (Mariah Carey) en Merry Christmas Everyone (Shakin’ Stevens) maar mogelijk dat die in de komende weken nog hun opwachting zullen maken.

Promises (van Calvin Harris en Sam Smith) is voor de zesde achtereenvolgende week de meest gedraaide hit op de Nederlandse radio. De hit van het Britse duo wordt gevolgd door Youngblood (van 5 Seconds Of Summer) en In My Mind (van Dynoro en Gigi d’Agostino) die een plekje winst boeken. De ex-Alarmschijf van Miley Cyrus en Mark Ronson, Nothing Breaks Like A Heart, is met elf plaatsen winst op nummer 11 de snelste stijger. Door de overmacht van de kerstnummers heeft Shotgun van George Ezra het extra zwaar… de track van George Ezra tuimelt, als snelste zakker, 14 plaatsen omlaag.

Ondanks het kerstgeweld heeft de radio ook nog plek gevonden voor wat vernieuwing; Rewrite The Stars (van James Arthur en Anne-Marie) en Say My Name (van David Guetta, Bebe Rexha en J Balvin) zijn de nieuwe binnenkomers.

De volledige Airplay Top 40 zie je hier

1 ( 1) PROMISES- Calvin Harris & Sam Smith
Check hier de songtekst van Promises

11 (22) NOTHING BREAKS LIKE A HEART- Mark Ronson feat: Miley Cyrus
Check hier de songtekst van Nothing Breaks Like A Heart

12 (RE) LAST CHRISTMAS- Wham!
Check hier de songtekst van Last Christmas

31 (--) REWRITE THE STARS- James Arthur
Check hier de songtekst van Rewrite The Stars

38 (--) SAY MY NAME- David Guetta & Bebe Rexha & J Balvin
Check hier de songtekst van Say My Name