Jerusalema voor de derde week op nummer 1

- Hitlijsten

 Master KG Nomcebo Justin Bieber Joel Corry MNEK 24kGoldn Iann Dior Miss Montreal Benny Blanco Chance The Rapper Ariana Grande Quarterhead Ofenbach Norma Jean Martine Kris Kross Amsterdam Bilal Wahib Emma Heesters
Jerusalema voor de derde week op nummer 1

Voor de derde week op rij is Jerusalema van Master KG en Nomcebo de nummer 1 in de Top 40. De track houdt stand, ondanks stevige concurrentie.

Dankzij Jerusalema zijn Master KG en Nomcebo inmiddels opgeklommen tot de top 3 van meest succesvolle acts uit Zuid-Afrika. Alleen Clout wist, met 4 hits en 31 Top 40-weken, nog succesvoller te zijn eind jaren zeventig. Jerusalema is de derde Top 40-hit in het Zoeloe en inmiddels al succesvoller dan de voorgangers (Maribi van Mafikizolo met 50 punten en Leven En Laten Leven van De Kast & Bergville Vuka met 12 punten).

Veel concurrentie
Head & Heart van Joel Corry en MNEK mag dan al een tijd verstoten zijn van de eerste plek, maar het nummer doet nog volop mee in de strijd om de nummer 1-positie. Deze week blijft de track plakken op 2, terwijl Justin Bieber en Chance The Rapper van 4 naar 3 gaan. Daarmee verstoten zij 24kGoldn en Iann Dior met Mood. Ook die laatste track is nog niet uitgespeeld (ook al valt-ie terug naar 6), want deze week verscheen de remix van het nummer. Frappant genoeg is Justin Bieber daar ook op te horen. Ook J Balvin levert een bijdrage.

Miss Montreal op weg naar persoonlijk record?
Door De Wind van Miss Montreal wint een plaats en gaat van 5 naar 4. Daarmee is de cover van Stef Bos met Hoe (2013, met Nielson) de hoogst genoteerde track ooit voor de zangeres. De komende weken kan Sanne Hans dus een persoonlijk record verbreken in de Lijst der Lijsten. Daarvoor moet ze wel Lonely van Justin Bieber en Benny Blanco achter zich houden. Het liedje over de eenzaamheid van The Biebs in zijn beginjaren steeg vorige week nog van 30 naar 6 en schuift deze week een plaatsje op naar de vijfde plek.

Tiësto dieper de top 10 in
Someone To You van Banners blijft zich vastklampen aan de zevende plek en voelt nu Tiësto naderen. The Business schuift van 10 naar 8 en daarmee is het zijn elfde Top 40-hit die tot nummer 8 of hoger is gekomen. Midnight Sky van Miley Cyrus blijft daaronder plakken op 9 en de top 10 wordt afgesloten door Far Away From Home van Sam Feldt, Vize en Leony, dat van 11 naar 10 gaat. Daarmee zijn de drie acts na een week afwezigheid weer terug bij de 10 populairste tracks van Nederland. David Guetta en Sia zitten daar dichtbij. Hun Let’s Love schiet van 14 naar 11.

Positions is de grootste stijger
De grootste stijger van deze week is Positions van Ariana Grande. De eerste single van het gelijknamige album wint 13 plaatsen en komt daarmee terecht op 22. Ook Head, Shoulders, Knees & Toes van Ofenbach, Quarterhead en Norma Jean Martine heeft er de vaart in. De ex-Alarmschijf knalt van 32 naar 21. Sam Smith heeft met Kids Again net een nieuwe single uit, maar zijn vorige, Diamonds, gaat naar 26. Tot slot maken Kris Kross Amsterdam, Bilal Wahib en Emma Heesters een flinke sprong: Donderdag schiet van 40 naar 29.

Nieuw in de lijst
De Top 40 telt deze week twee binnenkomers. Golden van Harry Styles is de hoogste binnenkomer op 30. Who’s Laughing Now? van Ava Max valt binnen op 37. Alle info over de nieuwkomers check je hier.

De complete Top 40 kun je hier bekijken.

Foto: YouTube