Harry Styles' Golden is de hoogste binnenkomer

- Hitlijsten

 Harry Styles Ava Max
Harry Styles' Golden is de hoogste binnenkomer

Deze week verwelkomen we twee tracks in de Top 40. Golden van Harry Styles is de hoogste nieuwe op 30. Ava Max scoort alweer haar zesde Top 40-hit en start op 37.

30 (--) GOLDEN – Harry Styles
Net als goede ideeën ontstaan ook hits soms spontaan en op de meest onverwachte momenten. Harry Styles’ nieuwste hit Golden werd geschreven toen hij met de legendarische producer Rick Rubin en een aantal anderen aan de keukentafel zat van Rubins Shangri-La Studio’s en spontaan een gitaar erbij pakte en begon te zingen. Dat gebeurde tijdens de opnamesessies van het album Fine Line, dat een klein jaar geleden verscheen. Behalve Golden vind je ook Harry’s vorige hits, Adore You en Watermelon Sugar, op dat album. De tekst van Golden gaat over gelukkig zijn en je goed voelen. Dat straalt Harry zelf ook uit in de clip, die aan de Italiaanse kust werd opgenomen. Qmusic koos Golden als Alarmschijf.

37 (--) WHO’S LAUGHING NOW? – Ava Max
Het album Heaven & Hell, dat Ava Max een kleine twee maanden geleden uitbracht, lijkt bijna wel een ‘greatest hits’-compilatie. Het is weliswaar het debuutalbum van de 26-jarige Albanees-Amerikaanse, die in het dagelijks leven Amanda Ava Koci heet, maar haar nieuwe single Who’s Laughing Now? is al de vijfde track op Heaven & Hell in de Top 40. Eerder gingen de nummer 1-hit Sweet But Psycho en daarna So Am I, Salt en Kings & Queens deze single voor in de lijst. Tussendoor schopte Ava het met Torn ook nog tot de Tipparade. De titel van Who’s Laughing Now? verwijst naar het ‘wraakgevoel’ dat Ava heeft naar al die mensen die riepen dat het haar niet zou lukken om een succesvolle zangeres te worden.

Foto: YouTube