Jerusalema tweede week op 1

- Hitlijsten

 Nomcebo Master KG Justin Bieber Chance The Rapper Benny Blanco Miss Montreal Suzan & Freek Snelle Tiësto Ronnie Flex Nothing But Thieves
Jerusalema tweede week op 1

Jerusalema van Master KG en Nomcebo is voor de tweede week de nummer 1 in de Top 40. De concurrentie in de top 10 is groot en dus breken er spannende weken aan.

Jeruzalem is de vierde hoofdstad op nummer 1, want eerder kwamen ook Wenen, Kingston en Parijs op de eerste plaats via hits van Ultravox, UB40 en Kenny B. Met Mood weten 24kGoldn en Iann Dior voor het eerst de top 3 te bereiken. De ex-nummer 1 van Joel Corry en MNEK staat daarboven voor de vijfde keer op nummer 2.

Holy naar 4
Justin Bieber beleeft een bijzondere week in de Lijst der Lijsten, al begint het voor hem een stuk minder bijzonder te worden. In de Top 40-historie hebben 90 acts met twee (of zelfs meer) hits tegelijk in de top 10 gestaan. The Biebs deed dat voor het laatst in september 2017, toen hij tegelijk met 2U en Friends in de top 10 stond. Deze week zet hij zijn eigen record nog wat scherper, want het is voor de 48e week dat we in het bovenste kwart (minimaal) twee hits van Justin Bieber zien. Deze week is onder andere Holy daar verantwoordelijk voor. Die track wint een plek en gaat naar 4.

Lonely is de snelste stijger
Die andere notering komen we niet veel verder tegen. Vorige week was Lonely (met Benny Blanco) nog nieuw op 30, maar deze week wint het nummer maar liefst 24 plekken en komt daarmee op de zesde plek terecht. Dat maakt het de een-na-grootste sprong die we dit jaar tot nu toe in de Top 40 hebben gezien. Alleen De Toreador (van Opgeblazen en Wilbert Pigmans) wist op schrikkeldag een nog grotere sprong te maken. Die hit steeg destijds met 25 plaatsen van 39 naar 14.

Miss Montreal naar 5
Tussen Lonely en Holy staat ondertussen Miss Montreal nog en zij boekt ook winst met Door De Wind: ze gaat van 6 naar 5. Natuurlijk zijn er met zoveel stijgers ook verliezers. Banners behoort daar niet toe, want zijn Someone To You blijft op 7 plakken. Voor De Overkant van Suzan & Freek en Snelle is het wel een rampweek, want die track dondert van 3 naar 8. Miley Cyrus blijft daaronder met Midnight Sky op de negende plek steken.

Twaalfde top 10-hit voor Tiësto
Goed nieuws is er voor Tiësto. The Business wandelt van 12 naar 10 en daarmee scoort de Nederlander zijn twaalfde top 10-hit. Hij was al de Nederlandse dj met de meeste top 10-hits en nu plaatst hij zichzelf bij de vier Nederlandse mannen met de meeste top 10-hits: Marco Borsato (28), André van Duin (22), André Hazes (16) en Jan Smit (12). Die laatste evenaart hij dus.

Voorzichtige stijgers
Let’s Love van David Guetta en Sia is weer een stapje dichterbij de top 10, want hun samenwerking gaat twee plaatsen omhoog en komt terecht op 14. Shawn Mendes doet het deze week ook zuinig aan en stijgt met zijn ex-Alarmschijf Wonder van 17 naar 16. Save Your Tears van The Weeknd heeft er meer vaart in en sprint van 21 naar 18. Daarmee is Save Your Tears weer in de buurt van de zeventiende plaats, die het nummer drie weken geleden nog bezette. Twee weken geleden daalde de single van de Canadees juist naar de 21e positie.

Forse winst voor Snelle, Ronnie Flex en Nothing But Thieves
Snelle en Ronnie Flex vliegen met superstip van 33 naar 19 met In De Schuur. Daarmee zijn negen van de tien Top 40-hits van Snelle in de top 20 terechtgekomen. Alleen zijn debuuthit Scars kwam ‘slechts’ tot 22. Voor Ronnie Flex is het zijn veertiende notering bij de 20 populairste tracks van Nederland. Bij hem wisten echter negen nummers niet tot de top 20 door te dringen, waaronder hits als Zusje en Plek Als Dit. Wat verderop in de lijst weet Impossible van Nothing But Thieves de onderste 10 hits te verlaten. De Britse band stijgt van 38 naar 30.

Drie nieuwkomers
Drie nummers zien we deze week voor het eerst in de Top 40. Head, Shoulders Knees & Toes van Ofenbach, Quarter Head en Norma Jean Martine is de hoogste binnenkomer op 32, terwijl Positions van Ariana Grande nieuw is op 37 en Donderdag van Kris Kross Amsterdam, Bilal Wahib en Emma Heesters op de onderste trede van de Top 40 mag starten. Alles over de binnenkomers lees je hier.

De complete Top 40 checken? Dat doe je hier.

Foto: YouTube