Head, Shoulders, Knees & Toes is de hoogste binnenkomer

- Hitlijsten

 Ofenbach Quarterhead Norma Jean Martine Ariana Grande Kris Kross Amsterdam Bilal Wahib Emma Heesters
Head, Shoulders, Knees & Toes is de hoogste binnenkomer

Head Shoulders Knees & Toes was de afgelopen week de Alarmschijf. Deze week is het de hoogste van drie nieuwe binnenkomers in de Top 40. Naast de track van Ofenbach, Quarterhead en Norma Jean Martine vallen ook Positions van Ariana Grande en Donderdag van Kris Kross Amsterdam, Bilal Wahib en Emma Heesters de lijst binnen.

32 (--) HEAD SHOULDERS KNEES & TOES – Ofenbach & Quarterhead feat. Norma Jean Martine
Als je bij het lezen van de titel Head Shoulders Knees & Toes denkt aan het aloude Hoofd, Schouders, Knie & Teen dan heb je meteen een deel van de melodie van de eerste Top 40-hit van Ofenbach, Quarterhead én Norma Jean Martine in je hoofd. De track is inderdaad gebaseerd op het kinderliedje, dat volgens Wikipedia oorspronkelijk uit 1961 stamt. Achter Ofenbach zit het Franse producersduo Dorian Lo en César de Rummel. Met Be Mine haalden zij in 2017 al eens de Tipparade. Ook Quarterhead is een tweetal, Janik Riegert en Josh Tapen, maar dan uit Duitsland. Norma Jean Martine is een New Yorkse singer-songwriter die tegenwoordig in Londen woont. Qmusic koos Head Shoulders Knees & Toes als Alarmschijf.

35 (--) POSITIONS – Ariana Grande
Deze week verschijnt het nieuwe album van Ariana Grande. Het zesde van de Amerikaanse zangeres zou in eerste instantie pas na de Corona-pandemie uitkomen, maar nu het toch allemaal wat langer duurt dan aanvankelijk gedacht, heeft de inmiddels 27-jarige Ariana alsnog besloten het album uit te brengen. De titel is Positions en zo heet ook haar nieuwste hit. Op het album hoor je samenwerkingen met The Weeknd, Doja Cat en Ty Dolla $ign, maar de single Positions is gewoon een solotrack van Ariana. Het is haar 23ste Top 40-notering. In de bijbehorende videoclip zie je Ariana als president van de Verenigde Staten, een knipoog naar de Amerikaanse verkiezingen die komende week worden gehouden.

40. DONDERDAG – Kris Kross Amsterdam & Bilal Wahib & Emma Heesters
Donderdag is niet bepaald één van de populairste dagen van de week om een liedje over te maken. Natuurlijk zijn de zaterdag en zondag het meest in trek en ook de maandag en vrijdag komen nog wel eens terug in de Top 40. Dinsdag en donderdag doen het al minder goed en de eerste hitnotering met woensdag in de titel moet nog gescoord worden. Wat betreft de donderdag gingen Cuby + The Blizzards met Thursday Night in 1970 en Raffish met Thursday’s Child in 2005 deze track van Kris Kross Amsterdam, Bilal Wahib en Emma Heesters voor. De tekst van Donderdag is een ode aan de avond van de week waarop het gezelschap vóór Corona meestal al lekker de stad in kon, maar nu thuis moet doorbrengen.

Foto: YouTube