Hoe Het Danst voor de derde week op 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 Kraantje Pappie Tabitha Kris Kross Amsterdam Camila Cabello Shawn Mendes Suzan & Freek Justin Bieber Ed Sheeran Armin Van Buuren Marco Borsato
Marco Borsato

Voor de derde week op rij is Hoe Het Danst van Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle de populairste track van Nederland. Met de winst van Moment van Kris Kross Amsterdam en de hoge binnenkomst van Shawn Mendes en Camila Cabello, is de concurrentie heviger geworden.

Marco Borsato staat inmiddels 72 weken op nummer 1. Daarmee is de zanger nog maar twee weken verwijderd van het absolute record als artiest met de meeste weken op nummer 1. Dat record hebben The Beatles (met 74 weken) nog in handen, maar via de hit met Armin van Buuren en Davina Michelle nadert Marco nu snel. Davina Michelle is in het lopende jaar de meest succesvolle artiest in de Top 40. Met haar drie hits (Duurt Te Lang, Skyward en Hoe Het Danst) heeft ze liefst 24 weken in de top 10 gestaan.

Justin Bieber bij 20 grootste Top 40-acts ooit
Om maar in de termen van deze tropische week te blijven: Ed Sheeran en Justin Bieber blijven met I Don't Care op 2 plakken. Justin Bieber heeft daardoor een plekje gekregen bij de 20 grootste acts die ooit in de Top 40 hebben gestaan. De Canadese zanger neemt deze week de 20e plaats over van BLØF. Ook Ed Sheeran heeft wat te vieren: hij staat voor de 54e week in de top 3. De Brit passeert daarmee landgenoot Adele, die niet verder kwam dan 53 weken.
Marco Borsato is recordhouder met nu in totaal 126 weken in de top 3.

Nieuw hoogtepunt voor Kraantje Pappie
Vorige week konden we al melden dat Kraantje Pappie een mijlpaal bereikte, door voor het eerst in de top 4 te staan. Deze week maakt de rapper zijn debuut in de top 3, doordat Moment van 4 naar 3 stijgt. Voor de mannen van Kris Kross Amsterdam is dat al lang geen hoogtepunt meer, want zij stonden al drie keer eerder in de top 3. Hij Is Van Mij, waarop je natuurlijk ook Tabitha al hoorde, kwam dit jaar zelfs tot nummer 1.

Meduza en Goodboys blijven voorzichtig
Langzaam maar zeker kruipt Piece Of Your Heart van Meduza en Goodboys naar de top. Dat kun je wel concluderen uit het positieverloop van de afgelopen weken: 7, 6, 5. Mocht de track dit volhouden, dan staan de twee acts over een maand op nummer 1. Al is dat natuurlijk buiten de concurrentie gedacht...

Shawn Mendes passeert Bryan Adams
Señorita van Shawn Mendes en Camila Cabello was afgelopen week nog Alarmschijf op Qmusic, maar dendert deze week meteen de lijst binnen. De track is nieuw op 8 en zorgt ervoor dat Shawn nu twee nummers in de lijst heeft staan. Daarmee heeft hij een plekje veroverd bij de vier meest succesvolle Canadese acts in de Top 40. Deze week overtreft hij Bryan Adams. Alleen Justin Bieber, Nelly Furtado en Céline Dion kenden (nog) meer succes in ons land.

Suzan en Freek uit de Top 40
Suzan & Freek kukelen deze week, na 29 weken, uit de Top 40 met Als Het Avond Is. In de Top 40-historie zijn er slechts 7 Nederlandstalige hits die langer in de lijst stonden onder aanvoering van de 41 weken van Huilen Is Voor Jou Te Laat (Corry en de Rekels, 1971). Als Het Avond Is voert het voorlopige jaaroverzicht van 2019 aan, vóór Hij Is Van Mij (van Kris Kross Amsterdam, Maan en Tabitha). De voornaamste bedreiging voor Suzan & Freek komt van Con Calma, de hit van Daddy Yankee en Snow. Die hit is nog steeds bezig het puntentotaal te vergroten. 

Check hier de complete Top 40 van deze week!

Foto: YouTube