Heaven van Avicii hoogste nieuwkomer in de Top 40

- Hitlijsten

 Katy Perry Avicii
Heaven van Avicii hoogste nieuwkomer in de Top 40

Met Heaven had Avicii de afgelopen weken postuum de Alarmschijf in handen. Deze week is de track al de hoogste nieuwe in de Top 40. Katy Perry mag zich ondertussen voor de 26ste keer in de lijst melden, terwijl Joe Buck voor het eerst de Enige Echte weet binnen te dringen.

21. HEAVEN - Avicii

Heaven werd vijf jaar geleden al geschreven en opgenomen toen Avicii en de mannen van Coldplay samen aan de hit A Sky Full Of Stars werkten. De Zweedse dj/producer draaide de versie met zang van Chris Martin daarna wel eens tijdens dj-sets, maar was toch niet helemaal tevreden. Hij liet de Brit Simon Aldred Heaven opnieuw inzingen en ook die versie was geregeld te horen bij optredens. Kort voor zijn dood besloot Tim Bergling, zoals de vorig jaar overleden Avicii eigenlijk heette, dat hij toch de versie met Chris Martin wilde uitbrengen. Zelf maakt Avicii de uiteindelijke release niet meer mee. Heaven staat, net als SOS, op het postuum verschenen album, getiteld Tim. Qmusic koos Avicii’s 22ste hit als Alarmschijf.

31. NEVER REALLY OVER – Katy Perry

Katy Perry was deze week niet zozeer in het nieuws vanwege haar nieuwste hit Never Really Over, maar vooral omdat haar jarenlange ruzie met Taylor Swift eindelijk is bijgelegd. Op Instagram zette de 34-jarige Amerikaanse de tekst ‘peace at last’ en Taylor beantwoordde die post met een reeks hartjes. Never Really Over is geproduceerd door Zedd, met wie Katy een paar maanden geleden haar vorige Top 40-hit 365 scoorde. Helemaal zelf geschreven is haar 26ste Top40-hit trouwens niet. Never Really Over bevat een sample uit de track Love You Like That van de Noorse zangeres Dagny. Zij is in Nederland nagenoeg onbekend en haalde nooit de Top 40 of Tipparade, maar trok met haar single dus wel mooi de aandacht van Katy.

39. THE WAY YOU TAKE TIME – Joe Buck

Eigenlijk was The Way You Take Time niet bedoeld als volledige track. Singer-songwriter Sjoerd de Buck, zoals Joe in het dagelijks leven heet, schreef het voor een commercial van supermarktketen Plus. Meteen nadat de reclamespot voor het eerst op televisie was vertoond, regende het reacties van mensen die wilden weten hoe dat liedje uit de commercial precies heette en waar het te vinden was. Gevolg was dat Sjoerd snel de studio indook om een volledige versie te maken. Het levert de 23-jarige Zeelander, die in 2016 meedeed aan de online versie van Giel Beelens talentenjacht De Beste Singer-Songwriter en zo de aandacht trok van Ilse Delange, die hem contracteerde op haar Firefly-label, z’n eerste Top 40-hit op.

Foto: BSR Agency