Harry Styles voor het eerst op 1 in Streaming Top 40

- Hitlijsten

 Harry Styles Antoon Kris Kross Amsterdam Tino Martin Donnie Sigourney K Camila Cabello Ed Sheeran Elley Duhé Willy William Imagine Dragons Mart Hoogkamer Bankzitters
Harry Styles voor het eerst op 1 in Streaming Top 40

As It Was verslaat Hallo.

Harry Styles doet het. Met nieuwe single As It Was stijgt hij vijf plekken naar nummer 1 in de Streaming Top 40. Het is zijn eerste nummer 1-hit nadat hij eerder niet verder kwam dan plek 7 met Watermelon Sugar in 2020. Styles stopt daarmee de run van Antoon’s Hallo die vier weken bovenaan stond en deze week naar 2 zakt. Wel staat hij via Vluchtstrook met Kris Kross Amsterdam en Sigourney K (4) en Hotelschool (8) nog tweemaal in de top 10.

De mannen van Kris Kross Amsterdam nemen met Vluchtstrook dan wel afscheid van de top 3, hun andere hit staat er nog. Vanavond (Uit M’n Bol) met Tino Martin en Donnie zakt een plekje naar plaats 3. Verder gebeurt er vrij weinig in de top 10. Wel komt Camila Cabello eraan. Sinds de release van haar derde album Familia gaat het weer hard met Bam Bam, haar single met Ed Sheeran. De hit stijgt drie plekken naar 11 en kan haar eerste top 10-hit in de Streaming Top 40 worden sinds Senorita de lijst tien weken aanvoerde in 2019.

De drie binnenkomers in de Streaming Top 40 van deze week zijn bescheiden. De hoogste staat namelijk op 35. Die is voor zangeres Elley Duhé. Haar track Middle Of The Night kwam uit in januari 2020, maar gaat sinds kort viral op TikTok en maakt nu de overstap naar streaminghit. Verder komen twee oud-Alarmschijven voorzichtig ook op streamingplatforms om de hoek kijken. Trompeta van Willy William is nieuw op 38 en Imagine Dragons komt op plek 40 binnen met Bones.

De snelste stijger is deze week verrassend genoeg voor Mart Hoogkamer. Ik Ga Zwemmen, dat op nummer 1 kwam in de Streaming Top 40 en met 36 weken de langstgenoteerde track in de lijst is, gaat 11 plaatsen omhoog van 35 naar 24. Het succes van de Bankzitters lijkt weer te gaan liggen. Hun verrassende nummer 1-hit Je Blik Richting Mij is de snelste zakker en gaat van 10 naar 20.