Harry Styles pakt 18e week op 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 Harry Styles La Fuente LF System Son Mieux Rosa Linn Di-Rect Rolf Sanchez Tiësto Charli XCX Topic Alvaro Soler Duncan Laurence David Guetta Meduza James Carter Fast Boy Elley Duhé Alok Kenny Dope Ella Eyre
Harry Styles pakt 18e week op 1 in de Top 40

As It Was van Harry Styles weet het voor een 18e week vol te houden op de eerste plaats van de Nederlandse Top 40.

Afgelopen week schreef de Britse zanger hitparadegeschiedenis door met As It Was de meeste weken op 1 te staan. Deze week voegt Harry Styles daar een 18e week aan toe waarmee het record nog scherper in de boeken komt te staan. Calm Down van Rema blijft zitten op de tweede plaats en lijkt de grootste kanshebber om de eerste plek van As It Was over te nemen. La Fuente keert met I Want You terug in de top 3 door een plekje winst te pakken op nummer 3.

Heel veel stijgers
De Top 40 telt deze week 19 stijgers. Dat zagen we voor het laatst op 7 november 2020. In de geschiedenis van de Top 40, en dat zijn inmiddels 2978 eerdere lijsten, zijn er slechts 36 Top 40’s met nog meer stijgers. Naast I Want You van La Fuente zijn er binnen de top 10 nog meer stijgers te vinden. Afraid To Feel van LF System gaat van 8 naar 7 en ook Multicolor van Son Mieux wint een plek en daardoor staat het nummer nu op 8. Rosa Linn doet met Snap ook een stapje vooruit en staat met twee benen op 9. Al deze stijgingen gaan ten koste van I Ain't Worried van OneRepublic. De Amerikaanse band valt met de soundtrack van de nieuwste Top Gun-film van 7 naar 10.

Hard gevecht om de top 10
Vlak daaronder vechten DI-RECT, Rolf Sanchez en Tiësto en Charli XCX voor een plaats in de top 10. Alle vier de acts gaan deze week omhoog: Through The Looking Glass komt het dichtst bij en stijgt van 12 naar 11, maar daarachter winnen ook Darte Un Beso (naar 12) en Hot In It (naar 13) één plek. Ook de zomer heeft zijn grip op de lijst. Solo Para Ti van Alvaro Soler en Topic schiet van 23 naar 16. Daarmee zijn nu alle Top 40-hits van de Spanjaard - in totaal 5 - een top 20-hit geworden. Voorganger Loca, die in 2019 de Lijst der Lijsten haalde, kwam niet verder dan de zestiende plek. De komende weken moet blijken of de samenwerking met de Duitse dj en producer hoger kan komen. Deep Down van Alok, Ella Eyre, Kenny Dope en Never Dull wint 3 plaatsen en komt terecht op 18 en Stay With Me van Calvin Harris, Justin Timberlake, Halsey en Pharrell gaat 4 plaatsen omhoog en landt op 21. 

Duncan Laurence gaat het hardst
Electric Life van Duncan Laurence kwam vorige week zeer bescheiden binnen op nummer 40. Deze week pakt de nieuwste hit van de 28-jarige zanger tien plaatsen winst en daarmee is het, op nummer 30, de snelste stijger. Bad Memories van Meduza, James Carter, Elley Duhé en Fastboy gaat iets minder hard, maar wint met 6 plaatsen toch nog fors. De vier acts komen terecht op 24, vlak voor Don't You Worry van Black Eyed Peas, Shakira en David Guetta, dat van 28 naar 25 gaat. 

David Guetta zorgt voor bijzondere cijfers
Het levert Guetta weer een bijzonder hitfeitje op. De afgelopen twee weken stond hij met 4 gelijktijdige hits in de lijst en deze week zijn dat er nog 3. Wel tilt hij zichzelf nu over de grens van 800 Top 40-weken heen. De Fransman heeft nu 801 weken Top 40 achter zijn naam staan en dat zijn er inmiddels 211 (!) meer dan de nummer 2, want Rihanna strandde op 590 weken. David staat inmiddels 801 weken in de Top 40. Deze week weet ook Ed Sheeran een plekje winst te pakken in de ranglijst van mannen met de meeste weken in de Top 40. De Brit overtreft nu de 494 weken van Marco Borsato en komt nu op 495 weken.

Één nieuwkomer
Voor de 23e keer in de Top 40-geschiedenis telt de lijst slechts één binnenkomer. Joel Corry valt met What Would You Do? deze week buiten de lijst. De Britse dj en producer zet echter meteen de opvolger weer in de Top 40. History was afgelopen week Alarmschijf en staat deze week nieuw op nummer 37. Lees hier meer over de track van Joel Corry en Becky Hill.

Bekijk hier de complete Top 40 van deze week. 

Foto: YouTube