Global Top 40: Old Town Road naar nummer 1

- Hitlijsten

Global Top 40: Old Town Road naar nummer 1

Old Town Road, de track van Lil Nas X, stijgt naar de eerste plek in de Global Top 40.

Dat maakt Old Town Road, dat in de remix ook de vocalen van Billy Ray Cyrus bevat, een nummer 1 met een Nederlands tintje want de beats zijn afkomstig van Youngkio, de 19-jarige Kiowa Roukema uit Purmerend. Hij zette inmiddels al zo’n 600 beats online en wanneer ze gebruikt worden strijkt hij een deel van de royalties op. Bad Guy, waarmee Billie Eilish de afgelopen twee weken de Global Top 40 aan wist te voeren, zakt naar nummer 2.

BTS bracht op 12 april de ep Map Of The Soul : Persona uit. Die ep levert nu twee binnenkomers in de lijst op met Mikrokosmos en Boy With Luv. Die laatste track is een samenwerking met Halsey en is ook de hoogste binnenkomer in de lijst op nummer 2. Ook Avicii komt met SOS meteen binnen in de top 10 op nummer 6.

Elf nummers boeken winst ten opzichte van vorige week. Met 9 plaatsen winst is Ozuna de snelste stijger. Baila Baila Baila, dat eerder al op nummer 12 stond, klimt na drie weken dalen nu weer naar nummer 29. In omgekeerde richting zakt Khalid met Better 11 plaatsen omlaag naar nummer 35 als snelste zakker. Met de opvolger van die hit, Talk, stijgt de Amerikaan vijf plaatsen naar nummer 17 en daarmee staat hij voor het eerst in de top 20.

De volledige Global Top 40 bekijk je hier.

1 ( 3) OLD TOWN ROAD- Lil Nas X
Bekijk hier de songtekst van Old Town Road

2 (--) BOY WITH LUV- BTS feat. Halsey
Bekijk hier de songtekst van Boy With Luv

6 (--) SOS- Avicii
Bekijk hier de songtekst van SOS

25 (--) TAL VEZ- Paulo Londra

27 (--) SWERVIN- A Boogie Wit Da Hoodie feat. 6ix9ine

29 (38) BAILA BAILA BAILA- Ozuna

36 (--) MIKROKOMOS- BTS