Global Top 40: Dakiti 9 weken op 1

- Hitlijsten

 Bad Bunny
Global Top 40: Dakiti 9 weken op 1

Voor de negende week hebben Bad Bunny en Jhay Cortez de eerste plek in de Global Top 40 in handen.

Dakiti voorkomt voor de vijfde keer dat Karol G een nummer 1-hit pakt; haar Bichota staat daardoor opnieuw op nummer 2. Blinding Lights van The Weeknd keert terug in de top 3. De track van de Canadese zanger stond daar eind juli voor het laatst. Het is de 20e week dat Blinding Lights in de top 3 staat.

De vorige lijstaanvoerder die het zo lang op de eerste plek van de Global Top 40 wist vol te houden was Dance Monkey van Tones And I. Na tien weken op 1 begon de track langzaam te zakken maar ook deze week staat het nummer nug steeds in de lijst, nu voor de 74e week.

Ed Sheeran heeft het lastig op het internationale podium. Vorige week was Afterglow nog de hoogste nieuwe op nummer 10 maar deze week levert de Britse zanger al weer 16 plekken in en zakt daarmee naar nummer 26, als snelste zakker. Bandido, dat een paar plekken lager wist binnen te komen als hit voor Myke Towers en Juhn stijgt wel en komt met acht plekken winst op nummer 9. Het is daarmee ook de snelste stijger in de Global Top 40. Dat is dan ook de enige van de vier binnenkomers van vorige week die winst boekt. The Business van Tiƫsto, vorige week nieuw op 39, zakt naar nummer 40.

De Global Top 40 telt drie nieuwe binnenkomers. Anyone zet Justin Bieber op nummer 10 als hoogste nieuwe. Save Your Tears, de track van The Weeknd die begin dit jaar een videoclip kreeg, staat voor het eerst in de lijst op nummer 23.

De volledige Global Top 40 bekijk je hier.

1 ( 1) DAKITI- Bad Bunny & Jhay Cortez 

9 (17) BANDIDO- Myke Towers & Juhn 

10 (--) ANYONE- Justin Bieber 

23 (--) SAVE YOUR TEARS- The Weeknd 

29 (--) GOOD DAYS- Sza