Global Top 40: Spaanstalige top 3

- Hitlijsten

 Billie Eilish Rosa Linn The Weeknd Bad Bunny
Global Top 40: Spaanstalige top 3

Bizarrap en Quevedo behouden hun nummer 1-postitie in de Global Top 40.

We zijn het niet zo gewend in de Global Top 40, maar de top van de lijst zit muurvast. De bovenste zes noteringen staan op dezelfde plaats als vorige week. Het is voor het eerst sinds 7 februari dat dit gebeurt. Dat betekent dus ook dat Bzrp Music Sessions, Vol. 52 van Bizarrap & Quevedo nog steeds op nummer 1 staat. Naast de nummer 1-hit heeft Bizarrap ook de hoogste stijger in handen. Bzrp Music Sessions, Vol. 51, zijn samenwerking met Villano Antillano, pakt namelijk 19 plekken winst en staat met superstip op 21.

Spaanstalige top 3
Net als vorige week is de gehele top 3 Spaanstalig. Op nummer 2 en 3 staan namelijk twee tracks van Un Verano Sin Ti, het vierde studioalbum van Bad Bunny. Me Porto Bonito staat op nummer 2 en Tití Me Preguntó op 3. Bad Bunny doet sowieso goede zaken. Zijn tracks Moscow Mule en Ojitos Lindos staan ook in de top 10 en die laatste pakt zelfs een plekje winst.

Hoogste binnenkomer
Ook de hoogste binnenkomer is een Spaanstalig nummer. Manuel Turizo komt met zijn nieuwe single La Bachata binnen op nummer 27. De Colombiaanse zanger heeft al verschillende noteringen in de Global Top 40 op zijn naam staan, waaronder de succesvolle hits Vaina Loca en Déjala Que Vuelva uit 2018.

Meerdere levens
Naast La Bachata tellen we nog vier nieuwe binnenkomers in de lijst. Billie Eilish en The Weeknd zijn bekende namen, al is het wel bijzonder dat die laatste binnenkomt met Die For You, een track van zijn album Starboy uit 2017. Die For You is sowieso een nummer met meerdere levens, want afgelopen herfst werd het nummer plotseling opnieuw populair op TikTok. Niet lang daarna bracht The Weeknd, vijf jaar na de oorspronkelijk release, alsnog een videoclip bij het nummer uit.

Songfestival
2½ maand geleden bereikte Stefania van Kalush Orchestra de top 10 van de Global Top 40, maar andere songfestivalliedjes van dit jaar wisten de lijst niet te halen. Tot deze week. De Armeense Rosa Linn maakt op nummer 37 haar debuut in de lijst met Snap. Hoewel ze in Turijn op een teleurstellende 20e plaats eindigde, is haar liedje alsnog een wereldhit geworden. Dat heeft de zangeres vooral te danken aan TikTok, waar haar nummer in een licht versnelde versie onder heel veel filmpjes wordt gebruikt.

Bollywood
Rosa Linn is niet de enige nieuwe binnenkomer van deze week. Ook Pritam, Arijit Singh en Amitabh Bhattacharya stonden nog niet eerder in de Global Top 40. Dit Indiase drietal komt binnen op 35 met Kesariya, afkomstig van de soundtrack van Brahmāstra: Part One – Shiva. Deze Bollywoodfilm gaat volgende maand wereldwijd in première.

Grootste verliezers
De grootste zakker in de lijst is Anitta. Haar nummer Envolver daalt van 19 naar 28 en moet zodoende 9 plekken inleveren. Toch is zij niet de grootste verliezer van deze week. De metalklassieker Master Of Puppets van Metallica zakt namelijk van nummer 31 direct uit de lijst en maakt daarmee een nog grotere val dan Envolver. De nummers die vorige week tussen 36 en 39 stonden, hebben deze week ook de Global Top 40 moeten verlaten.

De volledige Global Top 40 bekijk je hier.

1 ( 4) QUEVEDO: BZRP MUSIC SESSIONS, VOL. 52- bizarrap & quevedo

27 (--) LA BACHATA- manuel turizo

29 (--) TV- billie eilish

35 (--) KESARIYA- pritam, arijit singh & amitabh bhattacharya

37 (--) SNAP- rosa linn

40 (--) DIE FOR YOU- the weeknd