Global Top 40: CKay grijpt de macht

- Hitlijsten

 CKay ElGrandeToto Ax'el DJ Yo
Global Top 40: CKay grijpt de macht

Love Nwantiti weet in de negende week Global Top 40 de eerste plek van de lijst te bereiken.

Inmiddels stond CKay al vijf weken in de top 3 maar verder dan twee weken op nummer 2 wist Love Nwantiti tot deze week nog niet te komen. Nu de kracht van Easy On Me van Adele, na drie weken op nummer 1, even wat minder is weet de Nigeriaan in de negende week de eerste plek over te nemen. Dit jaar was er een nummer 1-hit die overigens nog langer nodig had om de macht te grijpen. Zo wist Save Your Tears (van The Weeknd) pas in de elfde week op nummer 1 te komen. The Kid Laroi en Justin Bieber staan met Stay inmiddels voor de 17e achtereenvolgende week in de top 3. Wel staan ze deze week opnieuw op de laagste trede van het erepodium.

Taylor Swift is de afgelopen tijd druk bezig al haar oorspronkelijke albums opnieuw op te nemen. Inmiddels is ze ook aangekomen bij een reeks nummers die niet op haar albums wisten te komen. Die tracks krijgen de subtitel ‘From The Vault’ en daarbij zit, naast een reguliere versie, ook de 10-minutenversie van All Too Well. Die track is deze week, op nummer 4, de hoogste van zeven nieuwe binnenkomers.

Door de binnenkomst van Taylor Swift valt Bad Habits van Ed Sheeran buiten de top 10. De track, die inmiddels 21 weken in de lijst staat, zakt naar nummer 11. De derde single van het ‘Equals’-album van Sheeran, Overpass Graffiti, heeft het zwaar in de Global Top 40. Waar de track vorige week nog naar nummer 18 klom is het nu, met 16 plekken verlies op nummer 34, de snelste zakker.

De Global Top 40 telt slechts 8 stijgers en die tracks pakken allemaal slechts 1, 2 of 3 plekken winst. Dat maakt Lo Siento BB:/ van Tainy, Bad Bunny en Julieta Venegas op nummer 29 al de snelste stijger.

De complete Global Top 40 bekijk je hier.

1 ( 3) LOVE NWANTITI (AH AH AH) + REMIXES- CKay + ElGrandeToto + Dj Yo & Ax’el

4 (--) ALL TOO WELL (TAYLOR’S VERSION)- Taylor Swift

14 (--) ONE RIGHT NOW- Post Malone and The Weeknd

18 (--) ESCAPE PLAN- Travis Scott

23 (--) SCIENTIST- Twice

29 (32) LO SIENTO BB:/- Tainy, Bad Bunny & Julieta Venegas

30 (--) TOXIC- BoyWithUke

33 (--) SAD GIRLZ LUV MONEY – REMIX- Amaarae ft. Kali Uchis & Moliy

35 (--) ESQUEÇA-ME SE FOR CAPAZ- Marília Mendonça & Maiara & Maraisa